ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μας πήραν τη Βασίλισσα

Θλίψη στους Ισπανούς και τους άλλους λαούς της Ευρώπης έχει προκαλέσει η απόφαση του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, να παραιτηθεί από τον θρόνο. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τρίζει και η Ευρώπη των λαών δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα μετά την απόφαση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί.

Η παραίτηση του Χουάν Κάρλος αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα και για την χώρα μας, αφού η αγαπημένη μας βασίλισσα Σοφία, η πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας, θα πάψει να είναι πια βασίλισσα.

Με το πού ανακοινώθηκε πως ο Χουάν Κάρλος θα παραιτηθεί, χιλιάδες Έλληνες άρχισαν να θρηνούν, ψέλνοντας το κάτωθι απολυτίκιο:

Ο Δον Χουάν ο Ισπανός
που πήρε την πριγκίπισσα Σοφία
Αυτός μαλάκας και σπανός
κι αυτή μουνί καλλιγραφία.

Ο Χουάν Κάρλος έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, τον οποίο και διαδέχτηκε.
Ευτυχώς που τα τίναξε κάποια στιγμή ο Φράνκο, γιατί οι Ισπανοί ακόμα δικτατορία θα είχαν.
Σε αυτό το σημείο να θυμηθώ το γνωστό ανέκδοτο:

Ο Φράνκο είναι στα τελευταία του και είναι στο νοσοκομείο. Έξω από το νοσοκομείο έχει μαζευτεί κόσμος. Ακούει τις φωνές και λέει στην κόρη του «Τι είναι αυτό που ακούγεται;». «Είναι ο λαός πατέρα, έχουν έρθει να σε αποχαιρετήσουν». Κι ο Φράνκο: «Γιατί, πού θα πάνε;».

Το διάστημα που ο Χουάν Κάρλος περίμενε να πεθάνει ο Φράνκο για να τον διαδεχτεί, έπαιζε μπάλα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Χουάν Κάρλος ήταν καλό δεκάρι και έπαιζε με βασιλικό στιλ αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει νωρίς το ποδόσφαιρο επειδή τον χτυπούσαν τα παπούτσια.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί δεν έπαιξε μόνο το ότι έχει κολλήσει σύφιλη αλλά και το ότι είναι γεροσάψαλο και τα κάνει πάνω του.

Τον Χουάν Κάρλος θα διαδεχτεί στον θρόνο της Ισπανίας ο γιος του, ο πρίγκιπας Φελίπε, ο οποίος έχει εξίσου μαλακισμένη φάτσα με τον πατέρα του.

(Μου αρέσει που κάποιοι ονειρεύονται μια Ευρώπη των λαών, όταν σάπιοι θεσμοί, όπως αυτός της μοναρχίας, ζουν και βασιλεύουν.)
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου