ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ!

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τις τελευταίες ώρες και παρά το γεγονός ότι στο Eurogroup επετεύχθη πολιτική συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης, ορισμένα παράκεντρα που κινούνται τόσο στο χώρο της οικονομίας, όσο και στο χώρο της πολιτικής επιχειρούν να θέσουν την κυβέρνηση σε καθεστώς ασφυξίας και να μεταβάλλουν το κυβερνητικό σχήμα σε «ειδικού τύπου» με τη συμμετοχή πρόθυμων μνημονιακών οι οποίοι θα υπηρετήσουν πιστά τα σχέδια του Βερολίνου.
Άλλωστε τα σχέδια των Γερμανών και του ίδιου του Σόιμπλε έχουν γίνει γνωστά. Όλα τα ξένα δίκτυα και τα πρακτορεία γράφουν ανοικτά πλέον ότι το Βερολίνο οδηγεί τη χώρα ένα βήμα πριν από το πιστωτικό γεγονός προκειμένου να δεχθούμε γονυπετείς νέο δάνειο ύψους 30 έως 40 δις. ευρώ και νέο μνημόνιο με επαχθείς όρους.
Το εγχώριο οικονομικο-εκδοτικό κατεστημένο στηρίζει απόλυτα τα σχέδια του Βερολίνου και τούτο διότι οι έλληνες επιχειρηματίες των οποίων τα ονόματα έχουν συνδεθεί με τη διαπλοκή και τη διαφθορά γνωρίζουν πλέον ότι δεν έχουν καμία τύχη με τον Τσίπρα.
Στόχος τους είναι η υλοποίηση του σχεδίου της "αριστερής παρένθεσης" και της αντικατάστασής της από μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρόθυμους αριστερίζοντες ή σοσιαλίζοντες... που θα μπορέσουν να περάσουν με νυχτερινές διατάξεις και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις απαιτήσεις και τα νέα μέτρα των δανειστών.
Αναζητούν δηλαδή έναν «αριστερίζοντα Παπαδήμο» για να συνεχίσουν να κάνουν τις δουλειές τους. Οι ξένοι με τα απορρίμματα και τις προμήθειες στο χώρο της υγείας για λογαριασμό πολυεθνικών και οι έλληνες να συνεχίσουν να παίρνουν τα έργα και τους αυτοκινητόδρομους υπερτιμολογημένους.
Πριν ακόμα η σημερινή κυβέρνηση κλείσει τριάντα μέρες διακυβέρνησης άρχισαν ήδη να συζητούν για νέο κυβερνητικό σχήμα και για οικουμενική κυβέρνηση, εις την οποία όμως επιθυμούν να μπουν «δικοί» τους άνθρωποι... Από την πρώτη μέρα δεν καλοείδαν τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση και μάλιστα φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι θα προτιμούσαν τη συμμετοχή του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Είναι προφανές πως όλος αυτός ο βόρβορος του οικονομικό εκδοτικού κατεστημένου ποντάρει στην εύνοια των δανειστών για να διασώσουν τα «μαγαζιά» τους, είτε είναι ΜΜΕ, είτε είναι τράπεζες, είτε κατασκευαστικές εταιρίας που ρουφούσαν το δημόσιο χρήμα με το... μπουρί.
Το άθλιο αυτό σχέδιο περί οικουμενικής κυβέρνησης έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, πλην όμως ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε να το συζητάει. Ουδεμία περίπτωση είναι τα άτυπα σχόλιο που ακούγονται.
Άλλωστε, μόλις χθες 27/02/2015 ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο έστειλε σαφές μήνυμα προς τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής αναφερόμενος στην ανάκληση των αδειοδοτήσεων για τα έργα στις Σκουριές. «Να το χωνέψουν και μέσα και έξω...» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι εξελέγην για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι των επιχειρηματιών.
Το σάπιο κατεστημένο που αποτελείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες, καναλάρχες και εκδότες νιώθει την ανάσα του νόμου πολύ κοντά του.
Το ΣΔΟΕ και οι αρχές για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος έχουν εντοπίσει και τα ίχνη τους, και τις διαδρομές του μαύρου χρήματος και τα ποσά που αποκρύβουν.
Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να τους κουρέψει τα χρέη, αλλά αντίθετα θα τους αναγκάσει με όλα τα μέσα να αποδώσουν στα δημόσια ταμεία όλα τα χρήματα που επί σειρά ετών καταλήστευαν. Ταυτόχρονα τους κλείνει τη στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων και βάζει «καθαρούς» όρους στο παιχνίδι και καλά κάνει. Είναι άλλο πράγμα η ελεύθερη οικονομία κι άλλο πράγμα η ασύδοτη οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου