ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τα λάθη πληρώνονται

Από το δημοσίευμα των Financial Times -το οποίο δεν διέψευσε κανείς-, προκύπτει πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτελούσαν εντολές σε βάρος της Ελλάδας και της Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2011. Αυτό δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε αλλά επιβεβαιώθηκε πια και επίσημα.



Τώρα πια ξέρουμε γιατί, αν και η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία επιβλήθηκε Μνημόνιο -ήταν ακόμα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία-, τα αποτελέσματα της επιβολής του Μνημονίου στη χώρα μας ήταν πολύ χειρότερα από αυτά των άλλων χωρών, και οδήγησαν την Ελλάδα στη διάλυση.

Ήταν τραγικό λάθος των Ελλήνων πολιτών να εμπιστευτούν ξανά στις εκλογές του 2012 τα δυο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Κι αυτό το λάθος το πληρώνουμε όλοι.

Δεν έγινε ποτέ καμία διαπραγμάτευση του Μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Δεν έγινε διαπραγμάτευση του Μνημονίου από τον Σαμαρά γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαπραγμάτευση ο Σαμαράς.

Οι Γερμανοί κρατούσαν τόσο τον Σαμαρά, όσο και τον Βενιζέλο, στο χέρι. Θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να αποκαλύψουν τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ -οι Γερμανοί τους έδιναν τις μίζες όλα αυτά τα χρόνια- και να οδηγήσουν αυτά τα δυο κόμματα στην διάλυση.

Διαπραγμάτευση θα μπορούσε να κάνει μόνο ένα κόμμα και ένας πρωθυπουργός που δεν τον είχαν στο χέρι.

Στις 14 Μαίου του 2012 -δηλαδή μετά τις πρώτες εκλογές και πριν τις εκλογές του Ιουνίου- έγραφα στο κείμενο «Ποιος μπορεί;»:

«Αν η χώρα μας θέλει να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο, αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι ‘ανοιχτοί’ από παντού, εκβιάζονται και δεν έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν τίποτα. Επίσης, δεν έχουν την επιθυμία. Δεν τους συμφέρει.»


Και συνέχιζα:

«Έχει την πολιτική ικανότητα ο Αλέξης Τσίπρας, αν γίνει πρωθυπουργός, να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο, ώστε να μην συνεχιστεί το μαρτύριο της χώρας και των πολιτών μέχρι την ολική εξαθλίωση;


Δεν το ξέρω. Αλλά, αν δεν μπορεί ο Τσίπρας, δεν μπορεί κανείς.»

Οι Έλληνες πολίτες κυριεύτηκαν από τον φόβο στις εκλογές του 2012 και έκαναν ξανά κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όποιος φοβάται τα χάνει όλα.

Τώρα οι Έλληνες πολίτες καλούνται να διορθώσουν το λάθος που έκαναν το 2012.
Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι πια αργά.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου