ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ζητάμε από την Ελλάδα να διαγράψει όλα της τα χρέη!



John R. Talbott /huffingtonpost.com
μτφ: pap-net


Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προς την κατεύθυνση του να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι τα χρήματα της διάσωσης στην πραγματικότητα δεν πηγαίνουν στους Έλληνες. Μεταφέρονται αμέσως σε διεθνείς τραπεζίτες για να κλείσουν οι τρύπες των επισφαλών δανείων τους. Οι διασώσεις είναι απλά ένας μηχανισμός για να πάρουν οι τράπεζες χρήματα από το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης και να βγουν από την κακή θέση που έχουν περιέλθει. Και δεν υπάρχει σταματημός στην αύξηση του χρέους. 

Αυτή την στιγμή η ΕΚΤ δανείζει €68 δισεκατομμύρια σε Έλληνες τραπεζίτες για να κλείσουν τρύπες των δανειστών. Και ποιοι είναι αυτοί οι δανειστές ; Άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες . Έτσι, τώρα μπορείτε να δείτε πώς παίζεται το παιχνίδι. Ακριβώς όπως και στην Αμερική, οι τραπεζίτες δίνουν ηλίθια δάνεια και κάνουν υπερβολική μόχλευση χρέους. Όπως είναι αναμενόμενο, τα δάνεια γίνονται τοξικά και μολύνουν την οικονομία και αυτό μολύνει και τα χρέη των ιδίων των τραπεζών σε τρίτες τράπεζες. Αντί οι τράπεζες να απορροφήσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και των κακών πολιτικών δανεισμού, έρχονται οι κυβερνήσεις και διασώζουν τις τράπεζες και τους ραντιέρηδες “επενδυτές” του χρέους, φορτώνοντας όλη την ζημία στον φορολογούμενο. 

Γιατί η ελληνική κρίση χρέους διήρκεσε τόσο πολύ; 

Επειδή χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα ώστε να βγουν από την χώρα όλα τα χρήματα των ξένων τραπεζών. Πήρε τόσο πολύ γιατί χρειάστηκε να ξεφορτωθούν (σ.τ μτφ: δόση την δόση) κρατικό χρέος και να αποχωρήσουν από τις ελληνικές τράπεζες. Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών τραπεζών και του χρέους της χώρας είναι στα χέρια μικρών επενδυτών που δελεάστηκαν από υποσχέσεις για 17 % αποδόσεις ή κατέχεται έμμεσα από πολίτες μέσω κυβερνητικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Οι τράπεζες έχουν εγκαταλείψει το κτίριο . 

Είναι λοιπόν πολύ αργά για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να διαγράψει τα χρέη της; 

Ίσως να είναι πολύ αργά για να δώσει στις τράπεζες ένα μάθημα , αλλά δεν είναι αργά για να αφυπνίσει τους ευρωπαίους πολίτες για το τι κάνουν οι κυβερνήσεις τους με δημόσια χρήματα, αποκλειστικά προς όφελος των μεγάλων τραπεζών. 

Και αν οι πολίτες κόψουν τη χρηματοδότηση στις κεντρικές τους τράπεζες, οι διεθνείς τράπεζες θα πάρουν τελικά το μήνυμα και οι διασώσεις θα σταματήσουν . 

Ζητάμε από την Ελλάδα να διαγράψει όλα τα χρέη της.

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει. Να κάνει μια νέα αρχή. Να διαγράψει το 100% του δημόσιου χρέους, και το 100 % του χρέους των ελληνικών τραπεζών, καθώς και το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, να βγει από το ευρώ και να τυπώσει νέο εθνικό νόμισμα σε αρκετή ποσότητα ώστε να μπορεί να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις σε συναλλαγματική ισοτιμία ένα προς ένα με το ευρώ. 

Στη συνέχεια, να απαγορεύσει τις τράπεζες να προβούν σε μόχλευση χρέους πάνω από μόλις τρεις φορές την μετοχική βάση τους. Με αυτό αυτόν τρόπο η Ελλάδα, θα έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο που το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα θα πρέπει τελικά να μιμηεί αν θέλει να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις και υφέσεις . 

Και κάτι ακόμα , μετά την εκτύπωση της αρχικής ποσότητας δραχμών , πρέπει να κλείσει το τυπογραφείο μόνιμα. Να μην επιτρέπεται σε κανέναν νέα εκτύπωση δραχμών . Θα πρέπει επίσης να μειωθεί δραστικά και νομοθετικά η ικανότητα της κυβέρνησής να δανειστεί. Εάν κάποια στιγμή δεν καταφέρει να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και τελειώνουν τα χρήματα προς το τέλος του τους θα πρέπει οι εργαζόμενοι του δημοσίου να μην πληρωθούν τους μισθούς τους για να εξοικονομηθούν χρήματα. Αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα τη νοοτροπία της κυβέρνησης και των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ, στο δημόσιο και στις φορολογικές υπηρεσίες ώστε να σταματήσουν να είναι σπάταλοι με τον προϋπολογισμό. 

Κάποιοι θα πουν ότι μια κυβέρνηση χρειάζεται να έχει την ικανότητα να τυπώνει χρήματα για να τονώσει την οικονομία μετά από ενα Κραχ. Όμως η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο Κραχ. Για να υπαρξει Κραχ πρέπει να προηγηθεί έκρηξη κερδοσκοπίας, έκρηξη πληθωρισμού από το υπερβολικό τυπωμένο χρήμα, ή τραπεζική κερδοσκοπία λόγο υπερβολικού δανεισμού και μόχλευσης των χρημάτων άλλων ανθρώπων. Όλο αυτό στην Ελλάδα θα απαγορευτεί. 

Μια ματια στις ΗΠΑ είναι αρκετή για να δούμε τα προβλήματα που δημιουργεί η εκτύπωση χρήματος. Το δολάριο ΗΠΑ υποτιμήθηκε 98% σε σχέση με το χρυσό κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, και αυτό συνέβη στη μεγαλύτερη πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο. Σήμερα δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έχει σπάσει, είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τράπεζες όλου του κόσμου που χρειάζονται επισκευή. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί λόγω του ελέγχου των Lobbies των τραπεζών πάνω από τις κυβερνήσεις μας. 

Έτσι, ζητάμε από την Ελλάδα να κάνει το σωστό πράγμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το υπόλοιπο του πλανήτη. Είναι καιρός για μια ακόμη φορά η Ελλάδα γίνει διάσημη για ότι έχει πράξει ως τώρα. Να είναι ο λαμπερός φάρος της δημοκρατίας και το φως του κόσμου.

1 σχόλιο:

  1. Qualityloanfirm, είναι η μεγαλύτερη και αξιόπιστη εταιρεία δανεισμού, μπορείτε να βασίζεστε. Είμαι μια ζωντανή μαρτυρία, πήρα ένα δάνειο από αυτούς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μου, να είστε προσεκτικοί για το πού κάνετε αίτηση για ένα δάνειο. λαμβάνει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. qualityloanfirm@asia.com. μπορείτε να καθώς και να μιλήσει μαζί μου μέσω e-mail μου. rahmatiswan0@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή