ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οφθαλμαπάτη...

Cambridge
Γερνάω και τα μάτια μου κάνουν πουλάκια. Η κατάσταση μου πρέπει να είναι σοβαρή δε, γιατί τα εν λόγω πουλάκια είναι επιπλέον αντιδραστικά και αναρχοαυτόνομα. Επειδή είμαι σίγουρος πως άκουσα...
τον Υπουργό Παιδείας να λέει πως καταλήψεις και απεργίες δεν γίνονται στα Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Το ίδιο τόνισε και ένας έγκριτος δημοσιογράφος, ο Γιάννης Πρετεντέρης, που είναι ο μόνος που χλεύασε πρωτοσέλιδα τα LuxLeaks και τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, οπότε είναι προφανές πως είναι καλύτερός και ακριβέστερος. Δεν την τρώει την προπαγάνδα.



Γι” αυτό τον εμπιστευόμαστε, εξάλλου. Είπε λοιπόν κι ο Γιάννης πως πουθενά στην Ευρώπη πέντε φοιτητές δεν διαταράσσουν την ακαδημαϊκή γαλήνη.

Και αν το κάνουν, υπάρχουν Πρυτάνεις που επεμβαίνουν άμεσα, όπως επιτέλους έπραξε ο γενναίος Φορτσάκης.

Με το που δουν δεκαοκτάχρονα με φουλάρια να πλησιάζουν τα άγια χώματα της Συγκλήτου, προτάσσουν τα στήθη τους και ουρλιάζοντας σαν εκείνον τον άλλο καλλιεργημένο Υπουργό, που όσο αυτός φωνάζει εμείς αγοράζουμε τα βιβλία του Πλεύρη που πουλάει, πετάνε έξω τους απείθαρχους επίδοξους καταληψίες.

Και όλοι αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και σεβαστοί ακαδημαϊκοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως τέτοιες πράξεις βανδαλισμού και φασιστικής διασάλευσης της τάξεως, γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

Κι εγώ τους θεσμούς τους εμπιστεύομαι.

Οπότε, δεν μπορεί παρά να είναι οφθαλμαπάτη η εικόνα της φωτογραφίας, που είναι τραβηγμένη σήμερα το πρωί έξω από την Πρυτανεία (Senate House) του επαρχιακού Πανεπιστήμιου του Cambridge, που είναι γνωστό άντρο τρομοκρατίας και ακολασίας.

Τα κάγκελα της Πρυτανείας είναι γεμάτα με πανό κατά των περικοπών στην Παιδεία, της αύξησης των διδάκτρων και της εμπορευματοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει και ένα μεγάλο που λέει «κατάληψη». Σοβαρά, έγραφε «κατάληψη», το είδα με τα μάτια μου – αυτά, ντε, που κάνουν πουλάκια.

Στον κήπο της Πρυτανείας, οι φοιτητές έχουν στήσει δυο κιόσκια. Το ένα μοιράζει φυλλάδια και πουλάει το τσάι του αγώνα (γιατί, Αγγλία). Το άλλο είναι μια υποτυπώδης τέντα, κάτω από την οποία καμιά δεκαριά φοιτητές με sleeping bags εναλλάσσονται σε βάρδιες.

Όλο το βράδυ έβρεχε και η υγρασία του Νοέμβρη ξυρίζει. Συνολικά, περίπου είκοσι φοιτητές είναι μονίμως στο σημείο όλη τη διάρκεια της ημέρας, εναλλασσόμενοι, μοιράζοντας προκηρύξεις στους περαστικούς.

Ειρήσθω εν παρόδω, σύμφωνα με τους αρχαίους, λιγάκι αστείους κανονισμούς του Πανεπιστημίου, απαγορεύεται να πατάτε τη χλόη έξω από την Πρυτανεία (βγαλμένο από Αστερίξ είναι αυτό), πολλώ δε μάλλον να στήνετε κιόσκια και κατασκηνώσεις και να κάνετε καταλήψεις.

Δεν είδα όμως τον Πρύτανη να τρέχει ουρλιάζοντας να πετάξει κανέναν έξω.

Αντιθέτως, είδα λέκτορες και ασπρομάλληδες καθηγητές, από αυτούς που ψάχνουν για μαύρες τρύπες, λογική στα οικονομικά και άλλα τέτοια μυστήρια του σύμπαντος, να πηγαινοέρχονται, να συζητάνε και να παίρνουν κι αυτοί τις προκηρύξεις τους.

Βλέπεις, συμβαίνει κι άλλο παράξενο. Εδώ και μια εβδομάδα, αυτοί οι λέκτορες και οι καθηγητές είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τους.

Αλλά όμως, πάλι κάτι θα έχω καταλάβει λάθος. Αφού στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης δεν γίνονται απεργίες. Είναι συνδεδεμένοι όλοι με τις αγορές και ως εκ τούτου ζούνε ζωή που δεν τη φανταζόμαστε.

Ο ανταγωνισμός λειτουργεί, και φέρνει την ανάπτυξη, και ολόχρυσα ψιχουλάκια πέφτουν από τις τσέπες των καλόβολων επιχειρηματιών ραίνοντας όλο τον κόσμο, που ζει ευτυχισμένος στα λιβάδια, τραγουδώντας με τα σκιουράκια και καβαλώντας τις αγελαδίτσες.

Επίσης, η Μάργκαρετ η Θάτσερ, με όλη τη σοφία της, τις κατήργησε τις απεργίες και όλες αυτές τις αντιδραστικές αηδίες, δεν τις κατήργησε;

Οι δημοσιογράφοι και οι υπουργοί όμως ήταν σαφείς. Δεν συμβαίνουν όλα αυτά.

Αυτά τα πιτσιρίκια που είδα το πρωί (αν τα είδα), είναι εξωσχολικά θρασίμια. Είναι αερομεταφερόμενοι αναρχικοί (από αυτούς τους μοβόρους, που καίνε μαγαζιά και free press), ΣΥΡΙΖΑίοι ή κομμουνιστές που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και προσγειώθηκαν μέσα στη νύχτα με αλεξίπτωτα για να καταστρέψουν την Παιδεία. Και ήδη ο Λοβέρδος ψάχνει στο facebook να βρει ποιος τους υποκινεί.

Και στις Βρυξέλλες προχθές, στους δρόμους ήταν ΠΑΜίτες που έκαναν επαναστατική γυμναστική.

Και στη Γαλλία, οι βρωμεροί αγρότες που άδειασαν φορτηγά με κοπριά στα δημόσια κτίρια, είναι από αυτούς τους καλοταϊσμένους απ” τις επιδοτήσεις.

Μην κοιτάς που φαίνονταν πολλοί, είναι φώτοσοπ, σαν αυτό που κάνουν οι δικοί μας όταν δέρνουν κρατουμένους – τα ξέρουμε εμείς στην Ασφάλεια αυτά, δεν μας κοροϊδεύετε.

Όχι. Εγώ πιστεύω τους θεσμικούς μας παράγοντες και τους έγκριτους δημοσιογράφους μας. Που είναι άσπιλοι. Το έχουν πει άλλωστε αυτό οι Επιτροπές, οι ΕΔΕ και οι δικαστικοί μας λειτουργοί.

Κι εγώ τους θεσμούς τους εμπιστεύομαι.

Φώτης

Υ.Γ.: Επέλεξα να μη στείλω φωτογραφία από τα κιόσκια, γιατί δεν γινόταν να τα βγάλω, χωρίς να φαίνονται τα παιδιά. Βλέπεις, παραμένω παρανοϊκός Έλληνας, πιστεύω στους ψεκασμούς και το Ελληνικό πόδι. Δεν με επηρέασε πως πέρσι αποδείχθηκε και δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες πως στις προηγούμενες καταλήψεις (ναι, δεν είναι η πρώτη) η τοπική Ασφάλεια δωροδοκούσε και στρατολογούσε φοιτητές ως χαφιέδες και έφτιαχνε φακέλους για τους καταληψίες. Κι ας αναγκάστηκε να το παραδεχθεί εν τέλει η Ασφάλεια. Οφθαλμαπάτη ήταν και εκείνη η είδηση, δεν συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη.

Επίσης, με συγχωρείς για την ποιότητα της φωτογραφίας. Βλέπεις, δεν είμαι μεταξύ των 10.000 που έτρεξαν, λέει, να αγοράσουν το νέο i-phone την πρώτη μέρα. Το κινητό μου είναι πρώιμο Καραμανλικό, φθαρμένο κατάλοιπο της προ κρίσης εποχής (σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο ένα πράγμα).

Μάλλον γι” αυτό όταν γυρίσω στην Ελλάδα δεν θα μπορεί να πιάσει το Wi-Fi του Αντώνη. Ή τη δημοκρατία του...
pitsirikos.net
nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου