ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βούλτεψη που δίδασκες!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει απολέσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας και σοβαρότητας – Μετά τις δηλώσεις της για τα ακίνητα, σε συνεννόηση με το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση και λόγω της «κατηφόρας» προχωρά σε κινήσεις πολιτικής αυτοκτονίας που θυμίζουν άλλες εποχές. Την ίδια ώρα η αλαζονεία της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνά κάθε προηγούμενο αφού η κυρία Βούλτεψη για όσο διάστημα δεν είχε κυβερνητικό πόστο ήταν αυστηρότατος κριτής της κυβέρνησης, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργείο έχει μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο του πρωθυπουργού και των δανειστών.
Οι πράξεις της και τα λεγόμενά της δεν τιμούν καθόλου ούτε τη δημοσιογραφική της ιδιότητα ούτε βεβαίως την πορεία της στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Μέσα σε λίγα 24ωρα η κυρία Βούλτεψη προκάλεσε τόσο με τις δηλώσεις της για τα ακίνητα όσο και με την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στην ΝΕΡΙΤ η οποία αρνείται να μεταδώσει και την ομιλία και την συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ.
Η κυρία Βούλτεψη λοιπόν που μέχρι πρότινος στόλιζε τον Χαρδούβελη και διάφορους άλλους τεχνοκράτες, μεταλλάχθηκε σε υπερασπίστρια του ΕΝΦΙΑ και της βαριάς φορολογίας ακινήτων. Την Τετάρτη λοιπόν, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων και προσθέτοντας ότι η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της. Για «κακή» της τύχη, χθες το πρωί η εφημερίδα Αυγή απόκάλυψε ότι η κυρία Βούλτεψη ψεύδεται καθώς σύμφωνα με το πόθεν έσχες της έχει ακίνητα και μάλιστα οθκ ολίγα.
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:
* Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που "συμπληρώνεται" από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
* Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
* Πάνω από 2.000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.
* Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, "δεν υπάρχει συμβόλαιο", καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.
Μετά το δημοσίευμα της Αυγής η κυρία Βούλτεψη αναδιπλώθηκε λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις της, αν και οι ισχυρισμοί της πλέον δεν πείθουν κανέναν.
Αφού λοιπόν προηγήθηκαν όλα τα παραπάνω, ήρθε και η απόφαση του Μαξίμου να μην μεταδώσει την ομιλία του Τσίπρα στην ΔΕΘ και αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε.
Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα Αυγή: «με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Μάλιστα στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Αυγή ισχυρίζεται ότι οι παραιτήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ οφείλονται σε αυτή ακριβώς την ενέργεια του Μαξίμου:
«Την εντολή δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ' ότι διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά».
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δεν τιμούν ούτε το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού της ΝΔ μιας ιστορικής παράταξης, ούτε βεβαίως την ίδια την κυβερνητική εκπρόσωπο που από ανεξάρτητη και ανένταχτη δημοσιογράφος εμφανίζεται να είναι βασιλικότερη του βασιλέως και να υιοθετεί πρακτικές για τις οποίες δεν θα ήταν περήφανος ούτε ο πατέρας της ο αείμνηστος Γιάννης Βούλτεψης μια εμβληματική μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας που πάλεψε για την ελευθεροτυπία, κυνηγήθηκε και φυλακίστηκε…

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου