ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – «ΜΑΪΜΟΥ»!

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΠΕΜΨΕ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ!
Με πραξικοπηματικές και παράνομες μεθόδουςκαι σε αγαστή συνεργασία με την κοινοπραξίατων μεγαλοκαναλαρχών (Digea), σήμα εξέπεμψε το πρωί της Τετάρτης (10/7) ο δημόσιοςτηλεοπτικός φορέας - "μαϊμού", με τον διακριτικό τίτλο «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση».
Οι απαράδεκτες και αυθαίρετες κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχουν στόχο να υπονομεύσουν και να φέρουν το μεγάλο και δίκαιο αγώνα τωναπολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ προ τετελεσμένων γεγονότων, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 30 ημέρες.
Digea έχει παίξει τον πρώτο ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις, καθώς το βέβαιον είναι ότι το σήμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» (ΕΔΤ) δεν εκπέμπεται από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν τις εκπομπές τους. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οι οποίοι όπως προσέθεσε, έχουν καταλάβει το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ: ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέσα από το blog τους ERTOPEN, καταγγέλουν ότι η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση είναι ένα «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ» και ότι το σημα της ΕΔΤ εκπέμπει παράνομα καιχωρίς καμία άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τον τεχνικό της ΕΡΤΝίκο Μιχαλίτση, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται ηπολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ και αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέτουν τα εξής ερωτήματα:
  • Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
  • Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
  • Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούςσκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή και με τι είδους συμβάσεις;
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, ο μεταβατικός φορέας πρόκειται να εκπέμπει «σε πρώτη φάση» σίριαλταινίεςντοκιμαντέρ και ό,τι διαθέσιμο υπάρχει από το αρχείο της ΕΡΤ. Κάποιες ειδήσεις θα μεταδίδονται σε τιτλάκια στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) στην αρμόδια επιτροπή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ.
ΣΥΡΙΖΑ: ΣΗΜΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ
Πειρατική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκπομπή σήματος της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, κάνοντας λόγο για «κορύφωση της παρανομίας που διαπράττεται εδώ και εβδομάδες εκ μέρους της κυβέρνησης».
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης παρατηρεί ότι «η μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, η εκπομπή του σήματος “μαϊμού” χωρίς άδεια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της».
ΚΚΕ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, κίνηση της κυβέρνησης να εκπέμψει το πρόγραμμα του λεγόμενου «μεταβατικού σχήματος» από ιδιωτικά στούντιο και ζητεί να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ, χωρίς καμία απόλυση και με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
19.00 - 22.00: Ανοικτή συζήτηση – Πρωτοβουλία για την ΕΡΤ
Διοργανωτής: Πρωτοβουλία ‘ΕΡΤ-Ανοιχτή στην κοινωνία’
Ανοιχτή Συνέλευση στις 19.00 την Τετάρτη 10/7 στον κήπο του Ραδιομεγάρου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και κάθε εργαζόμενο, τους ανέργους, τους επισφαλώς εργαζομένους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, όλους όσους πλήττονται από τα μνημόνια, όλους όσους θέλουν να έχουν φωνή στην ελεύθερη ΕΡΤ.
Για να κάνουμε την ΕΡΤ προπύργιο του κοινού μας αγώνα!
22.15: Ορατόριο του Παλαμά. Η παλαμική εκστρατεία φτάνει στην ΕΡΤ!
Ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης με τους: Τζένη Δριβάλα  υψίφωνος,  Αγάπη Παπαμήτσου υψίφωνος, Θοδωρής Μπιράκος βαρύτονος, Κώστας Γιαλίνης απαγγελία, Όλγα Παππά απαγγελία, Αλέξανδρος Χρηστίδης  κρουστά, Ιωάννης Μουτσάκης κρουστά .
-Φωνητικό Σύνολο Μελωδοί- Ελληνικός Κινηματογράφος
Διεύθυνση χορωδίας Γιώργος Ζιάκας, πιάνο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος.
-Yoel Soto- Μουσικό πρόγραμμα Jazz
- Log Out- Indie Folk Rock
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
aristeridiexodos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου