ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τέλος χρόνου…θα τους τσακίσουμε τα πρέκια !!!

Αυτό που έχουμε απέναντι μας έχει αρχίσει να παίρνει σχήμα και μορφή και είναι πολύ άσχημο. Όσο τα πράγματα προχωρούν όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί του, δεν μπορούν να ανεχθούν την…παρουσία του.

Αυτό το αίσθημα δεν υπήρχε από την αρχή αυτής της ιστορίας. Στην αρχή, όπως θα θυμάσαι, οι εκδοχές και οι απόψεις για το τι συμβαίνει, για το τι πρόκειται να συμβεί, ήταν πολλές στους πολλούς καλούς ανθρώπους. Πολλοί, τότε αλλά και σχετικά πρόσφατα, έλεγαν πως η ζωή μαζί με το… τέρας είναι μία επιλογή, κακή επιλογή, αναγκαστική επιλογή, αλλά επιλογή που μπορείς να την κάνεις, έστω με τη ψυχή στο στόμα.

Τώρα δεν είναι έτσι τα πράγματα και νομίζω πως μπορείς να το δεις στα μάτια των ανθρώπων, μπορείς να το πιάσεις στην ατμόσφαιρα που πλέον είναι τόσο πυκνή, από την ένταση και την απόγνωση, που μπορείς να κόψεις κομμάτια της και να τα πάρεις σπίτι. Όπως φαίνεται ο κόσμος λειτουργεί με τον χρόνο του, αλλά εδώ που βρισκόμαστε σήμερα ο χρόνος έχει τελειώσει.

Φαίνεται παντού πως ο κόσμος, θα επιμείνω: οι πολλοί καλοί άνθρωποι, περιμένει κάτι να γίνει, κάτι να αλλάξει, να σταματήσει να αισθάνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα.

Αυτό που έχουμε απέναντι μας έχει αρχίσει να παίρνει σχήμα και μορφή και είναι ενιαίο. Θέλει το ίδιο πράγμα, να κάνει το βίο αβίωτο σε όλους όσοι δεν βρίσκονται στη δική του την πλευρά.

Σκέψου το και θα δεις πως οι πνιγμένοι άνθρωποι στα μαύρα τα νερά του Αιγαίου είναι μία ιστορία που είναι γραμμένη στο ίδιο βιβλίο με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με τη χωρίς μισθό εργασία των νέων ανθρώπων, με όλα τα μέτρα που τιμωρούν τους φτωχούς ανθρώπους γιατί είναι φτωχοί.

Όταν αυτό που έχουμε απέναντι μας λέει ότι θα κάνει το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες εννοεί πως θα τους πνίξει.

Όταν λέει ότι θα κάνει το βίο αβίωτο στον κόσμο της εργασίας εννοεί πως θα τον απολύσει ή θα τον βάλει να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται.

Και αυτό πάει να πει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να γίνει κάποιος συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση.

Αυτοί που έχουμε απέναντι μας δεν θέλουν να συμβιβαστούν, θέλουν να μας ισοπεδώσουν.

Λάθος τους, μεγάλο λάθος, γιατί όσο ισχυρός και να είσαι – που εδώ που τα λέμε αυτοί που έχουμε απέναντι μας δεν είναι και τόσο ισχυροί – πρέπει να αφήνεις μία οδό διαφυγής για τον αντίπαλο σου. Έτσι χωρίς οδό διαφυγής και με την πλάτη στον τοίχο θα τους τσακίσουμε τα πρέκια.

Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου