ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σάββατο του Λαζάρου

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και κατοικούσε στη Βηθανία που ήταν 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιερουσαλήμ. Ο Λάζαρος είχε δυο αδελφές, την Μάρθα και την Μαρία, και προσπαθούσε να προξενέψει μια από τις δυο στον Χριστό, μπας και στεφανωθούν οι αδελφές του και έρθει και η σειρά του.



Η Μαρία και η Μάρθα φιλοξένησαν πολλές φορές τον Χριστό στο σπίτι τους αλλά αυτός μάλλον δεν κουτούπωσε καμία από τις δυο, αφενός για να μην παρεξηγηθεί η άλλη και αφετέρου επειδή ο Λάζαρος ήταν κολλητός Του, και τις αδελφές των κολλητών μας τις σεβόμαστε.
Μια μέρα που ο Χριστός βρισκόταν στην Γαλιλαία για ψώνια, οι αδελφές του Λάζαρου Τού έστειλαν μήνυμα πως ο Λάζαρος ήταν άρρωστος.
Για την ακρίβεια, το μήνυμά τους ήταν «Κύριε, αυτός που τόσο πολύ αγαπάς είναι άρρωστος» αλλά ο Χριστός αγαπούσε όλο τον κόσμο, οπότε δεν το έπιασε με τη μία.
Ο Χριστός, αντί να τους πει να τον πάνε σε κάνα γιατρό να τον κοιτάξει τον άνθρωπο, είπε πως «αυτή η αρρώστια είναι για να φανεί η δόξα του Θεού», οπότε, αν σας χτυπήσει καμιά αρρώστια και πέσετε του θανατά, να ξέρετε πως σας έχει επιλέξει ο Θεός για να φανεί η δόξα του.
Δυο ημέρες μετά, ο Χριστός είπε στους μαθητές Του «Πάμε πάλι στην Ιουδαία», και αυτοί προσπάθησαν να Τον αποτρέψουν αφενός επειδή είχαν κουραστεί από τον ποδαρόδρομο και αφετέρου επειδή οι Ιουδαίοι ήθελαν να Τον λιθοβολήσουν αλλά του Χριστού Του άρεσε ο πετροπόλεμος και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως είχε έναν μαθητή που τον έλεγαν Πέτρο.
Ο Χριστός είπε στους μαθητές Του πως ο Λάζαρος κοιμήθηκε και πρέπει να πάει να τον ξυπνήσει αλλά αυτοί δεν κατάλαβαν πως ο Χριστός τους είπε κομψά πως ο Λάζαρος τα είχε τινάξει και νόμιζαν πως έχει σαπίσει στον ύπνο και δεν ξυπνάει ούτε με κανονιές.
Τότε ο Χριστός αναγκάστηκε να τους πει πως ο Λάζαρος τα κακάρωσε και πρέπει να πάνε οπωσδήποτε στην Ιουδαία αλλά δεν βρέθηκε ένας μαθητής να του πει «πήγαινε μόνος σου, που μας έχεις κάνει τσιγγάνους με τα πέρα δώθε», οπότε πήγαν όλοι μαζί στην Ιουδαία που ήταν το Μπέβερλι Χιλς της εποχής.
Οι δυο αδελφές του Λαζάρου υποδέχτηκαν τον Χριστό και τους μαθητές Του –προφανώς, σκέφτηκαν πως μέσα σε 13 άνδρες κάποιος θα στραβωθεί να τις παντρευτεί, ώστε να μην μείνουν στο ράφι- και Του ζήτησαν να αναστήσει τον αδερφό τους γιατί, από την ημέρα που πέθανε, όλοι τους βάζουνε χέρι και θέλουν να τις πηδήσουν.
Ο Χριστός πήγε έξω από την σπηλιά που ήταν ο Λάζαρος και διέταξε να βγάλουν μια μεγάλη πέτρα που ήταν στην είσοδο• όλο διαταγές έδινε ο Χριστός, λες και δεν μπορούσε να κάνει ένα μαγικό κόλπο και να μετακινηθεί η πέτρα.
Μετά, ο Χριστός ζήτησε χάρη από τον μπαμπά Του που είναι ο Θεός, και στη συνέχεια φώναξε «Λάζαρε, δεύρο έξω».
Αρχικά, ο Λάζαρος δεν έβγαινε επειδή δεν ήξερε τι σημαίνει «δεύρο» αλλά μετά του φώναζαν όλοι «βγες, ρε μαλάκα, βγες», οπότε βγήκε.
Είναι ολοφάνερο πως το θαύμα του Λαζάρου ήταν απάτη, γιατί, αν δεν ήταν απάτη, ο Χριστός θα ανάσταινε έναν τυχαίο και όχι τον κολλητό του, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο Λάζαρος δεν τα είχε τινάξει ποτέ αλλά έκανε τον ψόφιο κοριό.
Το αποτέλεσμα της Ανάστασης του Λαζάρου ήταν να πιστέψουν όλοι πως έγινε θαύμα και έγινε δημοφιλές το όνομα Λάζαρος που δεν είναι καθόλου καλό όνομα γιατί αφενός καμιά γκόμενα της προκοπής δεν θέλει να τα φτιάξει με κάποιον που τον λένε Λάζαρο και αφετέρου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, ο κάθε καθυστερημένος θα σου λέει συνέχεια «Λάζαρε, δεύρο έξω».

pitsirikos

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε ή θέλετε να επενδύσετε σε διάφορους τομείς. Η τράπεζα BGFI Group Finance είναι εκεί για να σας βοηθήσει από όλα. Χορηγούμε δάνεια από € 2000 σε € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουν να επενδύσουν είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε τότε οι άνθρωποι μου έκαναν το αίτημα δανείου σας και την επένδυση από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή