ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΔΤ - Mega - ΔΟΛ: Καταγγελίες για εκλεκτικές συγγένειες...


Από το "Ποντίκι"

«Πειρατικό μόρφωμα» χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ), που από χθες το πρωί στις 8 εκπέμπει στις συχνότητες της ΕΡΤ, ενώ καταγγέλλουν ότι εκπέμπει σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών.

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας TVE από τα στούντιο της οποίας βγαίνει η κάρτα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης μετέχουν με 25% η Άνωση (Πήγασος) και το Studio ΑΤΑ (ΔΟΛ), κύριοι μέτοχοι του Mega, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει σε φυσικά πρόσωπα, κρίνεται εντελώς συμπτωματικό.

Άλλη διαβολική σύμπτωση είναι το γεγονός ότι ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης - παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία - είναι αυτός που έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε ΔΟΛ και Mega!!!

Την ίδια ώρα, παραβιάσεις της νομοθεσίας διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι κατά τη μετάδοση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης...
Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η εκπομπή της κάρτας της ΕΔΤ δεν είναι αδειοδοτημένη ως προς το πρόγραμμα της από το ΕΣΡ, το οποίο δεν έχει ως σήμερα συνεδριάσει για το θέμα.
Σημειώνουν επίσης πως ως πάροχος δικτύου εμφανίζεται μια εταιρεία ADT, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί ως πάροχος δικτύου από την ΕΕΤΤ και θέτουν ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την Ανεξάρτητη Αρχή.

Τέλος επικαλούνται τον νόμο του 2011 για τη Διαύγεια, αναφέρουν πως καμία σύμβαση ή συμφωνία δεν έχει ισχύ, αν προηγουμένως δεν έχει αναρτηθεί στο Internet. Υπεύθυνος, λένε, είναι ο Γ. Μάναλης για τις τρεις συμφωνίες που φέρεται να έχει συνάψει με TVE, ΟΤΕ, Digea.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι στον βωμό της αναδιάρθρωσης η ΕΡΤ είχε αγοράσει (άρα και πληρώσει) τα δικαιώματα για την προβολή αθλητικών και άλλων γεγονότων. Με το κλείσιμο της, τα δικαιώματα αυτά μεταπωλούνται σε τρίτους (ιδιωτικό κανάλι) που είχαν μειοψηφήσει στους διαγωνισμούς.
Έτσι, για παράδειγμα, η ΕΡΤ αγόρασε αντί 200.000 ευρώ τον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ Ελλάδος και μεταπωλεί τα δικαιώματα αντί 70.000 ευρώ σε ιδιωτικό σταθμό (χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι μπάσκετ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ της 12ης Ιουνίου 2013 που μεταδόθηκε από τον Αlpha), ενώ ταυτόχρονα χάνει 180.000 ευρώ επιπλέον που είχε κλείσει από διαφημίσεις και δεν πρόβαλε.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου