ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Όταν ο Σαμαράς ονόμαζε τη μειονότητα τουρκική...

"Όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσε 'τουρκική' τη μειονότητα στη Θράκη", θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της συνέντευξης του νυν πρωθυπουργού στο...
περιοδικό "Εποπτεία" το 1989.

'Η, με τα δικά του λόγια, «πρέπει να καταλάβουμε ότι εγώ ο ίδιος, αν ζω στα 55 ή 60 χρόνια μου (σ.σ.: σήμερα ο πρωθυπουργός είναι 62 ετών) και έχω κυβερνητικές ευθύνες, δεν πρόκειται να αντιμετωπίζω το πρόβλημα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, π.χ. γιατί οι Τούρκοι θα ‘χουν φύγει από εκεί, θα 'χουν εγκατασταθεί στη Φραγκφούρτη ή τη Μασσαλία».

Και σε άλλο σημείο υποστήριζε ότι "η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να αποκτήσει νέους προσανατολισμούς -και θα τους αποκτήσει κατ' ανάγκην. Είναι πια κοινός τόπος ότι η Τουρκία θα μπει τελικά στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ογκωδέστατοι φάκελοι του αρμόδιου υπουργείου θα μπουν στο αρχείο και θα αφεθούν στα χέρια των ερευνητών της ιστορίας".

Τα χρόνια πέρασαν βέβαια και ο νεαρός, τότε, βουλευτής της Ν.Δ. προωθήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τις γνωστές ακραίες θέσεις σε όλα τα μέτωπα και με τα εξίσου γνωστά αποτελέσματα...

Η συνέντευξη ήταν σχεδόν ξεχασμένη, την ανέδειξε όμως η δημοσιογραφική ομάδα του "Ιού" στην "Ελευθεροτυπία" το 1993, με στόχο να συγκριθούν τα τότε λεχθέντα με τις υπουργικές κορώνες τρία - τέσσερα χρόνια μετά. Το θέμα απασχόλησε και την προεκλογική περίοδο του 1994 -ευρωεκλογές και τότε- με τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Άνοιξης, μακαρίτη σήμερα, Μανώλη Καλαμίδα να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για "κινήσεις λάσπης και πανικού, που αποκαλύπτουν την ταραχή του".

Όπως η ΠΟΛ.ΑΝ. τότε, έτσι και η Ν.Δ. σήμερα -του ίδιου αρχηγού βεβαίως βεβαίως- αμύνθηκαν ισχυριζόμενοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε χρησιμοποιήσει στη συνέντευξη τον όρο "τουρκική μειονότητα" επιρρίπτοντας την ευθύνη σε κάποιον... ριράιτερ του περιοδικού, χωρίς όμως να μπορούν να απαντήσουν σε κάτι για το πνεύμα της απάντησης στην επίμαχη παράγραφο.

Το θέμα υπενθύμισε χθες το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης (στον Alpha 989), για να ακολουθήσει η εξής γραπτή ανακοίνωση: "Οι δικαιολογίες της Ν.Δ. για την καταγεγραμμένη άποψη του κ. Σαμαρά στο περιοδικό 'Εποπτεία' (τεύχος 141, Ιανουάριος 1989) που μιλάει για 'τουρκική μειονότητα στη Θράκη', είναι αστείες, όπως επίσης είναι ένοχη η σιωπή της για τα στελέχη και τους υποψηφίους της στη Θράκη που δηλώνουν πίστη στο ακραίο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα. Τέρμα η υποκρισία. Οφείλουν να δοθούν απαντήσεις. Δεν μπορεί να παίζουν άλλο η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς ακραία εθνικιστικά παιχνίδια".

Σε δυσχερή θέση, η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά έδωσε απαντήσεις ανάξιες για κυβερνητική τοποθέτηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ότι "μέσα στις υπόλοιπες απαντήσεις που χρωστάει η Ν.Δ., περιμένουμε να μας δώσει και άλλη μία. Ποια είναι η θέση του κ. Σαμαρά για την FYROM σήμερα. Επιμένει άραγε στα όσα υποστήριζε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη;".

Μεταμορφώσεις που απλώς επιβεβαιώνουν το αδίστακτο της προσωπικότητας του πρωθυπουργού...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου