ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Διεφθαρμένοι, ληγμένοι και επικίνδυνοι !!!

“ Τα απολειφάδια που κυβερνούν σήμερα δεν πρόκειται να διευκολύνουν σε καμιά περίπτωση την έξοδο από την «κρίση». Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκειά της. ”

Το θράσος τους είναι απύθμενο. Καταστρέφουν τον ελληνικό λαό και γελούν. Δεν είναι αστείοι. Είναι επικίνδυνοι. Πέρα από την ολομέτωπη επίθεση και επίδειξη ισχύος στους αδύναμους Έλληνες έφτιαξαν κι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα – προστάτη για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Τους ξέφυγε από τον έλεγχο όμως. Ένα διεφθαρμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια πολιτικό σύστημα, φάντασμα από μαύρες σελίδες του παρελθόντος έχει ξεβραστεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας και την απειλεί με…αφανισμό.

Του Κώστα Καπνίση

Το δικομματικό πολιτικό σύστημα που έχτισαν με βασικό συστατικό το ψηφοφόρος – πελάτης ξερνά τώρα στα μούτρα των υγιών ανθρώπων όλα αυτά που για χρόνια έκρυβαν κάτω από το χαλί. Μια άθλια «παρτακίστικη» νοοτροπία. Δεν είναι λούμπεν κατάσταση. Είναι κάτι χειρότερο και αποκρουστικό. Είναι η επιβίωση των τρωκτικών και των παρασίτων σε βάρος της κοινής λογικής και της υγιούς σκέψης. Ακόμα και ο Σόιμπλε, ο πραγματικός διοικητής της χώρας, έχει αηδιάσει από τη σήψη και τη διαφθορά τους. Ούτε οι ξένοι δυνάστες δε μπορούν να κάνουν καλά όλον αυτόν τον συρφετό. Μιλούν για μια χούφτα ολιγαρχών και δράση μαφιών στην Ελλάδα. Δεν έχουν άδικο.

Οι κουίντες πια είναι ορθάνοιχτες και ο αποτροπιασμός για όλα όσα ήταν κοινά μυστικά στη χώρα έχουν αποκαλυφθεί στα μάτια όλων. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όμως είναι η πλήρης αδιαφορία και η μη αντίδραση. Κατάσταση νιρβάνας έχει απλωθεί στην ελληνική επικράτεια. Δεν είναι τυχαίο. Γενιές ολόκληρες «εκπαιδεύτηκαν» σε αυτή τη λογική. Οι μικροί και μεγάλοι κλέφτες. Δεν έχουν καμιά διαφορά. Το έγκλημα όπως και να το ονομάσει κάποιος, έγκλημα θα παραμείνει. Γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος; Το χάιδεμα των αυτιών είναι καιρός να σταματήσει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατό σε όλες τις συζητήσεις να είναι το πρώτο θέμα και αυτό να αποκρύπτεται. Να μη τολμά κανείς να το θίξει δημοσίως. Γιατί;

Μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο; Ένα θέατρο πραγματικής υποκρισίας και παραλόγου. Δεν οδηγεί κάπου παρά μόνο στον εξανδραποδισμό. Το κυριότερο είναι ότι σε αυτή τη χώρα δεν παράγεται πολιτική σκέψη. Η μοναδική λύση δηλαδή. Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζονται τα αυτονόητα. Η Αριστερά ξέρει ότι αν γίνουν έστω τα αυτονόητα, η εικόνα της χώρας θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δε θα είναι θαύμα. Μια επανάσταση του αυτονόητου θα είναι.

Τα απολειφάδια που κυβερνούν σήμερα δεν πρόκειται να διευκολύνουν σε καμιά περίπτωση την έξοδο από την «κρίση». Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκειά της. Παίζουν με το μυαλό και τις αντοχές αυτών που ακόμα κρατούν την αξιοπρέπειά τους. Θυμώνει βέβαια κάποιος που έστω και σήμερα βλέπει να πηγαίνει ο καθένας μόνος του απέναντι στο τέρας. Τι περιμένει; Να το νικήσει για να δοξαστεί; Δεν πρόκειται να το πετύχει.

Ο αγώνας ενάντια στο τέρας οφείλει να είναι συλλογικός. Τέρμα οι εγωισμοί. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει ότι κερδίζει η ομάδα και όχι ο παίκτης. Δε χρειάζεται δα και καμιά ιδιαίτερη ανάλυση για να δείξει ότι ο κοινωνικός ιστός είναι σε πλήρη αποσύνθεση και πάνω στο πτώμα του χορεύει ο κάθε λογής ανόητος και θρασύδειλος απατεώνας. Η πολιτική τους είναι πια ξεκάθαρη. «Θα ζήσουμε εμείς και θα πεθάνετε εσείς». Θα ζήσει δηλαδή μια χούφτα απατεώνων του κοινού ποινικού δικαίου για να πεθάνει μια χώρα και ένας λαός. Όποιος μπορεί να το αντέξει στη συνείδησή του χαλάλι. Ας πάρουν λοιπόν τα σπίτια και τις καταθέσεις (σε όποιον έχουν απομείνει). Ας καταστρέψουν κάθε εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα. Ας ρίξουν στον Καιάδα τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Ας κλείσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Ας ξεπουλήσουν τη χώρα σαν να τους ανήκε.

Τέρμα τα ψέματα και τα παραμύθια. Όποιος από εδώ και πέρα δε βλέπει ότι αυτά τα ανδρείκελα είναι διεφθαρμένα, ληγμένα και επικίνδυνα τότε ανήκει στην ίδια κατηγορία. Ηθική και πατριωτική υποχρέωση της Αριστεράς είναι να προστατέψει τη χώρα και τον λαό. Αρκετά κράτησαν οι «συζητήσεις» στα τηλεοπτικά πάνελ ανθρώπων, οι οποίοι ματαιόδοξα προσπαθούν να κερδίσουν πόντους αναγνωρισιμότητας προκειμένου να πετύχουν την επανεκλογή τους. Ας σκεφτούν ότι μπορεί να μη ξαναγίνουν εκλογές σε αυτή τη χώρα. Καθόλου απίθανο για τον λόγο ότι μπορεί να μην υπάρχει σε λίγο χώρα.

Η Αριστερά έχει δώσει ήδη το μήνυμα γιαι τη δημοκρατική ανατροπή. Τέτοιου είδους «κυβερνήσεις» ανατρέπονται με τους αγώνες του λαού για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, κοινωνική προκοπή και λευτεριά. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις δεν παζαρεύονται με τους δυνάστες του λαού. Τους ανατρέπουν και υλοποιούν το δικό τους κυβερνητικό πρόγραμμα. Υλοποιούν εκείνες τις πολιτικές που υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα.

Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός. Θα πληρώσουν (αφού πρώτα απαιτήσουν κούρεμα) τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν και τώρα ζητά πίσω η διεθνής τοκογλυφία αλλά με μια προϋπόθεση. Να ανατραπούν και να διωχθούν τα ρετάλια που καταδυνάστευσαν και ασέλγησαν συνειδητά επί δεκαετίες στο σώμα του ελληνικού λαού. Είναι λαϊκή απαίτηση και δεν είναι διαπραγματεύσιμο…

paganeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου