ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Για αυτό επί πέντε μήνες δεν είχαμε συμφωνία

Τμήμα άρθρου που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup ποτέ δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας», σημειώνει.

«Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σκοπός τους ήταν να ανοίξουν το δρόμο σε αυτό που ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν “ιδανικό” πολύ πριν η κυβέρνηση μας εκλεγεί: ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί από την ευρωζώνη προκειμένου να αναγκαστούν σε πειθαρχία τα κράτη μέλη στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για αναδιάρθρωση της ευρωζώνης», γράφει και συνεχίζει:

«Αυτό δεν είναι θεωρία. Πως ξέρω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου Σόιμπλε για την Ευρώπη; Γιατί μου το είπε! Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που κριτικάρει το Γερμανικό τύπο για τη δυσφήμιση των λογικών μας προτάσεων, την άρνηση του Βερολίνου να σκεφτεί σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο για reprofiling χρέους, την πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να προκληθεί ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζές μας.

Έγραψα αυτό το άρθρο ως ευρωπαίος παρατηρητής του ξεδιπλώματος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη: του σχεδίου του Δρ. Σόιμπλε. Και ρωτώ μια απλή ερώτηση τους αναγνώστες της Die Zeit. Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε; Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;»

http://tvxs.gr/news/ellada/baroyfakis-tora-katalabainete-giati-pente-mines-den-eixame-symfonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου