ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στα παπάρια μας…



«Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης.
Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου.
Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού.
Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω.
Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα.
Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω.[...] Θέλω να μου τα πεις αυτά με το πιστόλι στον κρόταφο».
Εμβρόντητοι οι ηλικιωμένοι γονείς γνωστού αναρχικού παρακολούθησαν την άγρια εισβολή στο σπίτι του γιου τους από άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤ χθες το απόγευμα, την ώρα που ο ίδιος έλειπε. Χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και μπαίνοντας μέσα τα έκαναν όλα ρημαδιό. Η 85χρονη μητέρα έπαθε σοκ. 
Στην οδό Μπουμπουλίνας, δίπλα στο διαλυμένο πλέον σπίτι του Χρήστου Σπήλιου, μένει η φίλη και δικηγόρος του Ελίνα Αθανασοπούλου. Μιλήσαμε μαζί της και φανερά σοκαρισμένη και η ίδια μας δήλωσε ότι πηγαίνοντας εκεί λίγα λεπτά μετά την εισβολή βρήκε τους γείτονες αναστατωμένους και το σπίτι «λαμπόγυαλο». Μας είπε ακόμα ότι στο παρελθόν τον έχουν στοχοποιήσει ξανά λόγω των απόψεών του, αλλά το μόνο που εκκρεμεί σε βάρος του είναι η συλλογική κατηγορία όσων συνελήφθησαν χωρίς προφανή λόγο μόνο και μόνο γιατί βρέθηκαν στη βίλα Αμαλίας. 
Η «Εφ.Συν.» μίλησε με τον ίδιο τον Χ. Σπήλιο, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος. «Ούτε ξέρω ούτε έχω δει ποτέ τον Ξηρό, αλλά όπως έμαθα σήμερα μπήκαν σε άλλα 7 σπίτια αναρχικών στα Εξάρχεια. Δεν γνωρίζω αν κι εκείνα τα έσπασαν όπως το δικό μου. Θέλανε να με πιάσουν, ίσως γιατί έχω πολιτική ταυτότητα και έγινα και στο παρελθόν αστυνομικός στόχος, όμως αυτό που έγινε στο σπίτι μου είναι εντελώς ακραίο» μας είπε.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας: «Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών».
Διεθνείς οργανισμοί έχουν καταδικάσει αρκετές φορές την πολιτική επαναπροώθησης μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα.
Η Ύπατη Αρμοστεία έχει ζητήσει και στο παρελθόν εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές για τη μυστηριώδη «εξαφάνιση» δεκάδων μεταναστών από την ελληνική αστυνομία, σε περιστατικά που προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης.
Σε άλλες περιπτώσεις κάτοικοι ακριτικών νησιών έχουν καταγγείλει ότι μετανάστες που παραδόθηκαν στις λιμενικές αρχές για να μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής δεν έφτασαν ποτέ σε αυτά.
Με πάνω από 100 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι ζημιώθηκε τελικά το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της επένδυσης από την πλευρά της ΑΤΕ σε ένα επενδυτικό προϊόν και το κλείσιμο της τράπεζας, σύμφωνα με νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του το koutipandoras.gr. Αντί το προϊόν να μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς και να αναλάβει ένα πολύ χαμηλότερο κόστος , προτίμησαν να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.
Με την τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό οικονομικών, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαρίσει 12 με 15 δις ευρώ σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους, αλλά και εισαγωγικές εταιρείες
Το ημερολόγιο έγραφε 12 Δεκεμβρίου 2013. Τα ρεπορτάζ μετέφεραν από τη συνεδρίαση της Βουλής τον εκνευρισμό του Γ. Στουρνάρα γιατί αναγκάστηκε, μετά τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποσύρει τροπολογία που είχε καταθέσει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
«Για την επέλαση του Ισλαμικού Στοιχείου στην μικρή Πατρίδα μας με την μορφή οικονομικών μεταναστών καί τήν καταστροφική σημασία που έχει το γεγονός αυτό για την αυριανή Ελλάδα μας χαράξαμε ήδη μερικές γραμμές στο προηγούμενο σημείωμά μας. Δανεισθήκαμε τά λόγια της Οριάννα Φαλάτσι καί είπαμε, ότι η Πατρίδα μας δεν είναι για ξεπούλημα!
[......]
Και τώρα κάτι σαν υστερόγραφο. Από τη Συρία μας έρχεται η είδηση, ότι μιά ομάδα από πέντε Ισλαμιστές, κάπου εκεί στην πόλη Χομς έπιασαν τόν χριστιανό Fadi, ένα νέο 25 ετών περίπου καί μέ περισσή μανία άρπαξαν στον σταυρό, πού έφερε στο στήθος του, του έκοψαν το κεφάλι καί, στη συνέχεια, με περισσή μανία έμπηξαν στο σταυρό στο στήθος του
Εμπρός, λοιπόν, ας φτιάξουμε Τζαμιά, ώστε να εκθρέψουμε τέτοια ανθρωπόμορφα θηρία στη Χώρα μας και στη συνέχεια να βιώσουμε παρόμοιες εμπειρίες! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»
noumero11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου