ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πόλεμος στους αδύναμους, υποταγή στους ισχυρούς

“ Κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία, έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το δικό τους μικρό ή μεγάλο ιδιοτελές συμφέρον και βέβαια των φίλων και κολλητών τους.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Η επιχείρηση με τον κωδικό «ισοπέδωση» προχωρά με γοργά βήματα. Οι δανειστές αλλά και οι ντόπιοι συνεργάτες τους βρίσκονται στην τελική φάση υλοποίησης των πιο σκοτεινών σχεδίων τους. Η βιασύνη τους είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος τους πια λιγοστεύει και οι επιθέσεις τους στον ελληνικό λαό αλλά και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα γίνονται πια απροκάλυπτα και χωρίς το στοιχειώδες φύλλο συκής.

Η παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η συγκέντρωση των διεθνών αρπακτικών πάνω από τα κουφάρια των κοινωνιών αλλά και των εθνικών οικονομιών είναι καθημερινά στο μενού των απανταχού νεοφιλελεύθερων υβριδίων. Της χειρότερης και πλέον ξεδιάντροπης γενιάς καπιταλιστών που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη φύση. Το περίφημο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε οριακά (153 «ΝΑΙ») για άλλη μια φορά χθες βράδυ στη Βουλή ήταν μόνο η αρχή. Τα πάντα άλλωστε θα κινηθούν σε σχετικά ήπιους τόνους, (εκτός αν γίνει κάποιο «ατύχημα») μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Η σημερινή έλευση άλλωστε του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα σημαίνει την τελική επιθεώρηση και επίβλεψη των φιλέτων που έχουν ετοιμάσει οι ντόπιοι συνεργάτες του για ξεπούλημα.

Ο ελληνικός λαός πλήρωνε και πληρώνει τους φόρους του προς το ελληνικό Κράτος τόσα χρόνια, έφτιαξε δομές όπως κοινωνική πρόνοια, ΟΤΑ, δρόμοι, γέφυρες, ΔΕΗ, τηλεπικοινωνίες, δημόσιες συγκοινωνίες, τουριστικές υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες ύδρευσης, ενέργεια. Όλα αυτά και ακόμα τόσα οι δύο βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής του ελληνικού λαού, η ΝΔ και το «ΠΑΣΟΚ» ή ακριβέστερα τα απομεινάρια τους ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους περίφημους ξένους και ντόπιους «επενδυτές». Το αντάλλαγμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές και πλέον δεν το κρύβουν και οι ίδιοι.

Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν έστω και λίγο ακόμα την εξουσία προκειμένου να φανούν συνεπείς σε ότι έχουν δεσμευτεί όχι στον ελληνικό λαό αλλά σε αυτούς που δηλώνουν υποταγή. Στους δανειστές τους. Δικοί τους δανειστές είναι άλλωστε μια και τίποτε από αυτά που δανείστηκαν τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια δεν πήγε προς όφελος του λαού. Για αυτό τον λόγο άλλωστε δείχνουν την υποταγή τους στους δανειστές και παράλληλα το μίσος τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχουν τύψεις για τον πανικό, τον τρόμο, τη βία και την εξαθλίωση που σπέρνουν. Ο λαός βέβαια λέει το γνωστό «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Αυτό είναι που θα δρέψουν και το περίεργο είναι πως ενώ το γνωρίζουν πολύ καλά, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία, έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το δικό τους μικρό ή μεγάλο ιδιοτελές συμφέρον και βέβαια των φίλων και κολλητών τους. Δείχνουν να μη φοβούνται (έτσι τουλάχιστον δείχνουν προς τα έξω) γιατί απολαμβάνουν της πλήρους υποστήριξης και προστασίας της γνωστής μιντιοκρατίας. Στα στασίδια άλλωστε που καταλαμβάνουν καθημερινά στα γνωστά αυτά μέσα, έχουν την εντύπωση πως η ελληνική κοινωνία αντανακλάται στους συνομιλητές τους. Χτυπούν κάθε τι που έχει σχέση με το πρώην πια κοινωνικό κράτος, για το οποίο ο ελληνικός λαός ίδρωσε και μόχθησε για να κατακτήσει με τα όποια λάθη και παραλείψεις. Κανείς δεν ισχυρίζεται άλλωστε ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια πριν τη λεγόμενη κρίση και την πλήρη παράδοση της χώρας στα Μνημόνια και τους δανειστές.

Έχουν το θράσος να καταργούν ειδικότητες εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Κλείνουν έτσι τον δρόμο και δείχνουν τον Καιάδα στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, στερώντας τους την εκπαίδευση και κατάρτισή τους και την ισότιμη θέση τους σε μια κοινωνία που ούτως ή άλλως είναι μια κοινωνία ανισοτήτων και αποκλεισμών. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την χυδαιότητά τους, τον ρατσισμό τους και την ακροδεξιά στροφή τους. Μια κοινωνία που έχει νιώσει στο πετσί της τον φασισμό και τον ναζισμό μόνο μια επιλογή έχει. Να τους δείξει την έξοδο και να τους ανατρέψει πριν να είναι πολύ αργά. Προτού αυτή η κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης περάσει την όχθη και φτάσει στον απόλυτο εκφασισμό. Προσπαθούν να μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα και να βάλουν τις κοινωνικές ομάδες να φαγωθούν μεταξύ τους.

Για αυτό και έχουν ευτελίσει το Σύνταγμα και τους νόμους και αδιαφορούν επιδεικτικά μπροστά στον αργό θάνατο που έχουν προκαλέσει στη μισή κοινωνία και πολύ σύντομα και σε όσους ακόμα αντέχουν και στέκονται όρθιοι. Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που κάνουν υποκλίσεις στα ξένα και ντόπια συμφέροντα και «χορεύουν» στον όποιο ρυθμό τους χτυπούν στο ντέφι. Αυτοί οι άνθρωποι, τα απομεινάρια της «πολιτικής» του χθες, την ίδια στιγμή επιτίθενται με λύσσα στους άνεργους, τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, τους άστεγους, τους αδύναμους, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους αδύναμους και έντρομους ηλικιωμένους, στους νέους που βλέπουν μόνο θάνατο και ανεργία και φεύγουν στο εξωτερικό, τους μετανάστες που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν και πολλές ακόμα κοινωνικές ομάδες.

Αυτή είναι η ζούγκλα τους. Και στη ζούγκλα είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει ο νόμος του ισχυρού. Ο πιο «δυνατός» επιβιώνει και όλοι οι άλλοι πεθαίνουν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η δική τους Ελλάδα. Μια αποικία χρέους. Μια Ελλάδα κάτεργο. Μια Ελλάδα Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην υπηρεσία αυτών που την καταλήστευσαν και ξέσκισαν τις σάρκες τις. Δε θα καταφέρουν να την κάνουν έτσι. Μπορεί να λύγισαν τους Έλληνες, να τους οδήγησαν στην καταστροφή, να τους έφεραν στα όρια της εξαθλίωσης και του αφανισμού.

Το σχέδιά τους θα ματαιωθούν από έναν λαό που πλέον ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα δώσει την ισχυρή και βροντερή απάντηση και σε αυτούς αλλά και στα μαντρόσκυλά τους, τους υμνητές του φασισμού και του ναζισμού. Καλά θα κάνουν να τις προκηρύξουν σύντομα και να φύγουν από μόνοι τους για να πάνε στα σπίτια τους γιατί αν προκαλέσουν την κοινωνική έκρηξη που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχουν πια θέση ούτε στη χώρα και να αναζητήσουν κι αυτοί την τύχη τους στην ξενιτιά…

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου