ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τι έμαθα χτες από τον υιό Μπαλτάκο

Μετά τον πατέρα Μπαλτάκο που δίδαξε πώς λειτουργεί η εξουσία στην αστική δημοκρατία ήρθε και ο υιός Μπαλτάκος να δείξει πώς ακριβώς ασκείται η λαϊκή κυριαρχία για την οποία μιλάνε οι νόμοι. Από την οργισμένη αντίδραση του υιού αλλά και την “αντίδραση” της φρουράς της Βουλής βγαίνουν εύκολα τα εξής συμπεράσματα.

1. Ένας πολίτης που διαφωνεί με όσα λέει κάποιος βουλευτής μέσα στο Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να πάει στη Βουλή και να τιμωρήσει επί τόπου τον εν λόγω βουλευτή.

2. Μπορεί μάλιστα να μπει στη Βουλή συνοδεία φίλων του ή γενικά μαζί με άλλους γυμνασμένους πολίτες που θα τον βοηθήσουν να ασκήσει τα “δικαιώματά” του.

3. Η αστυνομία και εν γένει η φρουρά της Βουλής δεν θα εμποδίσει τον πολίτη να μπει στο κτίριο, αντίθετα θα παρακολουθεί διακριτικά την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας.

4. Αφού κοπανήσει δυο τρεις βουλευτές στα γραφεία τους και στους διαδρόμους του κτιρίου της Βουλής ο πολίτης μπορεί, αν θέλει και αν έχει εκτονωθεί, να δεχτεί να φύγει.

5. Η αστυνομία και εν γένει η φρουρά της Βουλής θα τον βοηθήσει να βγει απ το κτίριο με ασφάλεια και να γυρίσει στη δουλειά του.

6. Προσοχή όμως (ακολουθεί απόπειρα αλλοίωσης της λαϊκής κυριαρχίας): αν ο πολίτης υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει στην υπηρεσία του κάποια διοικητική διαδικασία για να εξακριβωθεί αν διέπραξε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Η συμπλοκή ενός φασίστα με κάτι άλλους φασίστες θα μου ήταν κανονικά αδιάφορη ή τέλος πάντων τόσο ενδιαφέρουσα ή διασκεδαστική όσο ήταν η προ ετών δημόσια σύγκρουση παπάδων με κάτι άλλους παπάδες, στη Λάρισα. Όταν όμως γίνεται -με τον τρόπο που γίνεται- μέσα στη Βουλή και όταν οι αστοί δημοκράτες σφυρίζουν αδιάφορα αντί να υπερασπιστούν τον “ύψιστο” θεσμό της δημοκρατίας τότε αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Διότι η ιστορία αυτή, σε συνδυασμό με όσα λέει on camera ο πατέρας Μπαλτάκος, αφορά πλέον το είδος και τη λειτουργία αυτής της κολοβής δημοκρατίας, αφορά δηλαδή όλους μας.

 ahairlessape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου