ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Χριστιανικός ο τάφος της Αμφίπολης;


image_resizerΜπροστά σε μία μεγάλη αποκάλυψη φαίνεται να βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στον εντυπωσιακό τάφο της Αμφίπολης. Η αλήθεια που κρατιέται εβδομάδες τώρα ως επτασφράγιστο μυστικό αναμένεται να έρθει σύντομα στο φως, μετά την μεγάλη αποκάλυψη των δύο Καρυάτιδων που βρέθηκαν στο εσωτερικό.

Όπως διαβάζουμε σε εφημερίδες και βλέπουμε σε κανάλια που βασίζουν την αποφυγή της χρεοκοπίας τους στα ταρούχια και τις φουστανέλες, η εύρεση των δύο Καρυάτιδων σε Μακεδονικό τάφο είναι η πρώτη στα χρονικά που συνδέει την Αθήνα με την Μακεδονία.
Οι Καρυάτιδες δείχνουν και με το παραπάνω πως ο τάφος ανήκει σε όλους του Έλληνες, ενώ φήμες λένε πως στο εσωτερικό του βρίσκονται ακόμα ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και ένας  Πόντιος, με το μνημείο να συνδέει την Βόρεια Ευρώπη με τον πολύπαθο Πόντο.
Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν θα είναι το μόνο ρεκόρ που θα σπάσει ο τάφος της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με άγνωστο αρχαιολόγο που χρόνια τώρα προσπαθεί να βγει από την ανωνυμία του μάταια, τα Αθηναϊκά ευρήματα του εσωτερικού του Τύμβου δεν είναι παρά μόνο η αρχή.
Ο αρχαιολόγος αναφέρεται σε μαρτυρία ενός από τους εκατοντάδες εργάτες που δουλεύουν στην ανασκαφή, και δια του λόγου το αληθές παραθέτει και το όνομά του που είναι “Αντώνης”, αποκαλύπτοντας πως πίσω από τις Καρυάτιδες βρίσκεται εικονοστάσι.
Μάλιστα, τα μάτια των αρχαιολόγων έμειναν έκθαμβα όταν αντίκρισαν και ένα καντήλι που ακόμα έκαιγε, μέχρι την στιγμή που ένα κομμάτι από το ταβάνι ξεκόλλησε και έπεσε με δύναμη στο έδαφος, σηκώνοντας αρκετή σκόνη στον αέρα με αποτέλεσμα να φταρνιστεί ο εργάτης και να το σβήσει.
Την αποκάλυψη βέβαια έσπευσαν ήδη να υποβαθμίσουν ιστοσελίδες που εκπροσωπούν την νέα τάξη πραγμάτων και δεν σέβονται τίποτα, παρουσιάζοντας φωτομοντάζ των δύο Καρυάτιδων με σταυρό. Την ώρα μάλιστα που όλοι γνωρίζουν πως οι Καρυάτιδες δεν μπορούσαν να φορούν σταυρό, αφού στο κεφάλι τους στηρίζεται ο Παρθενώνας και βρίσκονταν όλη την ώρα στον ήλιο και  ο σταυρός θα τους έκαιγε το στέρνο.
Αυτοί οι επιτήδειοι επιχειρούν να χλευάσουν μία μεγάλη ανακάλυψη που μέχρι τώρα συνδυάζει, τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τη μάνα του, τη γυναίκα και το άλογό του, τον Πλάτωνα και τις Σφήκες (παρόλο που ο Αλέξανδρος είχε απαγορεύσει τη λατρεία τους ως θεότητες), ενώ τα αποτυπώματα στα απομεινάρια κορδέλας που έχει βρεθεί, συγκρίνονται ήδη από τη Σήμανση με αυτά του Περικλή για να εξακριβωθεί εάν ο συγκεκριμένος τάφος αποτελεί αναπτυξιακό έργο του Χρυσού Αιώνα του.
Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να αποκαλυφθεί πως στο εσωτερικό του βρισκόταν ο Μινώταυρος, ο Οδυσσέας και ο Λάζαρος που θα δεύρει έξω, θα λάβουν την απάντησή τους.
rebeliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου