ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πάντα ψεύτης ο Άδωνις - Αυτή την φορά θύμα του ο Καρύδης του ΠΑΣΟΚ



Έχουμε συνηθίσει τον Άδωνι να λέει ψέμματα.Η τακτική του είναι να βασίζεται σε ψευδείς προτάσεις και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε πρόσφατα ένα ψεματάκι(όπως παραδέχετε ο ίδιος,anemosantistasi) του Άδωνι (Το ΧΩΝΙ ξεσκίζει τον Μπουμπούκο,anemosantistasis).

Ο συνομιλιτής του,σχεδόν πάντα,μην έχοντας μπροστά του τα αληθινά στοιχεία παρασύρεται από τον Άδωνι σε μια συζήτηση κενού περιεχομένου και μάλιστα προσπαθεί να αντικρούσει τα συμπεράσματα του Άδωνι που όπως είπαμε βασίστηκαν σε ψευδή στοιχεία.
Αυτό έπαθε και ο Καρύδης του ΠΑΣΟΚ σε σημερινό πάνελ όταν ο Άδωνις άρχισε την συνήθη ιστορία να φορτώνει την κρίση στον Ανδρέα Παπανδρέου παραβλέποντας την συμμετοχή της ΝΔ.

Στο 1:38 του βίντεο ακούμε τον Άδωνι να λέει ότι ο Παπανδρέου παρέλαβε από τον Καραμανλή χρέος 25% σε σχέση με το ΑΕΠ και το παρέδωσε στον Μητσοτάκη σε ποσοστό 100%.

Ποια όμως είναι η αλήθεια?

Η αλήθεια είναι ότι παρέλαβε 26,5% το 1981 και παρέδωσε 64,2% το 1989 στον Μητσοτάκη που συνέχιζε και αυτός να το ανεβάζει.Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ ενώ είχε αρχίσει να πέφτει επί δεύτερης πρωθυπουργίας Παπανδρέου και συνεχίστηκε επί Σημίτη δεν έγινε το ίδιο επί Καραμανλή νεότερου που άρχισε πάλι να ανεβαίνει
Δείτε την εξέλιξη χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στο πινακάκι.


















Εκτός όμως από την εναλλαγή της κυβέρνησης από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ έχουμε και ένα ιστορικό γεγονός που θα μπορούσε κάλλιστα να εξηγήσει τόσο την εκτίναξη του χρέους όσο και την μείωση της εγχώριας παραγωγής.Αυτό το γεγονός είναι η είσοδός μας στην ΕΟΚ την 1η Ιανουαρίου του 1981.
(Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και πίνακες θα βρείτε στο άρθρο http://aristeroblog.gr/node/1193)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου