ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πουθενά στο εξωτερικό!

Πουθενά στο εξωτερικό δεν γίνονται αυτά, λέει ο Σαμαράς με αφορμή το Πανεπιστήμιο. Πουθενά στο εξωτερικό δεν γίνονται αυτά, επαναλαμβάνει σαν ρεφραίν και το κανίς του, ο Παπαμιμίκος. Ο Σαμαράς, ο Παπαμιμίκος και η παρέα τους…

Δεν είναι μόνον από το Πανεπιστήμιο που παίρνουν αφορμή, για να κρώξουν «πουθενά στο εξωτερικό». Βρίσκουν και άλλες, με κάθε ευκαιρία. Γιατί; Για να κρύψουν τα αίσχη τους και να δικαιολογήσουν όλα τα λερά και απαίσια που επιβάλλουν και απεργάζονται.

Πουθενά στο εξωτερικό το ένα, πουθενά στο εξωτερικό το άλλο… Το λένε και γεμίζει το στόμα τους. Το λένε και νομίζουν ότι κάτι λένε.

Ξεχνούν όμως, ή μάλλον κάνουν πως ξεχνούν ότι πουθενά στο εξωτερικό, όπου κι αν συνέβη να χρεοκόπησαν, δεν ανάλαβαν πάντως τη… σωτηρία της χώρας τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι ολιγάρχες, που έφεραν τη χρεοκοπία.

Ξεχνούν, ή μάλλον κάνουν πως ξεχνούν ότι πουθενά στο εξωτερικό, όποτε μια χώρα καταστράφηκε, δεν αποτελειώθηκε αυτή η χώρα πανηγυρικά, με τα προγράμματα που υποτίθεται ότι στόχο είχαν να τη συνεφέρουν από την καταστροφή.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο για όσα «πουθενά στο εξωτερικό» ξεχνούν, ή μάλλον, όπως είπα, κάνουν ότι ξεχνούν.

Για να μη μακρηγορήσω όμως, θα προσθέσω μόνον ένα τελευταίο «πουθενά στο εξωτερικό», με αφορμή κι εγώ το Πανεπιστήμιο:

Πουθενά στο εξωτερικό, λοιπόν, ακόμα και μες την υποκρισία τους, οι δήθεν αξιομίμητοι λεγάμενοι του… περίφημου εξωτερικού δεν θα είχαν ποτέ, μα ποτέ, το απύθμενο θράσος να μιλάνε, με περισπούδαστο ύφος κιόλας, για τάχα σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας ή άλλες τέτοιες προσβλητικές ανοησίες, την ώρα που η ανεργία των νέων τους θα ήταν κοντά στο 60%.

Όχι! Πουθενά στο εξωτερικό δεν θα είχαν τόσο θράσος. Και δεν το έχουν τόσο θράσος. Πουθενά στο εξωτερικό!

πηγή:

http://sotosblog.com

 http://anhsyxia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου