ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Γκρουπούσκουλα χαρακτηρίζει η Λιάνα Καννέλη τους φοιτητές που τα έβαλαν με Φορτσάκη




Μέρος δεύτερο στο 29:16 ακούμε την Λιάνα Κανέλλη:"ένα Πανεπιστήμιο που ψηφίζει ΔΑΠ εδώ και 40 χρόνια δεν έχει πολλές ελπίδες να αντιμετωπίσει γκρουπούσκουλα".enikos.gr

Η Λιάνα μιλά για τα Πανεπιστήμια από το 27 λεπτό του δεύτερου μέρους και δεν αναφέρει τίποτα για τον Φορτσάκη.
Σε τίποτα δεν ενοχλήθηκε η Λιάνα από τον Φορτσάκη που αν ήταν τα χρόνια της χούντας θα έβαζε τα τανκς στο Πανεπιστήμιο και θα έστελνε στα μπουντρούμια τους διαφωνούντες.Μόνο οι φοιτητές την ενόχλησαν γιατί δεν οργανώθηκαν στο ΚΚΕ .
Αν αυτά τα ακούγαμε από τον Φαήλο Κρανιδιώτη η τον Μπαλτάκο δεν θα μας φαινόταν παράξενο...αλλά ούτε και από την Λιάνα μας φαίνεται παράξενο.Το παράξενο είναι που ψηφοφόροι του ΚΚΕ έχουν τις ίδιες απόψεις με την Λιάνα και την υπερασπίζονται.Η μετάλλαξη του κκε έχει μεταφερθεί από την ηγεσία στην βάση του.
Αυτά που ΑΚΡΙΒΩΣ είπε η Κανέλλη (από το 12:17'-14:27') είναι τα εξής:
"Μπορεί να γίνει μια κατάληψη σ' ένα Παν/μιο, για κάποιο σπουδαίο λόγο, πολύ μεγάλο, πολύ ουσιαστικό, με μαζική κινητοποίηση και μαζική απόφαση. Δεν είναι ούτε για χόρταση ούτε κάθε τρεις και μία. Το Παν/μιο είναι ένας χώρος, ο οποίος δεν μπορεί να μην προσομοιάζει το στοιχείο δι έλεγχο για λόγους ασφαλείας των φοιτητών και ασφαλείας ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Φαντάζεσαι για παράδειγμα στα αεροπλάνα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, να υπάρχει εξαίρεση; Να λένε εξαιρούνται οι πολιτικοί, εξαιρούνται οι αριστεροί, εξαιρούνται οι έτσι, εξαιρούνται οι αλλιώς;
Ποιος θέλει στ' αλήθεια να εξαιρεί τον εαυτό του από το δικαίωμα να ελέγχεται μαζί με τους άλλους για το καλό των άλλων; Κατ' αυτή την έννοια λοιπόν το Παν/μιο πάσχει από άλλα πράματα. Πάσχει από χρηματοδότηση, πάσχει από δομή, πάσχει... Καπάκι σ' όλα αυτά, η δραστηριότητα τέτοιου είδους στο Παν/μιο δεν προσφέρει στο Παν/μιο.
Εγώ όμως έχω άλλο πρόβλημα. Έχω πρόβλημα με τους φοιτητές, που δεν οργανώθηκαν όταν έπρεπε. Με τους φοιτητές που δεν οργανώθηκαν από την καθαριότητα, μέχρι τον έλεγχο του σχολείου. Από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Παν/μιο μέχρι τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται. Αν οι φοιτητές είχαν πραγματικά στα χέρια τους όχι τα κτήρια, όχι την πρυτανεία, όχι τις ανταλλαγές σε έντονο τόνο, εύκολες -για το σύστημα να τις αναπαράξει- συγκρούσεις με τον Φορτσάκη, ε... νομίζω ότι θα είχαμε εντελώς διαφορετικό Παν/μιο. Αλλά μεταξύ μας τώρα... ένα Παν/μιο που ψηφίζει ΔΑΠ εδώ και 40 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, δε νομίζω ότι έχει και πολλές ελπίδες να αντιμετωπίσει γκρουμπούσκουλα."
Ευχαριστούμε την φίλη διαδικτυακή μας φίλη Αρετή Σκουνάκη για την απομαγνητοφώνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου