ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τραγικά υπεύθυνος !!...

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη. Με την πενιχρή της κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να ‘περάσει’ ακόμη και το τρέχον ‘πολυνομοσχέδιο’. Με κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που πλέον φυλλορροεί και δημοσκοπικά. Με αχυράνθρωπους σε κρισιμότατα Υπουργεία, να προκαλούν τουλάχιστον πικρά μειδιάματα και ολοφάνερα νε έχουν επιλεχθεί απ’ τον κ. Σαμαρά ως ‘απολύτως αναλώσιμα’. Εξαρτημένη παθολογικά πλέον με την ‘επόμενη δόση’. Παράλυτη κι ανίκανη για οποιαδήποτε σοβαρή σκέψη και ενέργεια. Γελοιοποιούμενη καθημερινά σε όλα –ακόμη και στο επικοινωνιακό πλέον- επίπεδα, οδεύει ολοταχώς προς την πτώση της.
Η ΕΡΤ υπήρξε το πρώτο δείγμα του τεράστιου πανικού, το πρώτο (και ίσως το τελευταίο) μεγάλο λάθος του κ. Σαμαρά. Τώρα γελοίοι συμβουλάτορες κι ένας ακόμη πιο γελοίος υπουργός-αλεξιπτωτιστής, εφευρίσκουν την νέα μπαρούφα: Το ‘μαύρο’ δεν οφείλεται στο κλείσιμο, αλλά στην ..κατάληψη του ραδιομεγάρου απ’ τους εργαζόμενους!! Αφού άκουσαν τα εξ αμάξης πανταχόθεν, ο κ. Καψής τώρα, ψελλίζει πως ‘ΝΕΡΙΤ’ θα λέγεται η Ανώνυμη εταιρεία, ο νέος ‘φορέας’, όχι το ..σήμα στο κανάλι!!! Προσθέτει στο αποψινό ‘πολυνομοσχέδιο’ διάταξη που απελευθερώνει το πλαφόν των αποζημιώσεων ειδικά για τους απολυμένους στην ΕΡΤ, για να τους διασπάσει: Δεν κατάλαβα κύριε Καψή! Τι δηλαδή;; Παραβαίνετε τον νόμο που μας επέβαλε το προηγούμενο μνημόνιο, οι ίδιοι που μόλις πριν από έναν χρόνο το ψηφίσατε κατεδαφίζοντας τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα;; Δεν κατάλαβα κύριε Σαμαρά !! Όχι φιλαράκο μου! Η μαγκιά και το σπάσιμο των αυγών, θα ήταν να τους αποζημιώσεις κανονικά, μάλιστα μετά από προειδοποίηση, ώστε να τους δοθούν τα μισά λεφτά! Κι όχι απ’ την μια να τους ‘χαϊδεύεις’, ενώ απ’ την άλλη να βγαίνει ο ..υπάλληλός σου και να απειλεί πως το σήμα μπορεί να επανέλθει ‘και από άλλα στούντιο’!! Τι άλλα στούντιο φιλαράκο μου;; Για ποια ακριβώς στούντιο μιλάς, γιατί δεν μας τα λες;; Και ποιανού είναι αυτά τα άλλα στούντιο, και πόσα θα σου κοστίσουν ..δημοσιονομικά υπουργάκο μου;;
Από μόνη της η ΕΡΤ, και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί, θα μπορούσε να ρίξει (κι ίσως να ρίξει) την κυβέρνηση. Το ίδιο το κόμμα της ΝΔ βράζει αυτή τη στιγμή. Η κ. Βούλτεψη (απ’ τα πιο δυναμικά στελέχη εσχάτως) σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ήρθε η ώρα να εισβάλουν τα ΜΑΤ και να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ, προ ημερών, διέρρηξε τα ιμάτιά της! Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παραγκωνισμένο πρώην κυβερνητικό στέλεχος, μίλησε ευθέως στην Βουλή για ‘θεσμική ανωμαλία’ σε σχέση με την ανυπακοή της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ. Λύση δεν έχει βρεθεί, το μαύρο το πολύ-πολύ να γίνει κατάμαυρο: Οι ΜΑΤατζήδες δεν ξέρουν να εκπέμψουν και θα ήταν μεγάλος βλάξ οποιοσδήποτε του σιναφιού εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την νέα ‘κυβερνητική ΝΕΡΙΤ’!..
Θα έφτανε η  ΕΡΤ, αλλά δεν αρκούσε στους επικυρίαρχους: Σε μια υπέρβαση των εσκαμμένων, η ανθρωποθυσία συνεχίζεται με χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Δημοτικοί αστυνόμοι, φύλακες σχολείων, εκπαιδευτικοί, για να πιαστεί το μαγικό νούμερο: 15.000!! Το τραγικό: Κανείς δεν μας έχει πείσει (με την ανεργία να μην επιτρέπει ούτε έναν επιπλέον άνεργο και τα ταμεία χρεοκοπημένα) πως πρόκειται για κάποιο δημοσιονομικό όφελος! Κανείς δεν μας έχει πείσει πως δεν πρόκειται παρά για έναν τσαμπουκά των ξένων τοκογλύφων! Πως δεν πρόκειται για μια άδικη, μάταιη και στείρα επίδειξη δύναμης και εξουσίας! Και κανένα, βέβαια, παπαγαλάκι δεν μπορεί να μας πείσει πως πρόκειται για σοβαρές, μελετημένες και καλά σχεδιασμένες ‘διαρθρωτικές’ αλλαγές!! Όχι αναίσχυντοι: Αυτό το καλαμπουράκι με τις ‘διαρθρωτικές’ αλλαγές, κόφτε το επιτέλους! Είναι τραγικά κακόγουστο, όταν το λέτε σε κάποιον που χάνει το εισόδημά του, δεν θα έχει σε λίγο να θρέψει τα παιδιά του!
Δυστυχώς, καθώς η κυβέρνηση καταρρέει, αναδεικνύεται όλο και πιο ανάγλυφα η παντελής ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των μακάριων ..αγάδων του Περισσού! 

Εάν ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως αυτή την ώρα της αντάρας και της σφαγής, ενδιαφέρει τον οποιονδήποτε το εάν θα βάλει στο χέρι τις συνιστώσες ή όχι, γελιέται! Εάν οι διάφοροι ηγεμονίσκοι των ‘συνιστωσών’ διαγκωνιζόμενοι ποιος είναι πιο αριστερός, θεωρούν πως το 27% που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, ήξερε έστω και κατ’ όνομα τα θλιβερά τους μαγαζάκια, είναι επίσης μακριά νυχτωμένοι! Εάν η ‘κυρίαρχη τάση’ (και ο κ. Τσίπρας) πιστεύει πως το κλειδί της ‘κυβέρνησης της αριστεράς’ βρίσκεται στην τσέπη του ‘νοικοκύρη του μεσαίου χώρου’ τον οποίο θα δελεάσει υποσχόμενη συνεχώς την σώνει και καλά ‘ευρωπαϊκή πορεία’ την ώρα που η ίδια η Ευρωζώνη καταρρέει με πάταγο μπορεί εκ του ασφαλούς να απαλείψει τον επιθετικό προσδιορισμό ‘της αριστεράς’ απ’ το όραμά της! Εάν με όσα συμβαίνουν ετούτη δα την ώρα, η Μέρκελ να τραβάει το μαρουλόφυλλο, και με την σειρά του να το τραβάει ο Σαμαράς απ’ τους ‘τεμπέληδες δημόσιους’, στο αυριανό συνέδριο του κόμματος, από μόνος του ο κ. Τσίπρας δεν ανοίξει ΔΙΑΠΛΑΤΑ ένα ‘ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ’ ‘παράθυρο’ σε σχέση με το ευρώ, το εθνικό νόμισμα, τελικά σε σχέση με μια ξανά ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, θα είναι εντελώς ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ! Όντας αριστερός, ΤΡΑΓΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ! Κι αν μέσα στο ποτάμι του αίματος της ανθρωποθυσίας, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ πως οι ΑΠΟΛΥΜΜΕΝΟΙ θα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ μόλις φύγουν οι ..πρόθυμοι, ε, τότε, τι άλλο να πω; Ας πάει κι αυτός κι οι συνιστώσες του από ‘κει που φύτρωσαν!....
http://thanosx.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου