ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τα σπίτια σας δεν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές, τους πρόλαβαν οι καπιταλιστές

(Από pitsirikos)
Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων είναι πως «οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Βέβαια, οι κομμουνιστές δεν πήραν ποτέ τα σπίτια από κανέναν αλλά αυτό μικρή σημασία έχει στην αποβλακωμένη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πούλιες, αυγερινούς, παναγίτσες, ρουβάδες, κουβάδες, φελλούς, πολλή γλίτσα και τεράστια παγιωμένη ηλιθιότητα, οπότε πολλοί Έλληνες πίστευαν πως θα τους πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές.
Και τώρα; Τώρα πολλοί Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους από τους καπιταλιστές. Επίσης, πολλοί ξένοι καπιταλιστές αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα. Κομμουνιστές πουθενά. Δυστυχώς, οι κομμουνιστές δεν ήρθαν ποτέ. Αν είχαν έρθει οι κομμουνιστές, θα είχαμε όλοι τουλάχιστον από ένα σπίτι. Θα είχα κι εγώ σπίτι, που δεν έχω, οπότε δεν μπορούν να μου το πάρουν οι καπιταλιστές. Τους την έφερα.
Οι Έλληνες φοβόντουσαν μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν τα σπίτια. Και τελικά, τα σπίτια τους τα παίρνουν οι καπιταλιστές. Γαμάτο δεν είναι; Το ακόμα καλύτερο είναι πως οι καπιταλιστές δεν παίρνουν μόνο τα σπίτια αλλά όλη την Ελλάδα. Να φοβάσαι πως θα σου πάρουν το σπίτι οι κομμουνιστές, και να σου παίρνουν το σπίτι και την χώρα οι καπιταλιστές. Έτσι έπρεπε να γίνει. Αυτό ήταν το σωστό.
(Α, οι κομμουνιστές δεν έρχονται. Γίνεσαι εσύ ένας από αυτούς. Αν μπορείς. Χωρίς σπίτι και χωρίς χώρα, μπορεί και να προσπαθήσεις.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου