ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Θα καλλιεργούν οτι πει τράπεζα και πολυεθνικές

Συνεχίζεται η υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης της Συμβολαιακής Γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς, με την εταιρεία MIΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε και περισσότερους από 1000 καπνοκαλλιεργητές των Νομών Σερρών, Δράμας και Πιερίας.

Σε κεντρική εκδήλωση που έγινε στην πόλη των Σερρών, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Τράπεζας Πειραιώς, και ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, συνοδευόμενοι από τους Γενικούς  Διευθυντές της Τράπεζας, κ.κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και Ιωάννη Σγουροβασιλάκη και ομάδα ανώτερων στελεχών του Ομίλου, παρουσίασαν σε περισσότερους από 800 παραγωγούς των Νομών Σερρών, Δράμας και Πιερίας τα πλεονεκτήματα της Συμβολαιακής γεωργίας στον τομέα της καλλιέργειας καπνού και ανακοίνωσαν τη σχετική συνεργασία με την εταιρεία ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η εταιρεία που αναπτύσσει δραστηριότητα και στις ΗΠΑ έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με την Αμερικανική εταιρεία Philip Morris τριετούς διάρκειας.

Όπως επεξηγήθηκε από τους ομιλητές, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα της καπνοκαλλιέργειας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας ο παραγωγός θα έχει διαθέσιμη όλη την απαιτούμενη ρευστότητα τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου κάθε χρόνου.

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τον παραγωγό με πρόσθετες (πέραν του ΕΛΓΑ) εγγυήσεις για την πιθανή απώλεια παραγωγής λόγω καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε κ. Νικόλαος Τζούμας, παρουσία του προέδρου της εταιρείας κ. Άγκο Μισσιριάν, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεκκάκος η συσσωρευμένη τεχνογνωσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο εντάχθηκε πρόσφατα η ATEbank, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αντωνιάδης  έκανε λόγο στη συνέχεια για «συναλλακτικό εξορθολογισμό», που εξασφαλίζει πόρους και ρευστότητα για τον παραγωγό και ανακοίνωσε ότι στο σύστημα της Συμβολαιακής Γεωργίας θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του έτους περισσότερες από 30 μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο χώρο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Τέλος ο κ. Αντωνιάδης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι το προϊόν της συμβολαιακής γεωργίας είναι δυναμικό και προσαρμόζεται στα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε αγροτικής δραστηριότητας και επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις των παρευρισκομένων. 
 http://stampahellas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου