ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας σύντομος απολογισμός της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο χρόνο

Επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή
Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, επιτίθεται στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου πετώντας της ένα ποτήρι νερό και αμέσως μετά την αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ, επιτίθεται και σε αυτήν, αυτή τη φορά με γροθιές. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε ζωντανή ενημερωτική εκπομπή, ενώ ο Κασιδιάρης κρύβεται επί δύο μέρες ώστε να αποφύγει το αυτόφωρο. 
Επίθεση με μαχαίρι εναντίον μετανάστη στον Φλοίσβο
14 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε νεαρό Μπαγκλαντεσιανό, ξυλοκοπώντας τον και μαχαιρώνοντάς τον 4 φορές. 
Επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση εναντίον αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτίθεται με σπρωξιές και βρισιές στην αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε πάει να καταθέσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στη Ραφήνα
Μέλη της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων και βουλευτές της οργάνωσης, επιτίθενται σε αλλοδαπούς μικροπωλητές με τη δικαιολογία ότι δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια. Κατά την επίθεση καταστρέφονται οι πάγκοι των μικροπωλητών. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε πανηγύρι στη Ραφήνα. Για την ιστορία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας, οι αλλοδαποί ήταν νόμιμοι στη χώρα, ενώ διέθεταν και την απαραίτητη άδεια για την πώληση των προϊόντων τους. 
Ένας νεκρός βομβιστής και μία είδηση που περνάει “στα ψιλά”
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση ενός 38χρονου, στα χέρια του οποίου εκρήγνυται αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο κέντρο της Σπάρτης. Ο 38χρονος μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου μερικές ημέρες αργότερα εκπνέει. Κατάθεση μάρτυρα συνδέει τον 38χρονο με τη Χρυσή Αυγή. Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον φερόμενο ως συνεργό του νεκρού βομβιστή και δύο γυναίκες. Από την έρευνα εντοπίζονται 75 εκρηκτικά στοιχεία και κινητά τηλέφωνα με τα οποία γίνονταν οι πυροδοτήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Σπάρτης, κ. Δεληγιάννη, ο οποίος όμως τους αφήνει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Αξιοπερίεργο είναι επίσης το γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται ανακοινώσεις από την Αστυνομία, όπως συνηθίζεται, για τα σημαντικά ευρήματα, αλλά γίνεται επίκληση του απορρήτου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεκρός βομβιστής, λίγο μετά από την έκρηξη του μηχανισμού στα χέρια του, φώναζε «μου την έστησαν…».
Εισβολή Χρυσαυγιτών σε ψιλικατζίδικο στον Άγιο Παντελεήμονα
Ομάδα 10 ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής εισβάλει σε κατάστημα και αρχίζει να αρπάζει τα εμπορεύματα του καταστήματος και να τα μοιράζει σε διερχόμενους. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι πακιστανικής καταγωγής. 
Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη
Επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής καταγγέλει ο εκπαιδευτικός Μηλιατζήμ Τζεμαλή που συμμετείχε σε αφισοκόλληση της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό».
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στη δικηγόρο Γιάννα Κούρτοβικ
Σε συμπαράσταση των συλληφθέντων για την επίθεση κατά μεταναστών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, καταφθάνουν στο Α.Τ. απ’ όπου και εξέρχεται η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ. Τότε η δικηγόρος, η οποία βρισκόταν εκεί για την υπεράσπιση των θυμάτων, δέχεται φραστική επίθεση από τα συγκεντρωμένα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Φασιστική επίθεση στο σπίτι του μεγαλύτερου ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα
Ομάδα περίπου δέκα ατόμων εισβάλει στο σπίτι του μεγαλύτερου στην Ελλάδα ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας και τραυματίζει με ρόπαλο έναν 28χρονο Πακιστανό. 
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μοναστηράκι
Στο περιστατικό παρών είναι και ο βουλευτής της οργάνωσης Κώστας Μπαρμπαρούσης, γεγονός για το οποίο αίρεται η βουλευτική του ασυλία, ώστε να του αποδοθεί η κατηγορία της αντιποίησης Αρχής. 
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον 4 Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα
Αιγύπτιοι ψαράδες που εργάζονται στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και μένουν σε σπίτι στο Πέραμα γίνονται θύματα ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τα θύματα διακομίζεται στο νοσοκομείο. 
Μέλη της Χρυσής Αυγής χαράζουν το πρόσωπο ενός 14χρονου Αφγανού
Τριάντα ράμματα χρειάστηκαν για να κλείσουν οι πληγές που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες στο πρόσωπο του άτυχου παιδιού. 
Ξυλοδαρμός από υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξυλοκοπεί τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βασιλικού.
Επεισόδια υποκινούμενα από τη Χρυσή Αυγή έξω από το θέατρο “Χυτήριο”
Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης Corpus Cristi, μέλη της Χρυσής Αυγής προκαλούν επεισόδια, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους παρευρισκόμενους. Χαρακτηριστική είναι η χυδαία εξύβριση των συντελεστών από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο. Κατά τα επεισόδια, ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς, απομακρύνει έναν προσαχθέντα τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον οδηγούν στην κλούβα, γεγονός για το οποίο σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του. 
Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απειλεί αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ επειδή δεν κάνουν αυτό που τους λέει. 
Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, απευθύνεται με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποσχόμενος μάλιστα νεκρούς, σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
Βασανισμός Σουδανού μετανάστη από μέλη της Χρυσής Αυγής
30χρονος Σουδανός μετανάστης καταγγέλλει on camera την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε πριν δυο μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες χάραξαν στην πλάτη του τα αρχικά της Χρυσής Αυγής ενώ τον τραυμάτισαν στο λαιμό και στο κεφάλι. 
Βασανισμοί μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας
Δύο μετανάστες, ένας Σομαλός και ένας Αιγύπτιος, ξυλοκοπούνται και βασανίζονται στο κέντρο της Αθήνας από μέλη της Χρυσής Αυγής. 
Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη
Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται κατά του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη. Μεγαλύτερη όμως αίσθηση προκαλεί το ρεπορτάζ ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με το οποίο, δημοσιογράφος του δικτύου, μεταμφιεσμένος, καταφέρνει να εισχωρήσει σε συνάντηση μελών της Χρυσής Αυγής και να μαγνητοφωνήσει τη συζήτησή τους. Ο εισηγητής, σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, ασκεί κριτική στα νέα μέλη της οργάνωσης, επειδή δεν χτύπησαν αρκετά το στόχο τους.
Εν ψυχρώ δολοφονία 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα
Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται για τη δολοφονία 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα. Ωστόσο, σκανδαλωδώς στο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία για ρατσιστικά κίνητρα. 
Σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής για παράνομη οπλοφορία στην Κόρινθο
Σε τυπικό έλεγχο της τροχαίας σε διερχόμενο ΙΧ με επιβάτες δύο νεαρούς και μία γυναίκα, όλοι τους μέλη της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί βρίσκουν ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη.
Ναζιστικές απειλές εναντίον μεταναστών
Ο Αλέκος Πλωμαρίτης, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε ρεπορτάζ ξένου μέσου, μιλάει για “σαπούνια” και “φούρνους” σαν λύση για τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Για την υπόθεση ξεκινά εισαγγελική διερεύνηση. 
Εμπρησμός σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου στο Βόλο
Το περιστατικό δεν χρεώνεται στη ναζιστική οργάνωση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στα σπίτια δύο εκ των τριών νεαρών συλληφθέντων για τον εμπρησμό με βόμβες μολότοφ, εκτός από όπλα, βρέθηκαν και μπλούζες, κασκόλ, καθώς και έντυπα της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αποδεικνύει τη στενή τους σχέση με την οργάνωση. 
Επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ στα Χανιά 
Μέλη της Χρυσής Αυγής στα Χανιά βγαίνουν σε δρόμους της πόλης και επιτίθενται σε μετανάστες. Το ίδιο απόγευμα μέλη του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταδικάζοντας την φασιστική αυτή πράξη. Στις προκλήσεις των χρυσαυγιτών απαντούν πολίτες και εργαζόμενοι στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί προσαγωγές τριών μελών της Χρυσής Αυγής.
Επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων
Επίθεση από ανθρώπους της Χρυσής Αυγής δέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οπλισμένος με περίστροφο, ο βουλευτής της οργάνωσης Γιώργος Γερμενής, χτυπά ένα 12χρονο κοριτσάκι στην προσπάθειά του να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο, ο οποίος και φυγαδεύεται.
Πυρπόληση καταυλισμού αθίγγανων στην Ξάνθη
Ρατσιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία πυρπολούν σπίτια αθίγγανων στον καταυλισμό του Σελίνου Ξάνθης,
Εμπρησμός καταστήματος που ανήκει σε Καμερουνέζο
Ρατσιστική επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν λαμβάνει χώρα στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι Αρχές συλλαμβάνουν δύο Έλληνες, μέλη της Χρυσής Αυγής, ο ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και για διακίνηση ναρκωτικών. Άλλοι τρεις συνεργοί τους αναζητούνται. 
Άρνηση του Ολοκαυτώματος από βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Απλή καύση πτωμάτων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ασθενειών, χαρακτηρίζει το Ολοκαύτωμα ο βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.
Επίθεση υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής εναντίον πολίτη
Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κολτσίδας, γρονθοκοπεί εκπαιδευτή ελευθέρας πάλης μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων καφετεριών στη Λάρισα.
Εκπυρσοκρότηση όπλου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Ο Αντώνης Γρέγος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, χάνει την άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, μετά το παρ΄ ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου.
Εξύβριση και επίθεση σε φορτηγατζή από τα Σκόπια
Σε video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος επιτίθεται φραστικά, απειλεί, αλλά και ψεκάζει με spray οδηγό νταλίκας από τα Σκόπια. 
Με όπλο αστυνομικού χωρίς άδεια
Με το όπλο του αστυνομικού της προσωπικής του φρουράς εντοπίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης σε έλεγχο ρουτίνας στην εθνική οδό. Εις βάρος του βουλευτή, που δεν έχει καν άδεια οπλοφορίας, σχηματίζεται δικογραφία, ενώ ο απών αστυνομικός τίθεται σε διαθεσιμότητα. 
Εξύβριση αστυνομικών από βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, αποκαλεί “ηλίθιους” τους αστυνομικούς που δεν επέτρεψαν στην οργάνωσή του να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Πάτρα. 
Επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη
Πενήντα περίπου άνδρες της Χρυσής Αυγής, επιτίθενται στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι “Συνεργείο” κατά τη διάρκεια μαθήματος αγγλικών, χτυπώντας όποιον βρουν μπροστά τους και προκαλώντας ζημιές στις εγκαταστάσεις. Μεταξύ των παρευρισκομένων βρίσκονται και αρκετά ανήλικα παιδιά, δύο εκ των οποίων τραυματίζονται. 
Επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ
Μεγάλη ομάδα ατόμων, όλοι μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτίθενται με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 15 μέλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για το ετήσιο φεστιβάλ του κόμματος. Εννέα εξ αυτών μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ προκαλούνται επίσης σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα.
Επεισόδια στο Μελιγαλά εναντίον του δημάρχου
O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος αρπάζει το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου τη στιγμή που αυτός μιλά για την αντίσταση της χώρας ενάντια στο ναζισμό, αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας. Στο βήμα ανεβαίνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή φραστική επίθεση.
Εν ψυχρώ δολοφονία με μαχαίρι στο Κερατσίνι
Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής, μαχαιρώνει και σκοτώνει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, γνωστό και για την αντιφασιστική του δράση. 
_______________________
Ο κατάλογος θα μπορούσε να συμπεριλάβει πολύ περισσότερα περιστατικά και με περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο σκοπός του άρθρου δεν είναι τόσο η πλήρης ιστορική καταγραφή της παρακρατικής-φασιστικής δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, όσο η ευαισθητοποίηση ως προς το τι πρεσβεύει η εν λόγω οργάνωση… στην πράξη. 
Ως προς την κοινοβουλευτική δράση του “κόμματος”, μεταξύ άλλων, η Χρυσή Αυγή:
  • Καταψήφισε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη λίστα Λαγκάρντ
  • Υπερψήφισε τη μίσθωση νησιών
  • Υπερψήφισε το ν/σ για την “απελευθέρωση” υπεραστικών μεταφορών, ταξί και ΟΣΕ 
  • Υπερψήφισε το ν/σ για τα κληροδοτήματα 
  • Τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ
  • Τάχθηκε υπέρ των εφοπλιστών και κατά των απεργιών
  • Στάθηκε ενάντια σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Χρυσής Αυγής, κάντε κλικ εδώ
Τέλος, αν θέλετε να δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις που έχουν δημοσιευθεί στο The Arkan Project, κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου