ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Παναγιώτης Σωτήρης για το εκλογικό αποτέλεσμα της "ΛΑΕ"

Του Γ.Γ.

Το εκλογικό τους θέατρο έριξε αυλαία με μόνο θετικό στοιχείο το ρεκόρ αποχής, σε επίπεδο εθνικών εκλογών, που καταγράφτηκε. (Φυσικά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά πράγματα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε αναλυτικά).

Οσοι πάντως προσήλθαν στις κάλπες έκαναν τις χειρότερες επιλογές από την πολύχρωμη βεντάλια που της επιδείχτηκε. Επιδοκίμασαν τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Καθήλωσαν στα ποσοστά του το ΚΚΕ, ενίσχυσαν το νεοναζιστικό μόρφωμα. (Σε ψήφους είχαν αισθητή μείωση). Απέρριψαν τον Μ. Γλέζο, στήριξαν τον Β. Λεβέντη.

Αργότερα θα έχουμε ολοκληρωμένες αναλύσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν και κατά την άποψη μας η αριθμητική των ψήφων, οι εκλογικοί συσχετισμοί δηλαδή, δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη. αξίζει να σταθούμε σε μια δυσάρεστη έκπληξη, για πολλούς, που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ότι  η «Λαϊκή Ενότητα» δεν κατόρθωσε να φτάσει το 3% και να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Τους λόγους σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Σωτήρη –προερχόμενο απ’ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιο βουλευτή της «ΛΑΕ»-  τους ακούμε στο παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου