ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μερικοί αριθμοί

Γράφει ο mitsos175. 

Οι αριθμοί είναι συνήθως βαρετοί. Όμως σ' αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμοι. Τα πραγματικά ποσοστά αν υπολογίζονταν στο σύνολο των ψηφισάντων κι όχι των εγκύρων: ΣΥΡΙΖΑ 19,6%
ΝΔ 15,5%
Χρυσή Αυγή 3,9%
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΚΚΕ 3,1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα (συνολικά 9,6%) σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης νοθείας, δε θα έμπαιναν στη βουλή. Γιατί η αποχή το άκυρο και το λευκό είναι κοντά στο 45% καθώς τα έγκυρα είναι μόνο το 55,2% του συνόλου. Η δημοκρατία "νίκησε" ξανά.

Η αποχή λοιπόν είναι πράγματι σημαντική. Ρεκόρ. Ε και; Θα έχουμε εξελίξεις, θα γίνει αγώνας για ριζική ανατροπή; Τούτο μόνο έχει σημασία. Αλλιώς η αποχή είναι λευκή πετσέτα, "κάντε ότι θέλετε εσείς". Γι αυτό όσοι πανηγύριζαν, δεν ήταν το 45% αλλά το 20%. Τόσοι παίρνουν τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους. Αποχή λοιπόν χίλιες φορές, αλλά από μόνη της όχι απλά δε φτάνει, αλλά δρα κι ανασταλτικά.

Χρειάζονται κι άλλα βήματα. Ο κόσμος προφανώς δε δίνει "λευκή επιταγή" στους δοσίλογους, σαφώς κι απαξιώνει, μάλιστα με αυτή την πράξη φτύνει κατάμουτρα το σύστημα. Αλλά χωρίς περαιτέρω αγώνες οι πλούσιοι σκουπίζουν τα σάλια κι εκλαμβάνουν την αηδία των πολλών ως ανοχή! "Ας ψηφίζατε"! μας λένε ακόμα και οι αφελείς που συμμετέχουν στην εκτέλεση τους. Ακόμα κι όταν οι δήθεν επιλογές είναι κοροϊδία, αφού είναι σχεδόν όλες η ιδία μνημονιακή πολιτική με επουσιώδεις παραλλαγές. Ακόμα κι όταν υπάρχει το σύστημα της εκλογικής νοθείας, που ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν αντίθετος όταν ήταν μικρό κόμμα. Σαν μεγάλωσε βέβαια χάλασε.

Η απορία μου είναι, αν θα αφήσουμε την οργανωμένη μειοψηφία να παίρνει αποφάσεις για όλους, μάλιστα να περνά μέτρα που καταστρέφουν τους πολλούς. Προφανώς όχι. Αλέξη, συγχαρητήρια για το 20%. Αν σκεφτεί κάποιος τι τούμπα έκανες, είναι πράγματι δική σου επιτυχία το ποσοστό αυτό.
Όμως κατανόησε δυο πράγματα:

Σε επέλεξαν γιατί είχες απέναντι σου τη ΝΔ, τα δεκανίκια της και μια ανοργάνωτη, διασπασμένη Αριστερά που χάνεται ανάμεσα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μη χαίρεσαι πολύ λοιπόν. Ξέρεις, πως τώρα που απαλλάχθηκες από την εσωκομματική αντιπολίτευση, θα κάνεις αυτό που σου είπαν οι δανειστές. Να δούμε για πόσο.

Το δεύτερο, όπως κατανοείς, το αποτέλεσμα δεν εκφράζει ούτε κατά διάνοια την πλειοψηφία, η όποια δεν θέλει μνημόνιο. Πράγμα που σημαίνει, πως δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπρος στην καινούρια λεηλασία. Θα Αντισταθούμε και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου