ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΗΞΗ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ…

Της Παναγιώτας Μπλέτα
Στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Ρώμη θα ταξιδέψει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να σφυγμομετρήσει τα πράγματα σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, να καταγράψει συμμαχίες και να ηρεμήσει τα πνεύματα, μετά τις συνεχείς πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα να καταρρίψει τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει για να επιτευχθεί συμφωνία.

Προσπαθεί να μετρήσει απώλειες ο εκτελεστικός παράγοντας της πολιτικής του καλά ριζωμένου κεφαλαίου, καθώς έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα άφηνε στο χάος τη δυτική συμμαχία.

Αλαλιάζουν οικονομικοί παράγοντες σε Ελλάδα και εξωτερικό, βλέποντας τα καρτέλ της πολιτικής τους δύναμης να καταρρέουν αδύναμα, μπροστά σε ένα μικρόσωμο Δαυίδ, που έχει την τόλμη να τα βάλει μαζί τους και να απειλεί με αξιώσεις την κυριαρχία τους.

Αυτές οι δισυπόστατες δυνάμεις που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο δανείζοντας και τοκίζοντας την ίδια τη δύναμη του, αξιώνουν επίσης να μπουν στην κρεατομηχανή, αυτοί που όχι μόνο αμφισβητούν το οικονομικό πλαίσιο που αυτές δημιούργησαν για να στηρίξουν τις πολιτικές τους, αλλά μπορούν και τεχνοκρατικά να το γκρεμίσουν αφήνοντας μια γεύση αηδίας για τις οικονομικές αμπελοφιλοσοφίες που εχθρεύονται τον ίδιο τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα που γεννήθηκαν οι περισσότερες επιστήμες, καμία από αυτές δεν θεωρούνταν έγκυρη αν δεν ήταν συμβατή με την εξέλιξη του ανθρώπου.

Δυστυχώς σήμερα τη σκυτάλη έχουν πάρει πληρωμένοι σοφοί, ενώ οι επιστήμες χρησιμοποιούνται για να περιχαρακώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας και για να βάλουν εισιτήριο στις ζωές μας, να τις βιώνουμε ως θεατές.

Μην μας εξάπτει λοιπόν την φαντασία, ότι όλο το πανηγύρι γίνεται για το εργασιακό –ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μετά από έναν εξουθενωτικό μαραθώνιο διαπραγματεύσεων αποκαλύπτονται τελικά τα πραγματικά κίνητρα των εταίρων και των εύστοχων δανεισμών τους.

Μετά την Ευρωπαική Επιτροπή άρχισε και το ΔΝΤ να ξερνάει την αλήθεια και προσπαθεί να οριοθετήσει τις αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό.

Και διερωτώμαι, πως μπορεί να ωφελήσει το ΔΝΤ, η φθηνή εργασία και η χαμηλή ασφάλιση στην Ελλάδα;;;

Βεβαίως και μπορεί, όταν κοινή συνισταμένη και των δύο, Ευρώπης και ΔΝΤ, είναι να μπουκάρει το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες/αγορές της Ευρώπης αξιοποιώντας το χαμηλό κόστος εργασίας, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Δύο οι στόχοι λοιπόν :

  1. Να εκποιηθεί όλος ο εθνικός πλούτος σε τιμές πλειστηριασμού
  2. Να σέρνουν το άρμα των ξένων πολυεθνικών ανθρώπινα υποζύγια, που θα τρέφονται ελάχιστα.

Αν κάποιος, μετά από όλα αυτά, θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την ΕΕ, τότε δεν λογίζεται μόνο ανθέλληνας αλλά και υπάνθρωπος…

Η ρήξη υφίσταται ήδη κυρίες και κύριοι. Η ρήξη έγκειται, στο ότι θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα και μας το στερούν. Η ρήξη έγκειται, στο ότι μας δανείζουν χρήματα, για να τους επιτρέψουμε να διαχειρίζονται την εμπορική μας ετικέτα.

Ας μπουν λοιπόν τα ερωτήματα στην πραγματική τους διάσταση στις δημοσκοπήσεις: -Πόσοι από εμάς επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν με τις παρούσες συνθήκες και πόσοι όχι ;

  • Πόσοι από εμάς αντέχουν να ζουν με τις παρούσες συνθήκες και πόσοι όχι;
  • Πόσοι από εμάς πεθαίνουν κάτω από τις παρούσες συνθήκες και πόσοι όχι;

Και όταν τα αποτελέσματα βγουν στη δημοσιότητα και η σύνθεση αποκαλύψει αυτό που όλοι φοβούνται, θα έχει κατονομασθεί και η έννοια της ρήξης. Τα υπόλοιπα είναι απλώς «πληρωμένες πεποιθήσεις»…
anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου