ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τράπεζα της Αμερικής δίνει 50% πιθανότητα στο ενδεχόμενο να ζούμε στο Matrix

spasmenoparathyro

Όχι, δεν είναι τρολιά. Σοβαρά τώρα, οι “αναλυτές” του επενδυτικού κομματιού της Τράπεζας της Αμερικής, μοίρασαν σε πελάτες τους υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν πως οι πιαθνότητες του να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, είναι 50-50.

Φαίνεται πως οι οικονομολόγοι της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση νέων επενδύσεων της Τράπεζας, έχοντας μάλλον προ πολλού συνειδητοποιήσει πως η καλύτερη επένδυση είναι να έχεις μία τράπεζα έτσι κι αλλιώς, αποφάσισαν να εντρυφήσουν σε πιο μεταφυσικές ανησυχίες.


Στο υπόμνημά της Τράπεζας, διαβάζουμε:

Πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και επιχειρηματίες πιστεύουν πως υπάρχει 20 με 50% πιθανότητα οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν κόσμο που είναι εικονική προσομοίωση. Τον Απρίλιο του 2016, ερευνητές μαζεύτηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν την ιδέα. Το επιχείρημα είναι πως υπάρχουν ήδη ρεαλιστικές τρισδιάστατες προσομοιώσεις στις οποίες εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν. Είναι λογικό, δεδομένου της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και την υπολογιστική δύναμη, πως μελλοντικοί πολιτισμοί θα αποφάσιζαν να κάνουν μια προσομοίωση των προγόνων τους.

Η “ανάλυση” αυτή μάλιστα βασίζεται στην κοσμοθεωρία ενός άλλου γνωστού επιχειρηματία, του Elon Musk, ιδρυτή της SpaceX, που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση της εξερεύνησης του διαστήματος. Σύμφωνα με τον Musk, ο κόσμος είναι κατά πάσα πιθανότητα, και όχι απλά 50-50, δημιούργημα ενός μελλοντικού πολιτισμού και μέρος μιας τεχνητής νοημοσύνης.

Η δική μας συμβούλη, προς όλους τους υπόλοιπους που δεν έχουν λυμένα τα θέματά τους, όπως οι δισεκατομμυριούχοι που αναφέραμε, είναι πως αν κάποιος σας δώσει ένα μπλε και ένα κόκκινο χάπι για να διαλέξετε αν θέλετε να μάθετε την “αλήθεια”, πρέπει να φύγετε γιατί τα ναρκωτικά σε γενικές γραμμές δεν κάνουν καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου