ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Να γιατί η ΝΔ δεν καταδίκασε την επίθεση στο ΚΚΕ

“ Είναι πλέον εμφανές ότι το ακροδεξιό κόμμα του ετοιμόρροπου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βαδίζει χέρι-χέρι με τους νεοναζί.  ”
 
Πηγή: Periodista
  

Μόνο ως ντροπιαστικό για τη δημοκρατία μπορεί να χαρακτηριστεί  το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, αν και κυβερνητικό, είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν καταδίκασε την άνανδρη και φασιστική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από νεοναζί στο Πέραμα.

Εκτός του ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν καταδικάζουν τη βία "από όπου και αν προέρχεται", είναι πλέον εμφανές ότι το ακροδεξιό κόμμα του ετοιμόρροπου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βαδίζει χέρι-χέρι με τους νεοναζί. Πλέον η ταύτιση θέσεων και απόψεων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή δεν περνά απαρατήρητη ούτε στο εξωτερικό, αφού και η εφημερίδα Guardian έκανε λόγο "για ενοχλητική ταύτιση απόψεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής". Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα διαπίστωσε με θλίψη το γεγονός ότι το σενάριο συνεργασίας ανάμεσα στην ακροδεξιά ΝΔ και στην ναζιστική Χρυσή Αυγή προωθείται και από εγχώριους δημοσιογραφικούς κύκλους, όπως συνέβη με την περίπτωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες κορυφαία στελέχη της ΝΔ και κυβερνητικοί σύμβουλοι  βρίσκονται εδώ και καιρό σε απευθείας συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή και σε συνεργασία με ακροδεξιούς, αλλά  και επιχειρηματικούς κύκλους απεργάζονται σενάρια ανακοπής της πορείας της Αριστεράς προς την εξουσία,τα οποία περιλαμβάνουν και την ενεργοποίηση της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο γγ του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους είχε αναφερθεί στο "απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο" η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.

Εκτός αυτού η δημοσκοπική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει πρόσθετους προβληματισμούς στο κόμμα Σαμαρά, το οποίο πλέον φλερτάρει με την τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος το σενάριο της μελλοντικής εκλογικής συνεργασίας της ακροδεξιάς ΝΔ με την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Πέραν από τη σύγκλιση απόψεων σε μια σειρά από θέματα, τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή συνδέει η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα και επικίνδυνη για την πολιτική σταθερότητα και τη Δημοκρατία εμφυλιοπολεμική και διχαστική ρητορική. 

Η "αφωνία" της ΝΔ εξηγείται και ως εξής: Στελέχη της ΝΔ και πρόσωπα κοντά στον πρωθυπουργό έχουν επιχειρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να καλλιεργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο κάποιον δήθεν "κομμουνιστικό κίνδυνο". Είναι φανερό ότι επειδή  η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τους σκληροπυρηνικούς και ακροδεξιούς της ψηφοφόρους, τα στελέχη της καταβάλλουν προσπάθειες να σταματήσουν αυτή τη ροή προς τη Χρυσή Αυγή υιοθετώντας την ρητορική της Δεξιάς του μετεμφυλιακού κράτους. Άλλωστε το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αν η ηγεσία της δεν καταφέρει να τους "επαναπατρίσει", πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο όσο συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, τότε είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει τη συνεργασία με τη ναζιστική οργάνωση, καθώς είναι πλέον ολοφάνερο ότι το κόμμα του Σαμαρά θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έλεγε μάλιστα στέλεχος της ΝΔ σε ιδιωτική συζήτηση "Πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής. Δεν θα τους πείραζε να γίνει το κόμμα ουρά της Χρυσής Αυγής. Ευτυχώς δεν ζει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να δει πως κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία ο Σαμαράς".

Διαβάστε επίσης: 

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή

Θέλουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στο Μέγαρο Μαξίμου;

Η "Κρυπτεία" του συνδέει τον Π. Μπαλτάκο με τη Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου