ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Η Τρόικα ελέγχει πλήρως το ΥΠ.ΟΙΚ

Συγκλονιστικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η Τρόικα ελέγχει ολοκληρωτικά τους μηχανισμούς του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται στην ηχογραφημένη συνομιλία του Γ.Βαρουφάκη με το Official Monetary and Financial Institutions Forum. Η συνομιλία αποτελούσε εμπιστευτική τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και στελέχη ξένων hedge funds.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να σταθούν στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός ετοίμαζε σχέδιο παράλληλου νομίσματος, (όπως όφειλε να κάνει κάθε κυβέρνηση κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων) αποκρύπτοντας εμμέσως ότι η χώρα αποτελεί πλέον αποικία χρέους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Οι συνομιλητές του Γ.Βαρουφάκη δηλώνουν συγκλονισμένοι από το βαθμό ελέγχου που είχε η τρόικα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, ως αποτέλεσμα αποφάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων.


Παρά τον περί του αντιθέτου επικοινωνιακό πόλεμο των ελληνικών ΜΜΕ λοιπόν ο Γ. Βαρουφάκης βγαίνει σχετικά δικαιωμένος από την κυκλοφορία της ηχογραφημένης συνομιλίας. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί όμως και για τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, ο οποίος δεν έδωσε τις απαραίτητες εντολές για την ολοκλήρωση των εναλλακτικών σχεδίων σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών.

aristeridiexodos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου