ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ακροδεξιός κατήφορος !!!

“ Οι κοινωνικές συνθήκες που έχουν πια διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία είναι ιδανικές για την πλήρη ανάπτυξη δράσης των φασιστοειδών και της εγκληματικής τους συμμορίας και μάλιστα με κυβερνητική ανοχή ”

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ψηλά στην πολιτική ατζέντα αλλά και στη δημόσια κουβέντα είναι ίσως μια αφορμή για να προκύψει ένας υγιής και γόνιμος διάλογος για το που το πάει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι εκπρόσωποι του «ΠΑΣΟΚ» και της «αριστερής» ΔΗΜΑΡ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους δηλώνουν την «έκπληξή» τους για την…άρνηση της ΝΔ να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

Και να θέλει κάποιος να αναγνωρίσει ως καλές τις προθέσεις των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων αυτού του τρικομματικού κατά τα άλλα θιάσου, στην πραγματικότητα δύσκολα μπορεί να πιστέψει τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Του Κώστα Καπνίση

Οι ηγεσίες των δύο μικρών κομμάτων προσπαθούν έντεχνα να πείσουν την ηγεσία της ΝΔ ότι είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας να συντάξει και να ψηφίσει ένα σύγχρονο νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει με αυστηρές ποινές οποιοδήποτε φαινόμενο βίας και ρατσισμού από όπου κι αν προέρχεται. Το κυριότερο όμως που είναι και το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα που ξεπήδησαν μέσα από τις μαύρες σελίδες της Ιστορίας και αλωνίζουν για άλλη μια φορά σε τούτο τον πολύπαθο τόπο. Αυτά τα μεταλλαγμένα εκτρώματα που γέννησε η ανθρώπινη φύση νιώθοντας ότι έχουν δυναμώσει μέσα σε μια κοινωνία που έχει χάσει οποιονδήποτε συνεκτικό ιστό ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα υμνούν τον Χίτλερ, τον Ες και άλλες αποκρουστικές μορφές που γέννησε η Παγκόσμια Ιστορία.

Η δράση τους και τα «κατορθώματά» έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτα και βέβαια ατιμώρητα. Μετά από τρία χρόνια μνημονιακών και υποταγμένων στα ξένα συμφέροντα κυβερνήσεων η περίφημη πια συνταγή έχει απόλυτα πετύχει τους στόχους της. Έχει διαλύσει κάθε ψήγμα του κοινωνικού κράτους. Η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί. Η φτωχοποίηση του 60% και πλέον του ελληνικού λαού έχει επιτευχθεί. Ταυτόχρονα, όλο το σάπιο σύστημα που λειτουργούσε ως καρτέλ τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια ανά την ελληνική επικράτεια αυτή τη στιγμή πανηγυρίζει όχι μόνο γιατί μένει εκτός κάδρου και ουσιαστικά ατιμώρητο αλλά γιατί συνεχίζει ανενόχλητο να σπέρνει τον πραγματικό φόβο και τρόμο στους τσακισμένους, ταπεινωμένους και ανήμπορους πια να αντιδράσουν Έλληνες.

Η περίφημη αυτή «ελίτ» της χώρας αφού εξαφάνισε τον συσσωρευμένο πλούτο που άρπαξε σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και σε offshore, αρχίζει δειλά δειλά να επανεμφανίζεται στα τηλεπαράθυρα αφού έχει εξασφαλίσει κρατικές θέσεις και αξιώματα και όχι μόνο, κουνάει και πάλι το δάκτυλο στους εξαθλιωμένους πολίτες. Μιλά για επενδύσεις που πρέπει απαραίτητα να γίνουν για να μπορέσει να επανέλθει η «ανάπτυξη». Όταν μιλούν βέβαια για ανάπτυξη εννοούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε φίλους και γνωστούς από το εξωτερικό αλλά και στη ντόπια διαπλοκή. Όταν αρχίζουν και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία που οι ίδιοι δημιούργησαν εννοούν την πρόσληψη των περιθωριοποιημένων πια ανέργων, οι οποίοι και θα είναι ευχαριστημένοι αν πάψουν πια να είναι άνεργοι με ένα αντίτιμο των 200, 300 ή και 400 το πολύ ευρώ και χωρίς μάλιστα εργασιακά δικαιώματα.

Οι κοινωνικές συνθήκες που έχουν πια διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία είναι ιδανικές για την πλήρη ανάπτυξη δράσης των φασιστοειδών και της εγκληματικής τους συμμορίας και μάλιστα με κυβερνητική ανοχή. Ποιος θα τολμήσει να ορθώσει το ανάστημά του και να κάνει λόγο για εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με τις «επιχειρήσεις» που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο και την ίδια στιγμή όχι μόνο κρατούν ψηλά τις τιμές αλλά τις αυξάνουν κιόλας; Τα μαντρόσκυλα ή μακρύ χέρι του συστήματος ή «σεκιουριτάδες» των αφεντικών είναι εδώ και δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα προστατέψουν τους εντολείς τους. Πως μπορούν αλήθεια και έχουν οργανώσει ένα τέτοιο δίκτυο ομάδων – ταγμάτων εφόδου πανελλαδικά; Ποιος τους χρηματοδοτεί; Ποιος τους καλύπτει; Δεν υπάρχουν άλλα σύννεφα πια για να πέσει κάποιος. Ο ουρανός έχει γεμίσει.

Κι όμως. Ο πρόεδρος του «ΠΑΣΟΚ» και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τώρα φαίνεται ότι «ανακαλύπτουν» ποια είναι τέλος πάντων η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης και ο άνθρωπος που στηρίζουν ως πρωθυπουργό. Ο άνθρωπος που συμπεριφέρεται σα να κέρδισε η ΠΟΛΑΝ τις εκλογές. Οι πολίτες που τιμούσαν το άλλοτε ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους σε ποσοστά του 40% – 48% στις εκλογές του Μάη και Ιούνη του 2012 στη συντριπτική τους πλειονότητα έδειξαν έμπρακτα ότι δεν ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κατακρήμνισαν το «ΠΑΣΟΚ» και απέδειξαν ότι γυρνούν την πλάτη σε πολιτικές και πρακτικές που ευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια αλλά και τη χώρα. Άφησαν πίσω τους μια θλιβερή μειοψηφία φαινομένων παρασιτισμού και μανίας για την εξουσία με κάθε κόστος, χωρίς αρχές και ιδανικά. Φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους από το 1996 και εντεύθεν και μετάλλαξαν το άλλοτε Κίνημα του λαού στο πιο σκληρό και αυταρχικό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα. Άνθρωποι χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς έλεος. Αδίστακτοι, αμετανόητοι, νεοφιλελεύθεροι.

Το αστείο του πράγματος είναι ότι κατηγόρησαν τους πολίτες που τους εγκατέλειψαν και έσπασαν τις αλυσίδες τους. Δεν αναρωτήθηκαν το γιατί. Τουναντίον. Τους κατηγόρησαν ως «λαμόγια», ως βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ποιοι; Αυτά τα παράσιτα, τα νεοφιλελεύθερα σταγονίδια. Οι μεταλλαγμένοι «σοσιαλιστές» του Κολωνακίου και των πάσης φύσεως κομπρεμί για την εξουσία και για ότι από αυτή απορρέει κατά τη δική τους ερμηνεία της εξουσίας. Αυτοί που προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι συμμάχησαν με τη Δεξιά από τα παλιά τα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά, με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, του Άδωνη, του Βορίδη και πολλών ακόμα τηλεαστέρων. Τώρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κλείνει και επίσημα το μάτι στην ακροδεξιά και καλεί σε πανστρατιά ότι πιο συντηρητικό υπάρχει στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, αυτοί ακόμα συνεχίζουν να ανέχονται όχι απλά τη δική τους ταπείνωση αλλά εξακολουθούν να ανέχονται μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα αλλά και για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το που ανήκουν πολιτικά – ιδεολογικά.

Ο καθένας μπορεί βέβαια να αυτοπροσδιορίζεται αλλά και να αυτοδιατίθεται όπως επιθυμεί. Μια υπηρεσία τους έχει απομείνει αν υπάρχει μέσα τους έστω και ψήγμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Να αποσύρουν την υποστήριξή τους σε αυτή την κυβέρνηση της ντροπής και της ταπείνωσης για τον τόπο. Να δώσουν στην Ελλάδα, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες μια ευκαιρία για να ζήσουν λεύτεροι πια από οποιαδήποτε εξάρτηση αλλά και να ξεφύγουν από τις μνήμες του παρελθόντος που σαν κακές θύμησες επαναφέρουν στο προσκήνιο μέσα από αραχνιασμένα ντουλάπια σκελετούς του μαύρου παρελθόντος. Αυτό το παρελθόν οι πολίτες δεν πρέπει να το ζήσουν. Ο ακροδεξιός κατήφορος θα λάβει τέλος όποιο κι αν είναι το κόστος. Όποιο κι αν είναι το τίμημα. Ας το πράξουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά για όλους.

Το μαύρο παρελθόν οι πολίτες δε θέλουν να το ξαναζήσουν. Δεν πρέπει να το ξαναζήσουν. Ας αναλογιστούν έστω και τώρα πως για όλα τα δεινά και τον πόνο που προκάλεσαν έχουν μια ευκαιρία όχι να εξιλεωθούν αλλά να προσφέρουν ένα και μόνο καλό. Να ρίξουν αυτή την επικίνδυνη για τη χώρα «κυβέρνηση». Τούτες οι γενιές μπορεί να μη τους συγχωρήσουν αλλά ίσως αρκετά χρόνια αργότερα η Ιστορία να τους επιφυλάξει για την υστεροφημία τους 2-3 αράδες ότι πρόσφεραν κι αυτοί κάτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου