ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Xέρι - χέρι οι καναλάρχες με τους σχολάρχες

Σκιτσο: Soter Tas
...στις εκδικητικές απολύσεις και την στήριξη των μνημονίων

Φαινομενικά οι δύο συντεχνίες δεν έχουν πολλά κοινά. Κι όμως… Οι καναλάρχες και οι σχολάρχες αποτελούν δύο ολιγομελείς προνομιακές ομάδες επιχειρηματιών που την τελευταία πενταετία έχουν κοινή πολιτική, κοινό προσανατολισμό και παρόμοιες δράσεις. Οι ομοιότητες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν ποιοι και γιατί αποτέλεσαν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος και τους «αυτοκράτορες» της πολιτικοεπιχειρηματικής διαπλοκής.
Περίπτωση 1: Καναλάρχες και Σχολάρχες προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις λίγο πριν την ψήφιση ρυθμίσεων που επιχειρούν να αποκαταστήσουν συνθήκες νομιμότητας σε ΜΜΕ
και ιδιωτική εκπαίδευση

Σχολάρχες:
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση το Μάιο του 2015 το οποίο προβλέπει την απαγόρευση ανεξέλεγκτων και αναιτιολόγητων απολύσεων, ορισμένοι ιδιοκτήτες..
ιδιωτικών σχολείων ξεκίνησαν ένα άγριο πογκρόμ εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μέχρι προ ολίγων ημερών από τα επίσημα στοιχεία που η ΟΙΕΛΕ κατόρθωσε να συλλέξει και να καταθέσει στον Υπουργό Παιδείας, οι απολύσεις είχαν υπερβεί τις 150 (στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος, διότι πλέον οι περισσότεροι σχολάρχες δεν καταθέτουν στοιχεία απολύσεων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), ενώ αυτές τις ημέρες, όπως ανακοινώσαμε χθες, ιδιωτικά σχολεία της περιφέρειας απολύουν μαζικά το σύνολο (!) των εκπαιδευτικών τους!
Καναλάρχες:
Λίγο πριν την ψήφιση ρυθμίσεων για τα ΜΜΕ με σκοπό να χτυπηθεί η επιχειρηματική διαπλοκή στην ενημέρωση, οι ιδιοκτήτες των καναλιών ξεκίνησαν τον πόλεμο εκβιάζοντας με μαζικές απολύσεις εργαζόμενων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΝΤ1 όπου απολύθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ επιβλήθηκε δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους.
- διαβάστε περισσότερα στο σάιτ της ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου