ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Και οι Σαμαρικοί έπαψαν να πιστεύουν στον Σαμαρά

“ Ακόμη και το Σαμαρικό antinews.gr ρωτά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για ποιον λόγο ακολουθεί ένα πρόγραμμα που καταστρέφει τη χώρα και τον λαό μας ”

Κάποια στιγμή τα παραμύθια τελειώνουν και δεν έχουν πάντοτε ευχάριστο τέλος. Είναι αλήθεια ότι ένα κύκλος φιλοσαμαρικών προσώπων, πέραν από τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι ζουν στη γυάλα ... του Μεγάρου Μαξίμου, εγκλωβισμένοι εξαιτίας της λαϊκής οργής και μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα, στήριξε με πάθος τον ετοιμόρροπο πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι κατέστρεφε και συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα.

Όμως, έχουν αντιληφθεί πλέον και αυτοί, όσο και αν αγαπούν τον Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο ότι το πρόγραμμα της τρόικας "δεν βγαίνει", αλλά και ότι η επιμονή του Αντώνη Σαμαρά να εκτελεί τα κελεύσματα της Μέρκελ και των δανειστών, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά είναι επιβλαβής για τη χώρα.

Αίσθηση λοιπόν προκαλεί το δημοσίευμα της γνωστής φιλοσαμαρικής ιστοσελίδας antinews.gr με τίτλο "Το πρόγραμμα της τρόικας δεν σώζει τη χώρα, την αποτελειώνει".

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο σαμαρικός αρθρογράφος Κώστας Ροδινός "Ειλικρινά δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να επιμένει σ’ ένα πρόγραμμα που εξαθλιώνει την κοινωνία, χωρίς να προσφέρει ελπίδα. Ο Πρωθυπουργός είχε ακόμα από το 2010, περιγράψει και τις αδυναμίες του μνημονίου και τις επιπτώσεις του στην οικονομία και την κοινωνία. Δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύει, αλλά κάποια στιγμή, και σύντομα μάλιστα, πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Γιατί ένας λαός για να σωθεί πρέπει να το θέλει και για να το θέλει πρέπει να ελπίζει".

Σωστά λοιπόν. Το λαοκτόνο και επιβλαβές για την εθνική κυριαρχία πρόγραμμα δεν βγαίνει. Όμως, οι ευθύνες του πολιτικά χρεοκοπημένου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ειναι τεράστιες. Ο ίδιος διάλεξε ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, αλλά το έγκλημα είναι ότι πήρε στον λαιμό του έναν ολόκληρο λαό, παρά το γεγονός ότι γνώριζε. Και όταν κάποιος γνωρίζει ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε είναι ανόητος, είτε είναι επιτήδειος.

Πλέον είναι αργά για δάκρυα (από τους υποστηρικτές του Σαμαρά). Ολόκληρη η οικουμένη, ολόκληρος ο ξένος Τύπος και οι σοβαρότεροι οικονομικοί αναλυτές βλέπουν ότι το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι αδιέξοδο. Μόνο ο Σαμαράς, οι λίγοι φίλοι που του έχουν απομείνει, η ντόπια διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα πιστεύουν στην συνταγή του μνημονίου που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή για τους δικούς τους λόγους, είτε αυτοί αφορούν στην πολιτική τους διάσωση, είτε στο γεγονός ότι αποτελούν πειθήνια όργανα της γερμανικής Καγκελαρίας, είτε στο ότι πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες κολλητών επιχειρηματιών. Ελάχιστα ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό τα κίνητρα του σημερινού συστήματος διακυβέρνησης που το οδηγούν στην απόφαση να δράσει με τρόπο επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και για τον ελληνικό λαό.

Οι ευθύνες, όμως, είναι τεράστιες και για όσους έχουν στηρίξει τον Σαμαρά. Βέβαια, η μετάνοια των σαμαρικών έχει αξία. Μπορεί, όμως, να φανταστε ο κάθε έναςί ποιος κρατά την τύχη της χώρας στα χέρια του και ποιους κινδύνους διατρέχει η Ελλάδα, όταν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του δεν πιστεύουν στις επιλογές Σαμαρά; Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από μετά Χριστόν προφήτες, αλλά η αναγνώριση των λαθών είναι χρήσιμη.

Με την πρωθυπουργία Σαμαρά η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο. Με την πρωθυπουργία Σαμαρά η χώρα βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην ύφεση και στην κρίση. Επί Αντώνη Σαμαρά η Δημοκρατία καταργήθηκε στην πράξη και η εθνική κυριαρχία δέχθηκε πολλαπλά και ισχυρά πλήγματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια επιλογή: Να υπηρετήσει πιστά τον οικονομικό εθνικισμό, την γερμανική Καγκελαρία σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Υπήρξε εκτελεστής του σχεδίου της μεταροπής της Ελλάδας σε περιφέρεια της γερμανικής ενδοχώρας, σε αποικία χρέους. Για αυτόν και για πολλούς άλλους λόγους η εποχή Σαμαρά στην πρωθυπουργία της χώρας θα γραφτεί με μελανά χρώματα από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Και σίγουρα οι ιστορικοί του μέλλοντος δεν θα τον εξυμνήσουν για τον ... πατριωτισμό του. Κάθε άλλο. Αυτό που θα μείνει ίσως, όχι στην ελληνική, αλλά στην γερμανική ιστοριογραφία του μέλλοντος θα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτης των Γερμανών.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ήδη καταδικασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα τον καταδικάσει και η ιστορία.

ΥΓ: Αν, όπως λέει ο κ. Ροδινός, ο Σαμαράς ακολουθεί ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύει τότε (για να μην γραφτεί τίποτα χειρότερο) είναι τουλάχιστον ανεπαρκής στο να ασκεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Ας κάνει το μόνο που του έχει απομείνει: Ας οδηγήσει τη χώρα όσο γίνεται πιο γρήγορα σε εκλογές. Ας σταματήσει να καταστρέφει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου