ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα!

Της Ελένης Ζάχαρη



Μαθήματα ευγένειας... γιατί Δημοκρατίας...

"Αξιότιμε" κ. Πρύτανη,

Αν έχετε σκοπό με τέτοιο τρόπο να καταστρέψετε ό, τι μας απέμεινε... συνεχίστε! Λάθος των φοιτητών; Λέμε Ναι... Πού βρίσκεται η ωριμότητα του Δασκάλου που διαχειρίζεται και το αυτοδιοίκητον του Παν/ μιου; Στο "τσακιστείτε"; Στο "έξω"; Η αίθουσα ανήκει σε όλους... Στους φοιτητές έλειψε η ευγένεια και η διάκριση που καλείστε να διδάξετε...

Μήπως κ. Πρύτανη ο ρόλος σας είναι μια προκλητή αγανάκτηση και η εν τέλει κατάργηση του Ασύλου πράγμα ακατανόητο για τον απλό κόσμο; Τι σημαίνει Πανεπιστημιακό Άσυλο δηλαδή;

Σημαίνει τη δυνατότητα του Πανεπιστημίου να αυτοπροστατεύεται όταν προσβάλλεται από... εγκάθετα μικρόβια!!!

Σημαίνει πως δεν μπαίνουν δημοσιογράφοι ή αστυνομία επειδή Υπουργός και Πρύτανης το αποφάσισαν!!!

Σημαίνει προστασία των Ιδεών!!! Κι αν κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί πως τα Ελληνικα Πανεπιστήμια είναι Β κατηγορίας οι ευθύνες ανήκουν στα Υπουργεία και στα Προδρεία των Σχολών που μπαίνουν ανάλογα με το Κομματικό γλείψιμο!!!

Το ίδιο ισχύει και για τους Πρυτάνεις και για αρκετούς από το εκπαιδευτικό προσωπικό!!!

"ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ" ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Αν έχετε τη δύναμη να το κάνετε καλύτερο καρεκλοκένταυροι γιατί δεν το κάνετε;

Ο σεβασμός και η δημοκρατία δεν διδάσκονται με τον τρόπο αυτό! Δεν είμαι υπέρ των τσαμπουκάδων αλλά ούτε υπέρ των ανθρώπων που σκόπιμα προκαλούν, όπως ο Πρύτανης. Η Πρυτανεία είναι θεσμός, οι θεσμοί αμφισβητούνται και για να κρατηθούν ψηλά ο λόγος του δρόμου δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ούτε κάνει τον φοιτητή με την τυρόπιτα να ενδοστραφει και να δει τι ζητά από το Πανεπιστήμιο!!!!

Η ευθύνη δεν έρχεται ποτέ απο κάτω προς τα πάνω!!!!

Ο εγκάθετος Πρύτανης που στο τέλος θα γίνει το μέσον να επιτευχθεί η Άρση του Παν/ κού Ασύλου δεν έχει κανένα κόστος!!!

Μια φοιτητική εξέγερση -έμμεσα καθοδηγούμενη απ' τη συμπεριφορά του- θα κοστίσει σε υλικοτεχνικές ζημιές, θα ανοίξει την πόρτα στα τέρατα κι ας ελπίσουμε πως δεν θα θρηνήσουμε...

Είναι γνωστό άλλωστε πως ο κ. Υπουργός απ όπου περνάει εκτός από διάλυση αφήνει θύματα βλ οροθετικές, ....

Μια πολιτεία κρίνεται από την Παιδεία που προσφέρει σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στόχος είναι η μόρφωση, η γνώση για να μπορούν οι αυριανοί πολίτες να συνδεθούν με την αγορά εργασίας αλλά, και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με Αρχές και Αξίες ανθρωποκεντρικές. Ο σεβασμός διδάσκεται όχι με την επιβολή αλλά με το παράδειγμα. Η δημοκρατική συμπεριφορά επίσης!

Το Πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύει από μια ομάδα ανώριμων φοιτητών που φέρονται αντιδραστικά στην αντίδραση. Κινδυνεύει από την έλλειψη αληθινών δασκάλων!

Θα ήταν αδιανόητο σ' έναν Αριστόβουλο Μάνεση που ενώπιον των Ασφαλιτών δίδασκε τους φοιτητές του "Να μείνουμε ελεύθεροι, ορθοί, αλύγιστοι." να ξεστομίσει σε κάποια απ' τα παιδια αυτά "Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα."

Επιζητείτε να θερίσετε θύελλες για να έχετε άλλοθι... Ελπίζω κι εύχομαι να βρεθούν καθηγητές δάσκαλοι να αφυπνίσουν τους φοιτητές εγκαίρως!
 anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου