ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ρε μαλάκα “αγανακτισμένε”, ό,τι ζητάς το Σύστημα σου το δίνει στο πιάτο. Γιατί κλαίγεσαι;

Μην αναρωτιόμαστε που πήγαν οι αγανακτισμένοι που γέμιζαν τις πλατείες και γιατί δεν κατεβαίνουν τώρα. Πολύ απλά ικανοποιήθηκαν ΟΛΑ τα αιτήματα που είχαν ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ!
Εξηγούμαι.
►Ο “αγανακτισμένος” όχλος των πλατειών ήθελε να πέσει ο ΓΑΠ γιατί μας έβαλε στο μνημόνιο και γιατί είχε χαζόφατσα. Σωστά και τα δύο, αλλά ο “αγανακτισμένος” όχλος έχοντας φορμάρει την σκέψη στο πλαίσιο του ότι “η πολιτική και οι πολιτικοί φταίνε για την κατάντια μας” έτσι γενικά και αόριστα, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να σκεφτεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ για το τι έφταιγε και ο ΓΑΠ φερόταν σαν ΓΑΠ και για το τι ήθελε ΜΕΤΑ τον ΓΑΠ. Ήθελε απλά ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΑΠ. Τελεία.
Ο ΓΑΠ έφυγε, ή πιό σωστά “τον έφυγαν” και στη θέση του φύτεψαν κυριολεκτικά το τραπεζορομπότ Παπαδήμο. Επειδή ο “αγανακτισμένος” όχλος επέμενε να σκέφτεται ΜΗ πολιτικά λούφαξε προς στιγμήν, γιατί τα κανάλια που βρίζει από τον καναπέ του σαν να είναι ο τρελός του χωριού, του είπαν ότι ο Παπαδήμος είναι “τεχνοκράτης”, σοβαρός (τουλάχιστον έτσι έδειχνε), ήξερε τα προβλήματα και ήταν κολλητός με τους ευρωπαίους κομισάριους. Και φυσικά τα πίστεψε ΟΛΑ και ησύχασε.
►Όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ τα μνημόνια, ο “αγανακτισμένος” όχλος δεν μπήκε στη διαδικασία να πεί “ρε μαλάκα, μπας και φταίει η εφαρμοζόμενη πολιτική που μας γαμάει έτσι και όποιον και να σηκώσουν στην εξουσία θα κάνει τα ίδια; Ρε συ, από τα μνημόνια κάποιοι ωφελούνται, όχι πάντως εγώ.”, ο “αγανακτισμένος” όχλος ζήτησε εκλογές γιατί είχε “αλλοιωθεί η λαϊκή εντολή” του 2009 (λες και ο ΓΑΠ δεν έλεγε από το 2009 για “μικρό και ευέλικτο” Δημόσιο, αλλά αυτά είναι ψηλά νοήματα τώρα…) και επειδή ο Παπαδήμος ήταν… μασσώνος.

Το σύστημα προσέφερε στον “αγανακτισμένο” όχλο όχι μια, αλλά ΔΥΟ εκλογικές αναμετρήσεις (ενώ κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχηματιζόταν και με την πρώτη αναμέτρηση), αφού πρώτα είχε καναλιζάρει την σκέψη του ώστε η “αγανάκτισή” του να μετουσιωθεί σε ανώδυνες για τον καπιταλισμό πολιτικές επιλογές.
Έτσι είδαμε προεκλογικά και στο μεσοδιάστημα των δυο εκλογών, εν χορώ την πασοκική μιντιοκρατία να κολλάει ένσημα “αντισυστημικότητας” στην χρυσή αυγή, να την τραβάει σχεδόν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ από το περιθώριο και να την βάζει σε πρωτοσέλιδα διαφημίζοντας τους “καλόκαρδους μπράβους” που συνοδεύουν ηλικιωμένες αθηναίες για να πάρουν την σύνταξή τους.
Κάλπικα (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) ρεπορτάζ και αστικοί μύθοι για “σπίτια που τα άδειαζαν από λαθρομετανάστες, τα επισκεύαζαν, τα έβαφαν και τα παρέδιδαν με το κλειδί στο χέρι” στους ευτυχισμένους ιδιοκτήτες τους, κυκλοφορούσαν σαν να τα κατηύθυνε κάποιο έμπειρο επικοινωνιακό επιτελείο. Ή μήπως πράγματι τα κατηύθυνε;
►Ικανοποιήθηκε και η δίψα του “αγανακτισμένου” όχλου να δεί να ρίχνουν “ξύλο στους πολιτικούς”. Για την ακρίβεια είδε έναν μελαμψό οργίλο να χτυπάει μια εξηντάχρονη σε τηλεοπτικό στούντιο και να μπουγελώνει την Δούρου. Αυτό.
►Επίσης ο “αγανακτισμένος” όχλος ζητούσε να γίνει εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας. Βέβαια δεν χωρούσε κάπου στην πρόταση το “ο ορυκτός πλούτος να γίνει κοινωνική περιουσία” γιατί αυτά τα λένε “τα κομματόσκυλα οι κουμουνιστές”. Έτσι όταν οι διάφορες “ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ” θα εκμεταλεύονται κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης, η κυβέρνηση θα απαντάει εντελώς προβλέψιμα για τις “1000 νέες θέσεις απασχόλησης” που θα αμοίβονται με 900 ευρώ και όχι για τα δισεκατομμύρια του πλούτου που θα καρπώνονται και θα συσσωρεύουν οι πολυεθνικές κοινοπραξίες που θα εκμεταλεύονται τον ορυκτό ΜΑΣ πλούτο.
►Τέλος ο “αγανακτισμένος” όχλος ζητούσε επίμονα να “μπούν οι κλέφτες φυλακή”. Αυτό όπως φάνηκε ήταν και το πιό εύκολο. Ο Τσοχαζόπουλος, η Βίκυ, ο Παπαγεωργόπουλος (χθές κιόλας) και διάφοροι-αδιάφοροι επιχειρηματίες τύπου Γαβαλά, Γιαννίκου, Λαυρευντιάδη και οι κομπανίες τους μπήκαν για λίγο ή για πολύ στη φυλακή.
Τα “κλεμένα” εκτός του ότι δεν βρέθηκαν σε καμία περίπτωση, γιατί ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ επιτρέπει την μετακίνηση κεφαλαίων ΝΟΜΙΜΑ και το κρύψιμό τους μέσα σε υπεράκτιες εταιρίες-σφραγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επαρκούσαν ούτε για να πληρωθούν 20 πτήσεις F-16 πάνω από το Αιγαίο.
Αφού λοιπόν, ό,τι ζήτησες το πήρες “αγανακτισμένε”:
►”Εκφράστηκες” μέσω των εκλογών, 
►ο “ορυκτός μας πλούτος” -σου το υπογράφω εγώ- θα “αξιοποιηθεί” (από ποιούς δεν έχει σημασία),
►οι “κλέφτες” μπαίνουν φυλακή, 
►η αντζέντα για τάξη και ασφάλεια που είχε το αντισυστημικό κώμα που έμπασες στην βουλή υιοθετείται από την κυβέρνηση, 
►τα “αναρχοκουμούνια” πατάσσονται, 
►οι απεργίες που “εμποδίζουν τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους” σπάνε, 
►ο ΓΑΠ φορτώθηκε ΜΟΝΟΣ του σε αεροπλάνο (όχι σε ελικόπτερο) και ΕΦΥΓΕ από την Ελλάδα,
► το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται, 
►ο Καρατζαφέρης δεν ξέρω αν υπάρχει. 
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;  ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ;  ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ; 
ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ή Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ “ΟΥΣΤ” ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΣΚΕΛΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου