ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Ακτινογραφία της ψήφου: Ταξικό το ΟΧΙ...Η νεολαία ριζοσπαστικοποιείται. Ανταρσία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για την ψήφο στο δημοψήφισμα, έδωσε ο δημοσκόπος Γιάννης Μαυρής στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ!
Ο κύριος Μαυρής, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, γιατί από τα ΜΜΕ είχε δοθεί η εικόνα στην κοινή γνώμη ότι το ΝΑΙ επικρατούσε!
Το ΟΧΙ ήταν ταξικό, με τα ψηλότερα ποσοστά του να τα βλέπουμε στους φοιτητές, μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, άνεργοι και αγρότες! Ενώ οι συνταξιούχοι στήριξαν το ΝΑΙ με 52%, το οποίο δεν το θεωρούμε πολύ μεγάλο, λόγω των κλειστών τραπεζών. Το 48%, σχεδόν οι μισοί  φώναξαν και αυτοί ΟΧΙ!
Σε ότι αφορά την ηλικιακή κατηγοριοποίηση, το εντυπωσιακό είναι το 85% που πήρε το ΟΧΙ στις ηλικίες 18-24 και 72,3% στις ηλικίες 25-34%, που ο κύριος Μαυρής λέει ότι πρόκειται για σαφή ριζοσπαστικοποίηση μετά από 2 δεκαετίες που δεν το βλέπαμε!
Στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπήρχε ταξική πόλωση, με τα εύπορα προάστεια (βόρεια και νότια) να ψηφίζουν ΝΑΙ, αντίθετα στις φτωχές γειτονιές το ΟΧΙ ήταν συντριπτικό, άλλο ένα δείγμα του ταξικού χαρακτήρα της ψήφου!
Τέλος σε ότι αφορά τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι των κομμάτων του Ιανουαρίου. Την ψηλότερη συσπείρωση την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με 87%, να ακολουθούν ΑΝΕΛ και φασίστες...Ενώ στο σύνολο επιρροής του ΚΚΕ, το 60% των ψηφοφόρων του, δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή του άκυρου, και ψήφισαν καθαρά ΟΧΙ!
 
anemosantistasis

1 σχόλιο:

  1. Σιγουρα εχουν τους τροπους τους,και μεθοδους τους,οι δημοσκοποι,εξ'αλλα ειναι ολοκληρη επιστημη,πλεον ο κλαδος αυτος!! Ομως,θεωρω,οτι θα ηταν και πολυ χρησιμη η αναλυση ,για καποιους δεικτες π.χ για το 60% των απειθαρχων του ΚΚΕ,......ακριβως ως ασκηση πλεον πολιτικης,με την ευρεια εννοια!! Πραγμα εξ'αλλου που το εχουν ξανακανει,σε προηγουμενες εκλογικες αναμετρησεις! Επικρατει ,μια ''περιεργη ''σιωπη,ως προς αυτο το ευρημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή