ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σαρώνει η Αντίθεση των Λαών στην Ευρωπαική Ένωση!

Πηγή: iskra.gr
ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ 72%, BΡΕΤΑΝΙΑ 69%, ΓΕΡΜΑΝΙΑ 59%, ΓΑΛΛΙΑ 56%, ΙΤΑΛΙΑ 53%
Δημοσκόπηση στις έξι μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι στα ύψηεν μέσω "διασώσεων" και περικοπών δαπανών!
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε μια ιλιγγιώδη μείωση της εμπιστοσύνης στην ΕΕ σε χώρες που ήταν παραδοσιακά "φιλοευρωπαϊκές".
Η εμπιστοσύνη του κοινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στις έξι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, αυξάνοντας τα θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη δημοκρατική νομιμότητα της πάνω από τρία χρόνια μετά τη χειρότερη κρίση της ένωσης.

 Στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο, που αναλύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR),  δείχνουν μια ιλιγγιώδη μείωση της εμπιστοσύνης στην ΕΕ σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία, που είναι ιστορικά πολύ "φιλοευρωπαϊκές".
Οι έξι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα - Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία - είναι οι μεγαλύτερες της ΕΕ,  διαθέτουν πάνω από δύο στους τρεις πολίτες της ΕΕ ή περίπου 350 εκατομμύρια από 500 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται αποκλειστικά στην Guardian στη Βρετανία και σε συνεργασία με άλλες μεγάλες εφημερίδες στις άλλες πέντε χώρες, αποτελούν έναν εφιάλτη για τους ηγέτες της Ευρώπης, τόσο στις πλούσιες βόρειες ή στις "σωσμένες"-κακοποιημένες χώρες του νότου, γεγονός που υποδηλώνει μια πολύ μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής και δημοκρατικής της νομιμοποίησης στην ΕΕ.
Ο José Ignacio Torreblanca, επικεφαλής του γραφείου ECFR  της Μαδρίτης δηλώνει ότι:"Οι πολίτες σήμερα πιστεύουν ότι η εθνική δημοκρατία τους υπονομεύεται από τον τρόπο που η κρίση του ευρώ διαχειρίζεται ."
Οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οποιαδήποτε προτάση πολιτικής αντιμετώπισης τηςαναντιστοιχίας μεταξύ της συγκέντρωσης των οικονομικών και δημοσιονομικών αρμοδιοτήτωνκαι της δημοκρατικής εντολής που κρίνεται αναγκαία για τη στήριξη τέτοιων ριζικών αλλαγών της πολιτικής.
Ο José Manuel Barroso, Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ευρωπαϊκό "όνειρο" τίθεται υπό την απειλή από μια "αναβίωση του λαϊκισμού και του εθνικισμού" σε όλη τηνΕυρωπαϊκή Ένωση. "Σε μια εποχή που είναι τόσο πολλοί Ευρωπαίοι αντιμέτωποι με την ανεργία, τηναβεβαιότητα και την αυξανόμενη ανισότητα, ένα είδος« ευρωπαϊκής κόπωσης »έχει τεθεί σε εφαρμογή, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατανόησης. Ποιος κάνει τι, ποιος αποφασίζει τι, ποιος ελέγχει ποιον και τι; Και πού οδεύουμε; "
Η πιο δραματική πτώση στην πίστη στην ΕΕ έχει συμβεί στην Ισπανία, όπου η κατάρρευση της τραπεζικής αγοράς και της στέγασης, οδηγεί το 72% των πολιτών να μην εμπιστεύεται την ΕΕ, με μόνο 20%  να την εμπιστεύονται .
Τα δεδομένα συγκρίνουν την εμπιστοσύνη και τη δυσπιστία στην ΕΕ στα τέλη του περασμένου έτους, με τα επίπεδα του 2007, πριν από την οικονομική κρίση.
Στην Ισπανία, η εμπιστοσύνη στην ΕΕ μειώθηκε από 65% σε 20% κατά τη διάρκεια της πενταετούς περιόδου, ενώ η δυσπιστία εκτοξευθεί στο 72% από 23%.
Σε πέντε από τις έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, η δυσπιστία επικράτησε της εμπιστοσύνης με σημαντική διαφορά, ενώ το 2007 - με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο - συνέβη το αντίθετο.
Πριν από πέντε χρόνια, το 56% των Γερμανών "έτειναν να εμπιστεύονται" την ΕΕ, ενώ το 59% τώρα "τείνουν να δυσπιστούν". Στη Γαλλία, η καχυποψία έχει αυξηθεί από 41% σε 56%. Στην Ιταλία, όπου η εμπιστοσύνη του κοινού στην Ευρώπη ήταν ανέκαθεν υψηλότερη από ό, τι στην εθνική πολιτική τάξη, η δυσπιστία της ΕΕ σχεδόν διπλασιάστηκε από 28% σε 53%.
Ακόμη και στην Πολωνία, που εντάχθηκαν με ενθουσιασμό στην ΕΕ λιγότερο από  ό, τι πριν από μια δεκαετία και είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος δικαιούχος από τις μεταβιβάσεις των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Βρυξέλλες, η στήριξη έχει πέσει από 68% σε 48%, αν και παραμένει η μόνη χώρα όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται από ότι δυσπιστούν για την ένωση.
Στη Βρετανία, όπου το Ευρωβαρόμετρο βρίσκει τακτικά τον ευρωσκεπτικισμό σε υψηλά επίπεδα, η δυσπιστία αυξήθηκε από 49% σε 69%, το υψηλότερο επίπεδο, με την εξαίρεση της έκτακτης ανάκαμψης στην Ισπανία.
ΠΗΓΗ: με πληροφορίες από την GUARDIAN
Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου