ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αντίσταση με ματωμένα φιλέτα στη Χούντα της Αριστεράς

Στα χρόνια της Χούντας των Απριλιανών, οι άνθρωποι μαζεύονταν στα σπίτια και τραγούδαγαν αντάρτικα. Στα χρόνια της Αριστερής Χούντας- ναι, έχουμε Αριστερή Χούντα, το λένε κάθε πρωί ο Μπάμπης με τον Άρη- η αντίσταση γίνεται σε απομακρυσμένα κτήματα, με αστακούς, σαμπάνιες, φιλέτα και στο τέλος τραγουδάει ο Ρέμος. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.

Κορυφαία πράξη αντίστασης ήταν ο γάμος γνωστού εφοπλιστή, το όνομα του οποίου δεν θα αποκαλύψουμε, για λόγους ασφαλείας. Αλιεύουμε την είδηση από έντυπα κοσμικά, που σε λίγο θα τα κρύβουμε μέσα στην ΑΥΓΗ, όπως κρύβαμε επί Απριλιανών την ΑΥΓΗ μέσα στα κοσμικά έντυπα (οι εντός παρενθέσεων σημειώσεις είναι δικές μας): «Τη σχέση του με τη ΧΔ, επισφράγισε ο εφοπλιστής ΓΛ, σε έναν γάμο χολιγουντιανής υπερπαραγωγής.

σοι παραβρέθηκαν στον γάμο, που έγινε στην Αγία Μαρίνα Εκάλης (σε μια από τις πλέον..
απομακρυσμένες και απόκοσμες περιοχές της Αττικής) και στη δεξίωση που ακολούθησε στο κτήμα Riviera (το Riviera δεν είναι τυχαίο, παραπέμπει σε αυτοεξορία) τον περιγράφουν ως τον γάμο της δεκαετίας.

«Στην εκκλησία, όπου οι καλεσμένοι ήταν ελάχιστοι (ο στενός πυρήνας προφανώς), η νύφη έλαμπε μέσα στο νυφικό που είχε ράψει ειδικά για εκείνη η Σήλια Κριθαριώτη (κριθάρι θα τρώμε με τους κομμουνιστές που μπλέξαμε). Η φινέτσα και η πολυτέλεια χαρακτήριζαν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως και τις μπομπονιέρες που είχαν την υπογραφή του κοσμηματοπωλείου Kessaris (γνωστός αντιστασιακός, αυτός που έλεγε ότι η οικονομία καταστράφηκε από τις διαδηλώσεις).
«Ακόμη πιο εντυπωσιακό το σκηνικό στον χώρο όπου δόθηκε η δεξίωση. Οι 500 καλεσμένοι διασκέδασαν σε ένα σκηνικό στο οποίο κυριαρχούσαν οι εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών και τα αναμμένα αρωματικά κεριά (λουλούδια και κεριά, συμβολική κηδεία της θνήσκουσας Αστικής Δημοκρατίας).

Εξίσου εντυπωσιακό και το δείπνο. Απέριττο και γευστικό. Σαλάτα αστακού (είχαν ελάχιστο αστακό, ίσα- ίσα για τη σαλάτα) και φιλέτο σενιάν (φιλέτο ματωμένο, προμήνυμα του αίματος που θα χυθεί, όταν ξεκινήσει η ένοπλη αντίσταση) Οι καλεσμένοι χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, με το κέφι να χτυπά κόκκινο όταν στην πίστα ανέβηκε ο Αντώνης Ρέμος (είναι τυχαίο ότι απ' όλους τους κοσμικούς καλλιτέχνες διάλεξαν τον Ρέμο, που έχει τραγουδήσει Θεοδωράκη, μαζί με τον κομμουνιστή Νταλάρα;).

Έγιναν κι άλλα στο γάμο της δεκαετίας: Οι καλεσμένοι είδαν με δάκρυα στα μάτια και με κεριά στα χέρια κλασικές εκπομπές του Πρετεντέρη με τον Ψαριανό, την Σώτη, τον Βορίδη και τον Τατσόπουλο (μόλις εμφανίσθηκε ο Πέτρος, οι μισές κυρίες λιποθύμησαν), άκουσαν ραδιοφωνικές εκπομπές με τον διωκόμενο Θεόδωρο Πάγκαλο- «το πάχος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά», φώναξαν οι πιο τολμηροί- απήγγειλαν άρθρα του Παπαχελά συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου και στο τέλος, έφαγαν μια τεράστια τούρτα, μέσα από την οποία βγήκε ο Άδωνις ντυμένος με παραδοσιακή στολή της Κάτω Βαυαρίας.

Κάποιοι λαίμαργοι βιάστηκαν και δάγκωσαν τον Άδωνι σε περιοχές ευαίσθητες, δεν πειράζει όμως, αν είναι για την ελευθερία, ας πάει και το παλιάμπελο.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης (Αυγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου