ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η νύχτα που ο Βενιζέλος έφαγε τον ΓΑΠ !!!

«Η αφόρητη πίεση από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ για το δημοψήφισμα είχαν εξαντλήσει τον Παπανδρέου. Τότε είδα τον Βενιζέλο, που η γλώσσα του σώματός του έδειχνε ότι ήταν έτοιμος να…


πάρει στα χέρια του την εξουσία, και ανέλαβα αμέσως δράση», διηγείται ο πρόεδρος τηςΚομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

by…Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Πριν δούμε τι είδους δράση ανέλαβε οΜπαρόζο, να κάνουμε μια παρέκβαση για να πούμε ότι, όταν το θέμα έχει να κάνει με την εξουσία, η γλώσσα του σώματος του Βενιζέλου αποκτά διαστάσεις λεξικού και εγκυκλοπαίδειας.

Του Λεξικού της Οξφόρδης και της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, που λόγω του μεγέθους της ονομάζεται και Μεγάλη. Λεωφόρος διάσπαρτη με φωτεινές πινακίδες από νέον γίνεται το σώμα του Ευάγγελου, σαν να βλέπεις από ψηλά τα κατάφωτα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.

«Φάτονα τον μ…!», έγραψε η φωτεινή πινακίδα του Βενιζέλου και ο Μπαρόζο πήρε αμέσως στο τηλέφωνο τον Σαμαρά και τον διέταξε να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Γιώργο. Ο αδούλωτος Σαμαράς δέχτηκε τη διαταγή, κραυγάζοντας «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία μας!», οπότε η σκυτάλη πέρασε αμέσως στα χέρια του Βρούτου, ο οποίος συνέχισε να κάνει τον καλό στον Παπανδρέου, μέχρι που μπήκανε στο αεροπλάνο της επιστροφής. Καταβεβλημένος από τα μπινελίκια, ο ΓΑΠ παρεδόθη εις τας αγκάλας του Μορφέως, οπότε ο Βαγγέλης συνέταξε ανενόχλητος την περίφημη πλέον δήλωση με την οποία τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος. «Από εκείνη τη στιγμή το δημοψήφισμα του Παπανδρέου ήταν νεκρό. Το ίδιο και η πρωθυπουργία του», γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.

Μετά ακολούθησαν τα γνωστά. Οι Βενιζελικοί βουλευτές παραιτούνταν ένας- ένας, ώσπου ο Παπανδρέου αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και αυτός, για να σχηματιστεί τριμερής κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ. Παίχτηκαν μετά κάτι καραγκιοζιλίκια με το όνομα του νέου πρωθυπουργού, μέχρι και ο Πετσάλνικος ακούστηκε, για να καταλήξουν μετά βαΐων και κλάδων στον Παπαδήμο. Μόνο που, όπως αποκαλύπτουν και πάλι οι Τάιμς, το όνομα του Παπαδήμου είχε συμφωνηθεί ήδη στη Σύνοδο Κορυφής, τον είχε προτείνει ο Μπαρόζο και τον είχαν αποδεχθεί και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, εκτός κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν ότι τον έφερε ο Γιώργης ο Καρατζαφέρης.

Βρώμα και δυσωδία. Σαν να βλέπεις τον Νονό, τα Καλά Παιδιά, τους Σοπράνος και τους Βοργίες μαζί. Τα μέλη των Οικογενειών δολοπλοκούν για να φάνε τον πιο αδύναμο και να βάλουν στη θέση του εκείνον που μπορεί να εκτελέσει καλύτερα το συμβόλαιο. Κι ο αδύνατος όμως, ο ΓΑΠ εν προκειμένω, ήταν κι αυτός κάποτε δυνατός. Ήταν δυνατός όταν έφερνε το ΔΝΤ, όταν πέρναγε τα Μνημόνια, όταν μας έδερνε κάθε φορά που κατεβαίναμε στους δρόμους.

Τώρα ο Καίσαρας περιμένει τον Βρούτο στη γωνία, για να τον φάει μετά τις εκλογές, αν και κάτι μου λέει ότι θα τους φάνε και τους δύο οι ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου