ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αναφορές στο διεθνή τύπο για την αποκάλυψη του HOT DOC ότι η τρόικα μας κυβερνά με e-mails

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του τελευταίου τεύχους του HOT DOC φιλοξενούνται στα γερμανικά Zeit και n-tv, αλλά σε κανένα εγχώριο συστημικό μέσο



Όπως αναφέρει το περιοδικό HOT DOC σχετικά με την αποκάλυψη των e-mails:

"Στα γραφεία του HOT DOC έφτασε ένας φάκελος που περιέχει μια σειρά από e-mails τα οποία έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας. Τα e-mails είναι γνήσια, αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Το περιεχόμενό τους είναι συγκλονιστικό. Αποδεικνύονται οι τρόποι με τους οποίους η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα.

Όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος εμφανίζοντας μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι, όπως επίσης ομολογείται, να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο.

Το ύφος και το ήθος της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας έχει και αυτό τη δική του σημειολογία, αφού τριτοκλασάτοι υπάλληλοι καθιστούν τον εαυτό τους απαραίτητο στον πρωθυπουργό μέσα από γλοιώδες υμνολόγιο και δουλοπρέπεια στο πρόσωπό του.

Με τον πιο αδρό τρόπο αποδεικνύεται πως όσα ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν εθνικό σχεδιασμό αλλά αποφάσεις ενός κλειστού κύκλου που δεν έχει ούτε θεσμικό ρόλο, ούτε κοινωνική ανησυχία. Η χώρα διοικείται από παραθεσμικό κέντρο το οποίο δεν ελέγχεται από το Κοινοβούλιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας. Δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία, αλλά για αποδεικτικά στοιχεία μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που γίνεται μεθοδευμένα. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Δεν γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα.
Απομένει στον κύριο Σαμαρά όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να αποδείξει πως το προσκύνημά του για το Charlie Hebdo και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, είναι ουσιαστικό. Αν αποφασίσει να στείλει και πάλι τη "Δικαιοσύνη" εναντίον μας ή τους Παναθηναϊκάκηδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αποτρέψει, αλλά θα γίνει για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι.

Διαβάστε λοιπόν στο τεύχος 68 του HOT DOC που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, την αλληλογραφία της ντροπής και της εξάρτησης".

--------------------------------------------

Σε άρθρο της Die Zeit με τίτλο "Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα», το οποίο υπογράφει ο Ζαχαρίας Ζαχαράκης, σημειώνεται: «Νόμοι απορρίπτονται ως ανεπαρκείς, υπουργοί δέχονται παραινέσεις σε αυστηρό τόνο. Ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αθήνας και την Τρόικα μεταβιβάζονται κρυφά σε ένα περιοδικό".

Διαβάστε τη μετάφραση του άρθρου της Die Zeit:

«Μια σειρά από εμπιστευτικά ηλεκτρονικά μηνύματα, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς πιστωτές (χρηματοδότες) έχουν κατευθύνει και καθορίσει τη νομοθεσία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιες εκτυπώσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία, στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τους εκπροσώπους της Τρόικα διαβιβάστηκαν στο ελληνικό Περιοδικό-Έρευνας "Hot Doc", σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού.

Στα γραφόμενα, οι εκπρόσωποι της Τρόικα σχολιάζουν τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις ή τα νομοσχέδια με πλάγιες σημειώσεις, όπως «απορρίπτεται», «δεν επαρκεί» ή «επαρκεί εν μέρει». Επιπλέον περιγράφεται διεξοδικά η δημιουργία μιας μεταρρύθμισης, την οποία, κατά την αντίληψη του Hot Doc, θα έπρεπε δίχως άλλο να περάσει το αθηναϊκό κοινοβούλιο, η οποία όμως τελικά εμφανίστηκε ως υπουργική διάταξη. Όπως σημειώνουν οι αρθρογράφοι του περιοδικού, τα έγγραφα αυτά αποτελούν μαρτυρία μιας αντιδημοκρατικής πολιτικής, η οποία, όπως ισχυρίζονται, φαίνεται να αναζητά τρόπους να θέσει σε εφαρμογή νόμους, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.

Σε ένα επιπλέον κείμενο, χαρακτηριζόμενο ως «αυστηρώς απόρρητο», μία υφυπουργός από το Υπουργείο Εργασίας απευθύνεται άμεσα - σύμφωνα με το δελτίο τύπου - στο γραφείο του πρωθυπουργού Σαμαρά. Αναφέρει ότι συζήτησε προηγουμένως με εκπροσώπους της Τρόικα για το πώς δύναται να ρυθμιστούν νομικά μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας, έτσι ώστε οι εργοδότες να μπορέσουν να επιβάλλουν το μέτρο ευκολότερα. Παράθεμα από το κείμενο: «Δεν θα ήταν σωστό να προκαλέσουμε αναστάτωση στο κοινοβούλιο, εφόσον μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε άλλες λύσεις, με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας». Εννοούνται με αυτό, οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν τη συμμετοχή της βουλής στην Αθήνα.

«'Ενα ορόσημο για την επόμενη δόση του πιστωτικού δανείου»

Αυτό που εύκολα διαφαίνεται επίσης στα ηλεκτρονικά μηνύματα, είναι κάτω από ποια πίεση βρέθηκε η ελληνική κυβέρνηση. Ένας εκπρόσωπος της Τρόικα νουθετεί διάφορους κυβερνητικούς εκπροσώπους, εξαιτίας ενός καθυστερημένου νομοσχεδίου. «Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό συνιστά μια συμφωνία που κλείστηκε στα τέλη Ιουλίου, η οποία καθυστερεί εδώ και καιρό». Συμφωνήθηκε ότι θα είναι «ένα ορόσημο για τη λήψη της επόμενης δόσης του πιστωτικού δανείου τον Οκτώβριο». Γι' αυτόν τον λόγο, θα έπρεπε να έχει αποπερατωθεί τον Σεπτέμβριο και να έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο». Αυτή η συμφωνία αφορούσε σε έναν νόμο για την κοινωνική ασφάλιση των δικηγόρων.

Το περιοδικό Hot Doc και ο εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης είναι γνωστός για τα πολύ επικριτικά άρθρα του για την κυβέρνηση και τις εκρηκτικές αποκαλύψεις του.

Το 2012 ο Βαξεβάνης δημοσίευσε μία λίστα με τα ονόματα επώνυμων Ελλήνων «αμαρτωλών» φοροφυγάδων, την οποία λέγεται ότι παρέδωσε στις ελληνικές αρχές η πρώην Γαλλίδα υπουργός οικονομικών, Christine Lagarde. Μετά από αυτή τη δράση του ο δημοσιογράφος συνελήφθη. Κατηγορήθηκε για δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Την 1η Νοεμβρίου απαλλάχθηκε της κατηγορίας από αθηναϊκό δικαστήριο, μετά από μόνο μία δικάσιμη, και επιπλέον δεν ασκήθηκε έφεση».

--------------------------------------------

Σχετικό δημοσίευμα έκανε και η γερμανική ιστοσελίδα n-tv.de. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ελληνικό περιοδικό HOT DOC δημοσιεύει εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου η τρόικα παρεμβαίνει μαζικά στη νομοθεσία.



“Η ελληνική ερευνητική ομάδα του περιοδικού « Hot Doc» ,δημοσίευσε μια σειρά εμπιστευτικών e-mails μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας, το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και διάφορα υπουργεία”.

Το δημοσίευμα αναφέρετε στα e-mail τα οποία αποκαλύπτουν ότι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει με απόφαση του κοινοβουλίου αποφασίστηκαν ως μια υπουργική απόφαση.
ΣΥΡΙΖΑ για όσα αποκαλύπτει το HOT DOC σχετικά με κυβέρνηση-τρόικα: Προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν τη δημοκρατία

"Οι βουλευτές- ακόμα και οι υπουργοί - είναι γλάστρες και εξωθεσμικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνομιλούν με την τρόικα, παρακάμπτοντας τις θεσμικές διαδικασίες, για να διεκπεραιώσουν καλύτερα τις εντολές της τρόικας [...] Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς. Αυτή είναι η κυβέρνησή του που έχει το θράσος να ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού", τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (περισσότερα εδώ)- See more at: http://left.gr/news/anafores-sto-diethni-typo-gia-tin-apokalypsi-toy-hot-doc-oti-i-troika-mas-kyverna-me-e-mails#sthash.hhv71b00.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου