ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τσίρκο Greeclano…

- Το περίφημο τσίρκο Greeclano έρχεται και πάλι στη χώρα μας για να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, φτωχούς και φτωχότερους, με νέα επικίνδυνα νούμερα που θα μας αφήσουν άφραγκους.

- Το τσίρκο Greclano δημιουργήθηκε μέσα στην περίοδο της μεταπολίτευσης και έχουν θητεύσει σ’ αυτό σπουδαίοι καλλιτέχνες και αθλητές του χώρου, παρουσιάζοντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό νούμερο.

- Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Καραμανλιέρι τον…τσιμεντένιο ο οποίος χώμα έπιανε και τσιμέντο γινόταν, οικόπεδο έπιανε, χρυσάφι γινόταν, Ελλάδα έπιανε, ΕΟΚ την έκανε αφήνοντας πίσω του καμένα βούρλα.

- Αντρίκο Παπαντράτσι. Ένας άλλος αξέχαστος καλλιτέχνης τσίρκου γνωστός ως γητευτής των θεατών. Πρώτος καθιέρωσε το «δωράκι», ως θεσμό στις συναλλαγές των θεατών με τον ταμία του θεάτρου.

- Ο Αντρίκο είχε την ικανότητα να βγάζει την Ελλάδα έξω από την ΕΟΚ βυθίζοντάς την όλο και πιο βαθιά στον Ευρωπαϊκό βούρκο καθώς επίσης και να διώχνει τις αμερικάνικές βάσεις που δεν έφευγαν.

- Κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον, ελληνικής καταγωγής, Ντιμίτρι-Τάκη Ακατανόμαστο που σαγήνευε τους θεατές με τις περιοδικές κινήσεις των δύο ώμων του και γοήτευε με το γλυκύτατο γέλιο του. Μπρρρ!

- Στις μέρες μας, το τσίρκο Greeclano, συνεχίζει τη μεγάλη του παράδοση, με ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στη νέα γενιά καλλιτεχνών του τσίρκου, άξιων συνεχιστών των παλιότερων συναδέλφων τους.

- Ο Απίστευτος ζογκλέρ Κοστίνο Καραμανλιέρι καταφέρνει να εξαφανίζει 30 κεμπάπ και 10 κοντοσούβλια μέχρι να πεις «κουράστηκα να κυβερνώ, φέρτε κρεβάτι να αράξω».

- Ο Μεγάλος Τζιορτζίνο Παπαντράτσι με τις ασύλληπτες ικανότητές του. Μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ποδήλατο, γυμναστική, κανό και να καταστρέφει χώρες δίνοντας διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια.

- Ο Μοναδικός Αντώνιο Σαμαρόνι, ασυναγώνιστος ακροβάτης που μπορεί να κάνει τετραπλή κωλοτούμπα πάνω σε τεντωμένο σχοινί, έχοντας ως ασπίδα την τσιρίδα του Adoni και το τσεκούρι του Voridi.

- Ο Μπενίτο Μπενιζελόνι γεμίζει με την παρουσία του ολόκληρη τη σκηνή του τσίρκου. Γνωστός και ως «καθηγητής», αφού οι γνώσεις του εκτείνονται από τα νομικά μέχρι τα οικονομικά με ειδίκευση στην εξαφάνιση κομμάτων.

- Ο Φωτίνο Κουβελόντι, τέρας υπομονής και καρτερικότητας κατάφερε, έστω και αργά, να μπει στο θίασο του τσίρκου. Μπροστά στους θεατές ξυρίζει με υπευθυνότητα το μουστάκι του για το χατίρι της τρόικας.

- Ο Αντώνιο, ξεπερνώντας ακόμη και αυτόν τον μεγάλο δάσκαλο της κωλοτούμπας, τον Χόρχε Κάρατζας, πραγματοποίησε 63 διαδοχικές κωλοτούμπες, αναγκάζοντας τη θεία Αγγελικούλα να χειροκροτά συνεχώς.

- Ο νεαρός Τσιπρίτο, ζογκλέρ με λαμπρό μέλλον και ο, για πρώτη φορά εμφανιζόμενος κλόουν Καμενίτο, υπόσχονται να σας κόψουν την ανάσα με το γέλιο και τις απροσδόκητες ανατροπές που προσφέρουν.

- Στις τελευταίες εμφανίσεις του τσίρκου προστέθηκαν επίσης μερικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες που άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, με τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις τους.

- Ιλιάνο Κασιντιαρίνο. Πραγματικά ασυγκράτητος. Βρίζει, φτύνει, πετάει νερά, γρονθοκοπάει γυναίκες, ξεφεύγει από αυτόφωρα ικανοποιώντας τους θεατές των τσοντοκάναλων στα οποία φροντίζει να δίνει τις παραστάσεις του.

- Τζιάνι Στρουρνάρι. Η ήρεμη δύναμη του σημερινού θιάσου του τσίρκου. Σφάζει μισθούς με το γάντι, αντιστέκεται στην τρόικα με το γάντι, εξαφανίζει νέα μέτρα και τα εμφανίζει αμέσως μετά.

- Αποδεικνύεται περίτρανα πως το τσίρκο Greeclano δεν θα σβήσει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν σαν όνειρό τους να μπουν στο θίασό του είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως απλοί κομπάρσοι.

- Καλή μας διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου