ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

''AΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ''

Τα τελευταία πέντε χρόνια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχουν δείξει ότι η λογική δεν έχει επικρατήσει...
στην Ευρώπη, κάτι που πρέπει τώρα να τελειώσει, υποστηρίζει ο Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στους New York Times, τασσόμενος υπερ μιας ελάφρυνσης της Ελλάδας και κατά της λιτότητας.


«Αν και κανείς δεν το αναγνωρίζει, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της μετά τη δραματική μείωση των μισθών και του κόστους, επομένως αυτό που κρατάει πίσω την ελληνική οικονομία είναι η λιτότητα» τονίζει, λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι απλό: «Η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί μικρότερα αλλά θετικά πλεονάσματα από την Ελλάδα, κάτι που θα ανακούφιζε την Αθήνα και θα επέτρεπε στην τωρινή κυβέρνηση να ανακηρύξει νίκη στο εσωτερικό της χώρας, απομακρύνοντας παράλληλα τις αντιδημοκρατικές δυνάμεις».

Την ίδια στιγμή, το κόστος για τους δανειστές θα ήταν μηδαμινό, τονίζει.

«Αυτό όμως προϋποθέτει ότι οι Ευρωπαίοι, και συγκεκριμένα οι Γερμανοί, θα εγκαταλείψουν τους ''μύθους'' που λένε για το δικό τους συμφέρον και θα σταματήσουν να αντικαθιστούν την πραγματική ανάλυση με ηθικά διδάγματα» λέει χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι αυτοί οι μύθοι; «Πολλοί πιστεύουν ότι τα δάνεια προς την Αθήνα από την αρχή της κρίσης δίνονται για τις άμεσες δαπάνες της Ελλάδας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή χρέους και τόκων» εξηγεί.

«Για να το υπεραπλουστεύσουμε» εξηγεί ο Κρούγκμαν, «η ευρωπαϊκή πολιτική προχωρά σε διάσωση των τραπεζών κι όχι της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση δρα ως διαμεσολαβητής και ο ελληνικός λαός, που έχει δει δραματική πτώση του βιοτικού του επιπέδου, αναγκάζεται να κάνει επιπρόσθετες θυσίες για να συμβάλλει σε αυτή τη διάσωση».

  newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου