ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνα παπαγαλάκια ξεπλένουν τους ναζί

“ Μιλούν για θεωρία των δύο άκρων αλλά επιμένουν στο να συγκυβερνήσει μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ”
 
Του Κώστα Καπνίση
Δε λένε να ησυχάσουν ακόμα και τώρα. Ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν πρόλαβε να κλείσει από την κηδεία του Παύλου Φύσσα και τα κυβερνητικά και μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να «κλείσουν» εναγωνίως το θέμα. Θλιβεροί θιασώτες της θεωρίας «Πάνω από όλα τα συμφέροντά μας». Το να υποθέσει κάποιος ότι προέβαλαν το θέμα μόνο και μόνο για να αυξήσουν την τηλεθέαση και τα έσοδά τους από το μερίδιο της διαφημιστικής πίτας, ίσως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Εκπομπές τακτικές και έκτακτες, προσπαθούν να αποσυνδέσουν την άγρια δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή.

Όταν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν, το θέμα θα ξεχαστεί. Εκεί ποντάρουν. Μιλούν για θεωρία των δύο άκρων αλλά επιμένουν στο να συγκυβερνήσει μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Θα «καταδικάσουν» και αυτή τη φορά το αποτρόπαιο περιστατικό, αλλά θα προσπαθήσουν να το απαξιώσουν με κάθε τρόπο. «Τσακώθηκαν για ποδοσφαιρικές διαφορές», είπαν. Ναι, αυτό είναι. Για την ακρίβεια πλακώθηκαν για το αν ο καφές είχε ζάχαρη ή όχι. Τόσο γελοίοι. Τόσο επικίνδυνοι. Όλα αυτά για το «μεροκάματο» του τρόμου.

Επανέφεραν άλλο ένα θλιβερό περιστατικό όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις αθώοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί, στη Marfin το 2010. «Έκλαψαν» και τότε. Τα έριξαν στους αναρχικούς, στους ακροαριστερούς, ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε κουβέντα όμως για τις ευθύνες αυτών που διέταξε την παραμονή των εργαζομένων σε έναν χώρο εργασίας ενώ έξω «καιγόταν» το σύμπαν και κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Τρία άτομα από το περιβάλλον της τράπεζας καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης αλλά πάλι δεν έγινε θέμα αναλύσεων στα «έγκυρα» δελτία τους. Ούτε κουβέντα για την αναζήτηση των φυσικών αυτουργών για ένα σημείο στο κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες κάμερες στον περιβάλλοντα χώρο της τράπεζας. Δεν είδε άραγε κανείς τι έγινε; Ακόμα το πόρισμα; Με την ίδια ακριβώς ευκολία, προσπέρασαν το θέμα που ανέδειξε μέχρι και το BBC, καυτηριάζοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είδε όπως όλος ο κόσμος κάποιους «πολίτες» να πετούν πέτρες εναντίον διαδηλωτών στη μεγαλειώδη αντιφασιστική πορεία και καταδίκη του νεοναζισμού στο Κερατσίνι.

Η χώρα διασύρεται διεθνώς και αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Οι «πολίτες» αυτοί πετούσαν τις «πετρούλες» τους δίπλα σε αστυνομικούς, εντελώς ανενόχλητοι, ουρλιάζοντας «Ελάτε ρε. Καλά να πάθετε». Τι ακριβώς εννοούσαν με αυτό; Η επίσημη δικαιολογία των «έγκυρων» τηλεοπτικών σταθμών ήταν ότι δε μπορούσαν να καλύψουν τα γεγονότα γιατί τους απαγορεύτηκε. Αλήθεια από ποιους; «Δεν περιμένουμε από τους πολιτικούς να λύσουν το πρόβλημα», είπε χθες ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, στον σταθμό στον οποίο εργάζεται. Τι ακριβώς εννοεί; Θα τα λύσουν οι τηλεοπτικές γλάστρες και οι σαλτιμπάγκοι των τηλεπαραθύρων; Αυτοί που έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι «σοβαρή» και το εννοούσαν κιόλας χωρίς καν να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή και να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη;

Αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είναι μια φορά επικίνδυνη για τον τόπο αυτοί οι άνθρωποι είναι δυο φορές επικίνδυνοι. Βλέπουν τη συγκυβέρνηση και κατά συνέπεια τα συμφέροντά τους και ένα ολόκληρο σύστημα της διαφθοράς και της συναλλαγής να καταρρέει και προσπαθούν εναγωνίως να υποκαταστήσουν και επίσημα πια την πολιτική εξουσία. Θεωρούν ότι εφόσον δε μπορεί η κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζουν φανατικά, να λύσει τα προβλήματα της χώρας, τότε δε μπορεί να το κάνει κανείς. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο εχθρός τους. Αυτόν πολεμούν. Δε μπορούν να καταλάβουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον ελληνικό λαό. Πότε όμως υποστήριξαν τον λαό για να το κάνουν και τώρα;

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα από την κατάρρευση και την παρέμβαση του ξένου παράγοντα. Το κακό είναι ότι πιθανότατα, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, αυτό δε θα γίνει για το χρέος της ή για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί η ίδια η Δημοκρατία κινδυνεύει. Ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν καμπανάκια από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι ζητούν από την Ελλάδα να παραιτηθεί από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Είναι μόνο η αρχή αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή ένδειξη ότι το πράγμα δεν πηγαίνει άλλο έτσι. Η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι ούτε καπρίτσιο ούτε και θέμα παράλογης απαίτησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καθαρά ζήτημα επιβίωσης της Δημοκρατίας. Τελεία και παύλα.

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου