ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ένας τσεκουροφόρος στην πολιτική

Μάρτιος 1985: Ο φοιτητής, τότε, Μάκης Βορίδης διώκεται από την Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως φασίστας. Ποιοι είχαν πρωτοστατήσει στην εκδίωξή του; Οι φοιτητές της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Από την χουντική ΕΠΕΝ, στο δικό του κόμμα, στο λεπενικό «Ελληνικό Μέτωπο» και από εκεί στο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και έπειτα στην ακροδεξιά του Σαμαρά. Ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεπής στον ρόλο του: Σφοδρός πολέμιος της Αριστεράς και συνοδοιπόρος των συμφερόντων, δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Σε ένα εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα παραλήρημα τις προηγούμενες ημέρες, ο Μάκης Βορίδης, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και αποκάλυψε τον στόχο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά: Την ανακοπή, για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, της πορείας της Αριστεράς προς την εξουσία.

Ας μην κρυβόμαστε όμως.

Τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μάκης Βορίδης, τον κατηγόρησε διότι δεν του συγχωρεί ότι έθεσε στο περιθώριο της ιστορίας του δωσίλογους της Κατοχής, διότι αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, διότι έστειλε πίσω στα λαγούμια τους και στους "υπονόμους" τους χουντικούς που πρόδωσαν την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο, διότι άσκησε κοινωνική πολιτική. 

Την Αριστερά, ο ακροδεξιός Μάκης Βορίδης την έθεσε στο στόχαστρο, διότι αυτός είναι πάντοτε ο ρόλος της άκρας Δεξιάς, να ανακόπτει για λογαριασμό του μεγάλου Κεφαλαίου τη δυνατότητα της έλευσης της όποιας φιλολαϊκής, δημοκρατικής και αριστερής κυβέρνησης στην εξουσία. Οι ακροδεξιοί είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος και του μεγάλου Κεφαλαίου, οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες, οι μεγαλύτεροι εχθροί του λαού, τα διαχρονικά τσιράκια των ξένων δυναστών της πατρίδας μας, τα δουλικά των μεγάλων συμφερόντων, σε κάθε ιστορική συγκυρία, σε οποιεσδήποτε συνθήκες κρίσης.

Σε μια συνέντευξή του το 2011 στην "Athens News" o Μάκης Βορίδης δήλωνε: «Δεν μπορείς να αφήνεις την Αριστερά να κυριαρχεί ιδεολογικά ή να συμβιβαστείς μόνιμα μαζί της. Τώρα αυτό ακούγεται μια χαρά. Αλλά όταν έλεγες κάτι τέτοιο το 1983, σε θεωρούσαν «φασίστα». Όταν μίλησα για την παράνομη μετανάστευση το 1994, θεωρήθηκα η μετενσάρκωση του Χίτλερ. Αλλά έλεγα ακριβώς αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ σήμερα». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιεί το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ κατά περίπτωση, όμως σίγουρα μισεί θανάσιμα το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 και βέβαια δεν τον ενοχλεί καθόλου να συμπράττει με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο έχει μετακινηθεί στα κεντροδεξιά του πολιτικού συστήματος.

Ο Μάκης Βορίδης έχει περάσει από διάφορα στάδια στην πολιτική του διαδρομή, αλλά πάντοτε υπήρξε συνεπής υπηρέτης της «μαύρης» αντίδρασης: «Διέπρεψε», ως μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών, ηγούμενος της ακροδεξιάς-εθνικιστικής μαθητικής οργάνωσης «Ελεύθεροι Μαθητές»,  τοποθετήθηκε από τον ίδιο τον χουντικό Παπαδόπουλο πρόεδρος της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ στη δεκαετία του 1980, άφησε εποχή ως τσεκουροφόρος μαχητής των δρόμων, έγινε πρόεδρος κόμματος με σημείο αναφοράς την ακροδεξιά του Γάλλου Ζαν Μαρί Λεπέν, εξελέγη Βουλευτής με το ΛΑΟΣ και τη Νέα Δημοκρατία, υπηρέτησε με συνέπεια τις μνημονιακές λαοκτόνες πολιτικές είτε ως υπουργός της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, είτε προσχωρώντας στο κόμμα Σαμαρά.

Πριν από λίγους μήνες ο Μάκης Βορίδης έδειξε στο πανελλήνιο «τι σημαίνει ακροδεξιά»:  Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας τάχθηκε υπέρ της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες καθιστώντας απολύτως δηλωτικό το ποια συμφέροντα υπηρετεί. Ο Μάκης Βορίδης δεν είναι ένας απλός τσεκουροφόρος. Είναι η προσωποποίηση του «τι σημαίνει ακροδεξιά». Σήμερα διατηρεί επαφές με ακροδεξιούς εκδότες, των οποίων υπήρξε συνήγορος, με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με τραπεζίτες. Ο Μάκης Βορίδης είναι ένας καριερίστας εχθρός του λαού, ο οποίος πλέον σχεδιάζει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή ... της "Νέας Ελλάδας".


Με το τσεκούρι ανα χείρας

Στις 22 Απριλίου 1986 ομάδα ΕΠΕΝιτών εισβάλλει στη Νομική και τραυματίζει εννέα φοιτητές. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής τα μέλη της ΕΠΕΝ ήταν οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς. Την ίδια ώρα πραγματοποιείτο συνεδρίαση του κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε ήδη διαγραφεί από τον φοιτητικό σύλλογο για φασιστική δράση και συγκεκριμένα για την δραστηριότητα της φοιτητικής παράταξης που ο ίδιος είχε ιδρύσει με την επωνυμία: «Φοιτητική Εναλλακτική». Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος τότε ήταν φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών ηγείτο εκείνης της ομάδας ακροδεξιών, ενώ το συμβάν είχε καταδικάσει, εκτός από τις αριστερές φοιτητικές νεολαίες και η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη βίαιη δραστηριότητα στην οποία φερόταν  να συμμετείχε ο Μάκης Βορίδης. Στις 13/5/1985 και ενώ είχε διαγραφή από τον φοιτητικό σύλλογο Αθηνών, είχε αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια άλλης μιας επίθεσης. Έγραφε τότε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ: "Ωρα 10.45: Επίθεση φασιστών" (13/5/1985): "Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης, επιχείρησε να κάνει χτες το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για 'την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία'. Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία τους (Ακαδημίας και Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε τον γνωστό Μάκη Μπορίδη".

Εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης Δροσογιάννη το σχέδιο "Αρετή", δηλαδή οι "εκκαθαριστικές" επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Θα μπορούσε με βεβαιότητα να συμπεράνει κανείς ότι οι ΕΠΕΝίτες με την καθοδήγηση του σημερινού συνοδοιπόρου του Αντώνη Σαμαρά στην υλοποίηση των επιταγών της τρόικας, έπρατταν αυτό που πράττει πάντοτε η ακροδεξιά: Έπαιξαν βρώμικο και προβοκατόρικο ρόλο και βοήθησαν τις δυνάμεις καταστολής στο έργο τους.

Όμως, πέραν του ότι ο Μάκης Βορίδης είναι «πατενταρισμένος» τσεκουροφόρος, οπαδός της ακροδεξιάς βίας στην φορτισμένη πολιτικά δεκαετία του 1980, έχει πάντοτε αξία να θυμάται κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο σημερινός οπαδός του «μεταρρυθμιστικού έργου» της ΝΔ, βρέθηκε στη θέση του προέδρου της νεολαίας της ΕΠΕΝ.


Με τις ευλογίες του Παπαδόπουλου

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1984, ο χουντικός δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται έγκλειστος, ιδρύει την Εθνική Πολιτική Ένωση (ΕΠΕΝ), ένα ακροδεξιό κομματίδιο το οποίο υπερασπιζόταν την ξενοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών. Πρώτος πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ορίστηκε ο σημερινός γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Μετά την παραίτηση Μιχαλολιάκου, καθήκοντα επικεφαλής της νεολαίας ΕΠΕΝ, ως διάδοχος του Μιχαλολιάκου, ανέλαβε ο Μάκης Βορίδης. Τι συνδέει τον Νίκο Μιχαλολιάκο με τον Μάκη Βορίδη; Ότι και οι δύο υπήρξαν προσωπικές επιλογές του Παπαδόπουλου.

Ο Μάκης Βορίδης είχε επισκεφθεί μάλιστα τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού. Αργότερα θα δηλώσει ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος». Συνεχίζοντας θα υποστηρίξει ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν μια λύση για κάποιον που ήθελε να δώσει ιδεολογικές μάχες για την υπεράσπιση του Έθνους και της Ελευθερίας. Τις μάχες που δεν διεξήγαγε το κύριο σώμα της Νέας Δημοκρατίας και της Δεξιάς, που είχε επιλέξει ένα είδος παράδοσης προς την Αριστερά. Αυτή η παραδοχή έγινε χρόνια αργότερα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά».

Ανατρέχοντας στο φωτογραφικό υλικό εκείνης της περιόδου θα βρει κανείς ντοκουμέντα με τον σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να εκφωνεί λόγους κάτω από το πορτραίτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, δηλώνοντας ως πρώιμος χρυσαυγίτης "Να γκρεμίσωμε ότι και όποιον μας σταματήσει".

Όμως, ο Μάκης Βορίδης ήταν ήδη, από τα μαθητικά του χρόνια, στέλεχος με πλούσια … παρουσία στη δραστηριότητα της εγχώριας ακροδεξιάς, με τέτοιο τρόπο, ώστε η δράση του δεν είχε περάσει απαρατήρητη ακόμη και για τους πραξικοπηματίες Συνταγματάρχες. Το 1979 ίδρυσε την μαθητική οργάνωση «Ελεύθεροι Μαθητές», στο λαϊκό… Κολέγιο Αθηνών (εξάλλου ο Μάκης Βορίδης ήταν γόνος αστικής οικογενείας) η οποία είχε αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στα Βόρεια Προάστια. Μία από τις δράσεις των «Ελεύθερων Μαθητών» ήταν η στρατολόγηση ανηλίκων, στην οποία συνέδραμε και η γνωστή ναζιστική ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών), το ναζιστικό παρακλάδι της Θύρας 13.


Το «Ελληνικό Μέτωπο» και ο Λεπέν

Την άνοιξη του 2002 η Ευρώπη παρακολουθεί με ρίγος την άνοδο του ακροδεξιού  Εθνικού Μετώπου (Front National), του Γάλλου φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος φθάνει μέχρι τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.  Αδελφό κόμμα του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» στην Ελλάδα είναι το ακροδεξιό κόμμα του Μάκη Βορίδη «Ελληνικό Μέτωπο», το οποίο ο Ζαν Μαρί Λεπέν αναγνώρισε στις 18 Οκτωβρίου 1997.  

Το Ελληνικό Μέτωπο ιδρύθηκε το 1994, και σε αυτό συμμετείχαν στελέχη της χουντικής ΕΠΕΝ και η νεοφασιστική ΕΝΕΚ. Είναι η εποχή που ο Μάκης Βορίδης είναι κυρίως γνωστός ως δικηγόρος και ελάχιστοι θυμούνται την συμμετοχή του, ως τσεκουροφόρου, στη «μάχη των δρόμων» της δεκαετίας του 1980. Στις εκλογές του 2004 ο Λεπέν  καθιστά δηλωτική τη στήριξή του προς τον Έλληνα ομοϊδεάτη του, τον "Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη"» Το 2005, ο Μάκης Βορίδης φιλοξενεί στον γάμο του τον Λεπέν. Κουμπάρος είναι ο Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ». Λίγο μετά θα προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Προετοιμαζόμενος για … διακυβέρνηση

Το 2002 εξαιτίας των σχέσεων που διατηρεί με τον Ζαν Μαρί Λεπέν, ο Μάκης Βορίδης προκαλεί το ενδιαφέρον των εγχώριων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε τροχιά «ξεπλύματος» των φασιστικών μορφωμάτων τα οποία «φυτοζωούσαν» στο περιθώριο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Προσκεκλημένος, λοιπόν, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, της δημοσιογράφου Έλλης Στάη εκείνη την περίοδο είναι ο Μάκης Βορίδη, με την ιδιότητα του προέδρου του «Ελληνικού Ματώπου». Η δημοσιογράφος τον ρωτά αν είναι ακροδεξιός κι εκείνος απαντά «ποιος σας είπε ότι είμαι ακροδεξιός». Ήταν εμφανές, ήδη, ότι ο ίδιος είχε εισέλθει σε διαδικασία αποτίναξης από πάνω του της ρετσινιάς του «χουντικού» ή του «ακροδεξιού». Εξάλλου στο μυαλό του Μάκη Βορίδη, η άνοδος της ακροδεξιάς καλλιεργούσε υψηλές προσδοκίες κυβερνητισμού και στην Ελλάδα, οπότε είχε αντιληφθεί και ο ίδιος είτε ότι έπρεπε να στρογγυλεύει τον λόγο του, είτε ότι έπρεπε να είναι περισσότερο προσιτός σε μεγαλύτερα τμήματα ψηφοφόρων. Πιθανότατα αισιόδοξος από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης τον Απρίλιο του 2002, η οποία κατέγραφε υψηλά ποσοστά για υποτιθέμενο «κόμμα Λεπέν» στην Ελλάδα, ο Μάκης Βορίδης πίστεψε ότι θα μπορούσε η «λεπενική» εκδοχή της ακροδεξιά στην Ελλάδα να κυβερνήσει ή τουλάχιστον να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία όπως συνέβη τότε στη Γαλλία. Τελικά στις εκλογές του 2004, το "Ελληνικό Μέτωπο" κινήθηκε στα γνωστά ποσοστά του ακροδεξιού περιθωρίου.

Όμως, ο Βορίδης κυβέρνησε, λίγα χρόνια μετά, στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έστω και αν στον τελευταίο ανασχηματισμό δεν υπουργοποιήθηκε. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και το σύμπλεγμα των συμφερόντων που προμοτάρουν τον Μάκη Βορίδη, υποστηρίζουν ότι προετοιμάζεται, στην μετά Σαμαρά εποχή, να ηγηθεί του χώρου της Δεξιάς. 

Ακολουθώντας … την πολιτική του Σημίτη

Οι αναφορές του Μάκη Βορίδη στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου δεν … έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία. Το κόμμα του οποίου ήταν Πρόεδρος ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, το «Ελληνικό Μέτωπο» είχε εκδώσει σειρά αφισών, οι οποίες ήταν επικριτικές απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και ιδίως στην πολιτική του Κώστα Σημίτη, αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Πέραν τούτου κάθε ακροδεξιός ή χουντικός έχει πολλούς λόγους να μισεί το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, το οποίο κλείδωσε για δεκαετίες την "μαύρη ακροδεξιά" στα λαγούμια της ιστορίας.

Όμως, ο Μάκης Βορίδης ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στο «σύστημα», όπως εξάλλου κάθε ακροδεξιός. Κάποιοι παλαιοί ... πιο ρομαντικοί συναγωνιστές του δεν χάνουν την ευκαιρία να υπενθυμίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαδίζει η επιθετική και σχεδόν πολεμική κριτική που άσκησε παλαιότερα στο «ΠΑΣΟΚ του Σημίτη» με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ενός εκ των στενότερων φίλων του Κώστα Σημίτη, του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Μάκης Βορίδης, την περίοδο του σχηματισμού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, έσπευσε να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ενός εκ των κορυφαίων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημιτη, ενός εκ των αρχιτεκτόνων της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, έστω και με «πειραγμένα» στοιχεία, ενός εκ των εκφραστών του «γερμανικού οικονομικού εθνικισμού». Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε πριν από λίγες ημέρες τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν έβγαλε, όμως, "άχνα" για το "σύστημα Σημίτη", το οποίο έτσι κι αλλιώς εκ του αποτελέσματος υπηρέτησε συνεχίζοντας και ο ίδιος την πολιτική της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" της Ελλάδας μέσω της πρόσδεσης της χώρας στο Βερολίνο. Γρήγορα, ο Βορίδης ξέχασε το σκληρό περιεχόμενο των αφισών του "Ελληνικού Μετώπου" για τον Κώστα Σημίτη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η μνήμη του σταμάτησε στη δεκαετία του 1980.

Τίποτε δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, ούτε καν η μετεξέλιξη ενός φιλοχουντικού σε όψιμο "μεταρρυθμιστή" και εκφραστή των θέσεων του κατεστημένου των Βρυκελλών. Παλιοί φίλοι του Μάκη Βορίδη, από τα χρόνια της νιότης του, υποστηρίζουν σήμερα ότι «Ήταν ακραιφνής γερμανόφιλος πάντοτε. Όπως ακριβώς εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στις κατοχικές κυβερνήσεις».

Κάποιος ο οποίος έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στην «εγχώρια εξτρεμιστική δεξιά» έλεγε σε συζητήσεις στην Κηφισιά και στο νέο Ψυχικό ότι «Το σύστημα κιμαδοποίησε τον Μάκη Βορίδη, όπως και τόσους άλλους».

Ανεπιθύμητος στο Ισραήλ

Το ακροδεξιό παρελθόν  του Μάκη Βορίδη – το οποίο δεν ξεχνά ποτέ, όπως απέδειξε πρόσφατα – αποτελεί, σε διάφορες περιπτώσεις, σοβαρό εμπόδιο για την περεταίρω του ιδίου ενσωμάτωση του ιδίου σε ισχυρότερα και υπερεθνικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η απόφασή του να τεθεί στην υπηρεσία του κατεστημένου, συνέπεσε με την στρατηγική επιλογή της Ελλάδας, από το 2009, για την συγκρότηση στρατηγικού χαρακτήρα άξονα συνεργασίας με το Ισραήλ. Ο Μάκης Βορίδης, αντιλήφθηκε, ότι και ο ίδιος, όπως εξάλλου και πολλοί άλλοι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να προσεγγίσει είτε το κράτος του Ισραήλ, είτε την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, είτε την εβραϊκή διασπορά. Μάταια.

Οι Εβραίοι και οι Ισραηλινοί δεν ξεχνούν το ακροδεξιό του παρελθόν. Όπως μάλιστα αναφέρουν στο Periodista.gr εξαιρετικά πληροφορημένες πηγές, ο ίδιος έχει προσπαθήσει να αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με τα ισραηλινά συστήματα και υποσυστήματα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας ή με την εβραϊκή διασπορά (τα λεγόμενα  ισραηλινά λόμπι), αλλά για τους Ισραηλινούς είναι persona non grata. Για αυτόν τον λόγο έχει ενεργοποιήσει «λυτούς και δεμένους» χωρίς αποτέλεσμα.

Τον Μάκη Βορίδη είχε κατηγορήσει ως αντισημίτη σε άρθρο του στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ Haaretz ο γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Σάμπυ Μιωνής, συμμαθητής του Βορίδη στο Κολέγιο Αθηνών, ο οποίος τον συνέδεε με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Έγραφε τότε μεταξύ άλλων ο Μιωνής: «Ως Εβραίος και Ισραηλινός αισθάνομαι ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να μοιραστώ μαζί σας το ιστορικό και την πολιτική καριέρα του Βορίδη. Πρώην ηγετική φυσιογνωμία της νεο-Ναζιστικής ομάδας νέων, Χρυσή Αυγή, ο Βορίδης έχει ένα μακρύ παρελθόν άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων φυσικών απειλών προς Εβραϊκές οικογένειες και καθοδήγησης ομάδων κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να εξομαλύνει το τραμπουκικό παρελθόν του περιγράφοντάς το ως «δεξιό ακτιβισμό». Όντας μαθητής στο ελίτ Κολέγιο Αθηνών - σχολείο του νυν Πρωθυπουργού  Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου - ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα «Ελεύθεροι Μαθητές» που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό «Heil Hitler» της Ναζιστικής εποχής».

Υπέρ του ξεπουλήματος της Ελλάδας, εναντίον της μικροϊδιοκτησίας

Πριν από μερικούς μήνες κάποιος είχε γράψει κάτι ιδιαίτερα εύστοχο: «Ο Βορίδης είναι Κασσιδιάρης των σαλονιών». Όπως έχει γράψει το periodista.gr «Ο Μάκης Βορίδης, είναι ένας ακροδεξιός, ο οποίος προέρχεται και διασυνδέεται βαθύτατα με το εγχώριο αστικό σύστημα, αυτή την δήθεν ελίτ, την οποία οι ίδιοι οι δήθεν αστοί αυτάρεσκα αποκαλούν αστική τάξη…».

Το απέδειξε εξάλλου τον περασμένο Οκτώβριο όταν δήλωσε: «Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό... Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει». Και πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε, γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές, ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία. Αλλά, αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτό τον τρόπο εφόσον κάποιος δε μπορεί να εκτελέσει, ο άλλος δεν πληρώνει. Άρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

Ο Μάκης Βορίδης με λίγα λόγια δήλωνε ότι πρέπει οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάποιος θα πει ότι είναι "μνημονιακότερος των μνημονιακών". Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο Μάκης Βορίδης, αυτές είναι οι εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα ιδέες που πρεσβεύει. Ένας ακροδεξιός αστός που ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την προκοπή του ελληνικού λαού στις προηγούμενες δεκαετίες. Για αυτόν τον λόγο μισεί και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος με τις πολιτικές που είχε ακολουθήσει στη δεκαετία του 1980 είχε διαδραματίσει τον καθοριστικότερο ρόλο στην δημιουργία της αστικής τάξης και είχε δώσει τη δυνατότητα στον μέσο Έλληνα να αποκτήσει μικροϊδιοκτησία.

Γραφικός

Ο Μάκης Βορίδης δεν είναι μόνο ένας επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρώην τσεκουροφόρος και φιλοχουντικός ή ένας ακόμη βουλευτής που έχει ψηφίσει τα λαοκτόνα μνημόνια.

Όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ και χωρίς βεβαίως να φαντάζεται ότι κάποια στιγμή θα υπερασπίζεται δημοσίως την πολιτική ενός άλλου ακροδεξιού, του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφραζε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο … ψεκασμών στην Ελλάδα.

Δεν φανταζόταν ο Μάκης Βορίδης ότι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού του, δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά θα … ασχολούνται με ψεκασμούς και ψεκασμένους ολημερίς και ολονυχτίς, χλευάζοντας τους υποστηρικτές τέτοιων θεωριών, και έτσι στις 25 Νοεμβρίου του 2010 υπέβαλλε  από τα αρμόδια υπουργεία να του απαντήσουν για το αν οι Έλληνες ψεκάζονται. Μάλιστα είχε επικαλεστεί δημοσίευμα της γνωστής ακροδεξιάς και γραφικής εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» για να ρωτήσει του υπουργούς Περιβάλλοντος, Εθνικής Άμυνας και υποδομών, αν στον … εθνικό εναέριο χώρο διεξάγονται «Αεροψεκασμοί αγνώστου προελεύσεως».

Ένα χρόνο μετά ο Μάκης Βορίδης έγινε … υπουργός και σήμερα επιθυμεί να διαδραματίσει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Αλίμονο.

“ Στελέχη της ΝΔ καλλιεργούν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, προβάλλουν τη βία, νοσταγλούν και υμνούν τη Χούντα ”

Δεν έχει μείνει τυχαία εντυπωμένη στη συνείδηση του λαού μας η έννοια του "τραμπούκου της Δεξιάς". Μπορεί η μεταλλαγμένη σε ΝΔ Πολιτική Άνοιξη και οι μονταζιέρες της να προσπαθούν να αναπτύξουν, παρέα με τα φερέφωνα της ολιγαρχίας, την γελοία θεωρία των δύο άκρων ή να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα το οποίο εγκολπώνει θιασώτες του βίαιου κοινωνικού μετασχηματισμού  ή της ένοπλης πάλης, αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, αφού ξεπουλά την πατρίδα και εξολοθρεύει, εκτελώντας πιστά τις εντολές των δανειστών το λαό μας, έχει ανακαλύψει ως τελευταίο καταφύγιο τις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα κραυγέςi για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της. Για αυτόν τον λόγο έχει επιστρατεύσει όλες τις τυχάρπαστες γραφικές φιγούρες που έχουν απομείνει να υποστηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά μήπως και αποτρέψει την επερχόμενη εκλογική καταστροφή για την ίδια, μιας και όπως δείχνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις, το κόμμα Σαμαρά θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ - ό,τι έχει απομείνει δηλαδή - διαθέτει στο εσωτερικό της: Νοσταλγούς της Χούντας, βουλευτές πρώην τσεκουροφόρους οι οποίοι διακρίθηκαν ως φιλοχουντικοί "μαχητές των δρόμων", εισηγητές της αγριότερης καταστολής σε βάρος του ελληνικού λαού, επικίνδυνους φορείς εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων, μισαλόδοξα λούμπεν στοιχεία, ρατσιστές, αγιογράφους του ναζισμού και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ανθρώπου νους.

Ας δούμε λοιπόν ένα- ένα κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:

Στέλεχος της ΝΔ θέλει δεύτερο εμφύλιο πόλεμο

Η Χριστίνα Σιδέρη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, θερμή υποστηρίκτρια και φίλη του Αντώνη Σαμαρά έχει διακριθεί για τα ρατσιστικά της παραληρήματα, αλλά και για την μισαλλοδοξία της. Τελευταίο παράδειγμα οι αναρτήσεις της στα social media εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία είχε δεχθεί επίθεση με οξύ επειδή ζητούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η κα Σιδέρη είχε προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την δραστηριότητά της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις 24 Φεβρουαρίου του 2010. Τότε το εν λόγω "μπουμπούκι της ΝΔ" είχε συλληφθεί από κοινού με 28 άλλους ακροδεξιούς. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η κυρία Σιδέρη ήταν εκείνη η οποία είχε ζητήσει (άκουσον - άκουσον) να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονημένου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα μαθητή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η εν λόγω κυρία εμφανίζεται συχνά - πυκνά ως εκφραστής εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων. Αναφερόμενη στον εμφύλιο πόλεμο τον Ιούνιο του 2012 η κα Σιδέρη καλούσε περίπου σε εμφύλιο γράφοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook: "Θα φροντίσουμε να ηττηθείτε ξανά". Είναι ολοφάνερο ότι το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ καλεί σε πράξεις βίας και μάλιστα εκτεταμένες.

Δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ να δώσει απαντήσεις; Εκτός αν υιοθετεί την αναφορά της κυρίας Σιδέρη σε εμφύλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Ένας χουντικός στο κόμμα

Αν ένα καθεστώς ταυτίστηκε με τη βία όσο κανένα στην ιστορία της Ελλάδας αυτό δεν είναι άλλο από την επτάχρονη ξενοκίνητη προδοτική δικτατορία των Συνταγματαρχών. Συνεπώς κάθε χουντικός δεν μπορει να είναι παρά θιασώτης της βίας. Εξάλλου τα στρατιωτικά πραξικοπήματα επιβάλλονται με τη βία και συντηρούνται με τη βία.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν διευθυντικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υμνούν τη Χούντα; Πριν από λίγους μήνες το περιοδικό Hot Doc προχώρησε σε μία αποκάλυψη ιδιαίτερης βαρύτητας. Σύμφωνα με το περιοδικό το διευθυντικό στέλεχος της ΝΔ Ηλίας Φιλιππακόπουλος βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή της Χούντας. Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα ο κ. Φιλιππακόπουλος, διευθυντής, τότε, του πρώην Γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη, υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων.

Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του κ. Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».

Πόσο δημοκρατικό είναι ένα κόμμα όταν εγκολπώνει νοσταλγούς της Χούντας, άρα θιασώτες της βίας;;; Μήπως τελικά αυτό το κόμμα είναι επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία;

Ο τσεκουροφόρος Βορίδης

Είναι τουλάχιστον γραφικό ένα κόμμα όπως η ΝΔ, η οποία έχει φιλοξενήσει στις τάξεις της τους δολοφόνους του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, και τραμπούκους που σε άλλες εποχές είχαν διαπρέψει κραδαίνοντας λοστάρια στους δρόμους και έξω από τα σχολικά προαύλια ή τις σχεδόν παρακρατικές ομάδες των Κενταύρων - Rangers (μία πρώιμη εκδοχή της σημερινής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, που ιδρύθηκαν επί Αβέρωφ, του μέντορα του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά),να κατηγορεί άλλα κόμματα, και μάλιστα δημοκρατικά, ότι είναι φορείς της βίας.

Και δεν είναι μόνο η ΝΔ: Στο DNA αυτής της παράταξης κυλάει η βία, από την προδοτική δραστηριότητα της δοσιλογικής Δεξιάς στα χρόνια της Κατοχής, μέχρι την περίοδο της "Λευκής Τρομοκρατίας", και από εκεί στις δολοφονίες του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Σωτήρη Πέτρουλα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι αμετανότητη. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να επαναφέρει στο πεδίο της κοινωνικής διαδικασίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης τις συνθήκες του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς, αλλά ενσωματώνει τα πιο ακραία στοιχεία της πολιτικής ιστορίας της μεταπολίτευσης, έναν εσμό λούμπεν στοιχείων, τα οποία κινούνταν πάντοτε στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ένα σύνολο από απαξιωμένα πρόσωπα τα οποία ξαφνικά και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης βγήκαν από τα λαγούμια τους για να διχάσουν τους Έλληνες.

Με ποιο σκεπτικό δηλαδή προσχώρησε στη ΝΔ ένας χουντικός με βούλα, ο πάλαι ποτέ γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ο διορισμένος σε εκείνη τη θέση από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο Μάκης Βορίδης, ο οποίος περιφερόταν με ακροδεξιές συμμορίες στους δρόμους της Αθήνας την δεκαετία του 1980 κραδαίνοντας τσεκούρι και ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο αντιπρόσωπος του λεπενισμού στην Ελλάδα ιδρύοντας το ελληνικό μέτωπο; Μα προφανώς επειδή η ηγεσία αυτού του κόμμαγος ενστερνίζεται τις απόψεις του.Ίσως και τις πρακτικές του.

 Αντώνης Σαμαράς: Ο Νο1 κίνδυνος για την Ελλάδα

Την στιγμή που ολόκληρος διεθνής Τύπος και οι πιο αξιόπιστοι οικονομολόγοι και αναλυτές, το ΔΝΤ και η Κομισιόν υποστηρίζουν ή αποκαλύπτουν ή παραδέχονται ότι το πρόγραμμα "διάσωσης" που επιβάλλεται στην Ελλάδα "δεν βγαίνει", έρχεται στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πάρει "πρόσθετα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστούν, για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος", την στιγμή που είναι δεδομένο ότι η στρατηγική που ακολουθείται στην Ελλάδα είναι λανθασμένη και αδιέξοδη.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η επικίνδυνη παρέα του δεν σταματούν πουθενά. Για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες που έχουν σχηματίσει στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, για να καταστήσουν αντιληπτή την υποτέλειά τους προς τους δανειστές και το Βερολίνο και για να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες εμμονές, τους οδηγούν τη χώρα στην κόλαση.

Η Ελλάδα, όσο υλοποιείται το αδιέξοδο πρόγραμμα του μνημονίου βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση. Ταυτόχρονα οι δείκτες ανεργίας έχουν εκτοξευθεί με αποτέλεσμα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται ενεργή μια βραδυφλεγής βόμβα, η οποία αργά ή γρήγρορα θα εκραγεί. Και είναι γνωστό από την ιστορική εμπειρία ότι η ανεργία είναι η βασική αιτία για το ξέσπασμα κοινωνικών εκρήξεων. 

Την ίδια ώρα και ενώ ο ελληνικός πληθυσμός εξαθλιώνετα,ι ο Αντώνης Σαμαράς, ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου, δουλοπρεπής, υποτακτικός στην Άνγκελα Μέρκελ, άβουλος και ανεύθυνος, προκαλεί έκπληξη στο εξωτερικό και οργή στους Έλληνες, παραμυθιάζοντας τους πάντες με ιστοριούλες περί ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακάλυψης του δρόμου για έξοδο από το σκοτεινό τούνελ. "Success Story", "Greecovery" και άλλες μπαρούφες που θα μείνουν στην ιστορία, όχι μόνο προσβάλλουν την κοινή λογική και διασύρουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά αποτελούν απόλυτα δείγματα για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα όσο στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται ένας άνθρωπος σαν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει βάλει ήδη την σφραγίδα του στην μετατροπή ενός κυρίαρχου κράτους σε αποικία χρέους, στην κατάργηση στην πράξη της Δημοκρατίας, στην οικονομική καταστροφή ενός ολόκληρου λαού.

Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας να αναπαράγει την δική του επικίνδυνη λογική κόντρα στην εμπειρία εκατομμυρίων Ελλήνων που βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και του λαοκτόνου προγράμματος που επιβάλλουν οι σύγχρονοι αποικιοκράτες.

Η αλήθεια είναι η εξής: Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός με δυνατότητες κάτω του μετρίου και με κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα ελάχιστα. Οι μοναδικοί του συμπαραστάτες είναι μία σέχτα συνεργατών και υποστηρικτών περιορισμένων δυνατοτήτων και αντίληψης για τα πράγματα, η ντόπια ολιγαρχία και βέβαια το Βερολίνο που έχει ανακαλύψει τον πιο πιστό σύμμαχο στον ευρωπαϊκό χώρο. Αντικειμενικά θα μπορούσε να ηγείται ενός κόμματος το οποίο ίσα που θα κατάφερνε να εισέλθει στη βουλή ή μιας διακοσμητικής πολιτικής πρωτοβουλίας σαν τις δεκάδες που έχουν δημιουργηθεί και ξεπηδήσει στην Ελλάδα της κρίσης.

Κι, όμως, η συγκυρία τα έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε εξαιτίας της δουλοπρέπειάς του και της υποταγής που εμφανίστηκε πρόθυμος να δείξει στην Γερμανική Καγκελάρία, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός μετά από δύο δεκαετίες παραμονής στο περιθώριο (είναι βέβαιο ότι πριν από χρόνια, μία τέτοια προοπτική θα προκαλούσε τουλάχιστον αύθονο γέλιο). Οι δύο δεκαετίες αυτές, όμως, δημιούργησαν στον Αντώνη Σαμαρά το πάθος για την ... πρωθυπουργία, εκδικητική μανία και εμμονές που δεν ξεπερνιούνται.

Όμως, η χώρα δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζουν οι αποτυχημένοι της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Την πρωθυπουργία Σαμαρά ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Όσο ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου, η χώρα πραγματοποιεί σταθερά βήματα προς τον γκρεμό, προς την κολαση, προς την απόλυτη καταστροφή.Όσο, όμως, πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η δημοκρατική ανατροπή αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανακπάμψει η χώρα.
ΠΗΓΗ: periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου