ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μικρότητα και μικροπολιτική και στη μέση ο Άδωνις

Τελικά, πόσο μάγκες είναι αυτοί της Ν.Δ.; Αφού ψηφίζουν όλα τα μέτρα, μια και οι ίδιοι τα εισηγούνται, έχουν εφεύρει τώρα τελευταία νέες τεχνικές εξαπάτησης των ψηφοφόρων τους – που έχουν και αυτοί τις μεγάλες τους ευθύνες. Λίγο πριν ψηφιστεί μια ακόμα τροπολογία του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ, κλαίνε, βρίζουν, φωνασκούν, απειλούν και τα βάζουν με όποιον δεν συνδέεται με την κυβέρνηση άμεσα. Έτσι, αντί η κυρία Άννα Καραμανλή να μπινελικώνει τον υπουργό Οικονομικών, ο όποιος εν πάση περιπτώσει ελάχιστη σχέση έχει με τον ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν στέλνει τον Σαμαρά κατευθείαν να πάει να… γ…; Απ’ τη μια καταγγέλλει την πολιτική Σαμαρά και απ’ την άλλη την ψηφίζει! Αντί να μυξοκλαίει ως μωρά παρθένος, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση της ελεύθερης βούλησής της. Αν, ωστόσο, θεωρεί ότι δεσμεύεται, το βουλώνει και κυρίως δεν μεταθέτει την ευθύνη στον… Χαρδούβελη, ο οποίος εκτελεί το πρόγραμμα του Σαμαρά. Απίστευτος συνδυασμός μικρότητας και μικροπολιτικής.

Είδε μικροπολιτική ο Άδωνις και μπήκε! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πιο εμπνευσμένος λαϊκιστής των τελευταίων δεκαετιών, ο κ. Γεωργιάδης. Πονηρούλης καθώς είναι, εδράξατο της ευκαιρίας και πλειοδότησε υπέρ των ευθυνών του υπουργού Οικονομικών. Έξυπνο, μια και ο Χαρδούβελης δεν είναι του κόμματος και κυρίως δεν είναι ακροδεξιός – όπως ο σύντροφος Βορίδης, για παράδειγμα… –, άρα μπορεί να σπρωχτούν οι ευθύνες σε αυτόν. Τόσο η Καραμανλή όσο και ο Άδωνις αλλά και πολλοί εξίσου αξιόλογοι πατέρες του έθνους από τη μεριά της Ν.Δ. ξέχασαν ότι τη βασική ευθύνη την έχει ο Σαμαράς και οι ίδιοι που ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν.

Για παράδειγμα, και για να καταλάβω καλύτερα, γιατί ο εύγλωττος Άδωνις δεν ζήτησε από την Καραμανλή να αναλάβει τις ευθύνες της, όταν αυτή ξεκίνησε τις δηλώσεις με απερίγραπτους λαϊκισμούς και μάλιστα εκφερόμενες ευγενώς στα «γαλλικά» καθώς, χρόνια στην υπηρεσία των κερκίδων, γνωρίζει και τη γλώσσα τους; Ο Χαρδούβελης απλώς δήλωσε – και σωστά – ότι δεν είναι δικής του εμπνεύσεως και αποδοχής ο ΕΝΦΙΑ. Πού πήγε ο ορθολογισμός του Γεωργιάδη; Τον κατάπιε η μαύρη Δεξιά που στηρίζει με την ευγενική του χορηγία το ΠΑΣΟΚ;
 Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου