ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Λευκή γενιά

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης των ξενοδόχων, που αντιμετωπίζεται σοβαρά από την κυβέρνηση (γι’ αυτό και κυκλοφόρησε) για την “λευκή εβδομάδα” που τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν σχολείο, για να μπορούν οι γονείς τους να τα παίρνουν και να γυρίζουν τα ξενοδοχεία της Ελλάδας, μου ήρθε μία ιδέα που θα δώσει μια για πάντα τη λύση στην οικονομία της χώρας.
Μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, και ενόψει των χιλιάδων απολύσεων εκπαιδευτικών που σκοπεύει να κάνει, ο Σαμαράς θα μπορούσε με μια κίνηση να δώσει νέα πνοή στη χώρα και μια νέα διέξοδο στην “χαμένη γενιά” που δημιούργησε η κρίση που με σθένος και ανδρεία μάχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Με την εφαρμογή της “λευκής γενιάς” θα μπορούσε να κλείσει όλα τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας, για ένα διάστημα 10-20 ετών. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ διαδεδομένο σε όλες τις τριτοκοσμικές του κόσμου, αφού ως γνωστών απελευθερώνει τρομερές δυνάμεις στην οικονομία. Όλα τα σχολεία θα αντικατασταθούν από ιδιωτικά, και θα απολαμβάνουν πλέον την εκπαίδευση όσοι πραγματικά μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, κι όχι όσοι τα κατάφερναν μέχρι τώρα σε βάρος του κράτους.
Η χώρα θα απαλλαγεί μια για πάντα από τα παιδιά-παράσιτα που ροκανίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τα παιδιά που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευσή τους, οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά τις κάνουλες για τα γνωστά και στους Αμερικανούς, student loans. Κάτι τέτοιο θα πλημμυρίσει την αγορά με ρευστότητα και θα δημιουργήσει με το καλημέρα ολοκληρωμένους πολίτες. Με το χρέος τους, και με τα όλα τους.
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά που θα περισσέψουν, θα έχουν όλες τις προοπτικές για μια λαμπρή καριέρα εργάτη. Είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Μάλιστα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιδοτήσει προγράμματα εκπαίδευσης σερβιτόρων, ταξιτζήδων και μεταλλωρύχων. Θα χρειαστούν, αφού η ανάπτυξη θα έχει ανάγκες.
Εναλλακτικά πάντως, για να λύσει και το πρόβλημα των ξενοδόχων εκτός από της νεολαίας της χώρας, η κυβέρνηση θα μπορούσε να θεσμοθετήσει και την “μαύρη εβδομάδα”. Μία εβδομάδα τον χρόνο να κόβει το ρεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά, ώστε να τα αναγκάζει να φύγουν από το σπίτι τους και να βρουν αλλού κατάλυμα για να την περάσουν.
Μάλιστα, προτείνω τη διακοπή του ρεύματος να την κάνει μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Σε διαφορετική περίπτωση, όλο και κάμποσοι θα τσιγκουνευτούν να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο και θα την βγάλουν στο τσάμπα.
Βέβαια, τότε υπάρχει ο κίνδυνος η “μαύρη εβδομάδα” να πέσει  πάνω στη γιορτή των Χριστουγέννων και να αντιδράσουν οι έμπορες που οι Έλληνες θα τρώνε τα λεφτά τους στα ξενοδοχεία και δεν θα μείνει τίποτα για τα εμπορικά κέντρα, οπότε θα μπορούσε ο Σαμαράς, με μια μόνο πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να αυξήσει τις διακοπές των Χριστουγέννων από δύο σε τρεις εβδομάδες.
Και γιατί όχι; Να νομοθετήσει και τον Δεκέμβρη να κρατάει μία ακόμα εβδομάδα! Έτσι θα εκδικηθεί και τον Θεό που στην προηγούμενη διαπραγμάτευση τον άφησε ξεκρέμαστο.
rebeliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου