ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Να δεις τις σου ‘χω για μετά…


Οκτώβριος-Νοέμβριος 2014

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για άλλη μια φορά μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Η πραγματική διαφορά τους είναι +5 με 6 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μαγαζιά της Digea αγωνίζονται…


με νύχια και με δόντια να την μειώσουν μέχρι να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές ρίχνοντας στο παιχνίδι πολλούς Ρογκάκους και Κούρους. Με πιο άγρια σενάρια.

by…projector-revolt

Η φασιστική Χρησύ Αβγύ αγγίζει το 12% και η αντιμετώπισή της από τα τηλεοπτικά μαγαζιά των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που μέχρι και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα την στήριζαν και την ξέπλεναν, έχει αλλάξει ξανά.

Οι διώξεις των μελών της όλο και υποβαθμίζονται και δικαστικά και μιντιακά, δίνοντάς της την ευκαιρία για ακόμα περισσότερο άνοδο των ποσοστών.

Οι mainstream διαμορφωτές άποψης του μέσου αποχαυνωμένου Έλληνα, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Γιώγος Λιάγκας, η Εσπρέσο και ο Θέμος Κομιστής Αναστασιάδης παίρνουν την σκυτάλη από τους εφεδρικούς 2ης διαλογής διαμορφωτές (λέγε με Στέφανο Χίο, Άκη Παυλόπουλο, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Πέτρο Λεωτσάκο, Γιώργο Τράγκα, Αλέξανδρο Βέλλιο) που είχαν αναλάβει την επικοινωνιακή της προστασία μετά την δολοφονία Φύσσα και πυκνώνουν σταδιακά (ξανά) τα lifestyle ρεπορτάζ των φασιστών βουλευτών αποδομώντας όλο και περισσότερο τον χαρακτηρισμό εγκληματική οργάνωση και οργάνωση δολοφόνων.

Οι προφυλακίσεις που κατά τον αδερφικό φίλο και συνεργάτη του Σαμαρά -Μπαλτάκου-, παρήγγειλε ο πρωθυπουργός απέτυχαν, ενίσχυσαν το υποτιθέμενο αντισυστημικό τους προφίλ και επιπλέον στάθηκαν αφορμή να σβηστεί από το μυαλό όλων των αποχαυνωμένων η ταύτιση Χρησύς Αβγύς με την δολοφονία Φύσσα. Τώρα υπάρχει η ταύτιση Χρησύς Αβγύς με άδικες προφυλακίσεις.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πρετεντέρηδων, των Παπαδημητροπορτοσάλτων και των Ρογκάκων, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει και πέφτει. Το μόρφωμα του Βενιζέλου το ίδιο. Η κυβέρνηση αριστεράς μοιάζει αναπόφευκτη. Ο Σαμαράς ψοφάει πολιτικά και μένει στην νεώτερη ελληνική ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός 4000 αυτοκτονιών που έφεραν οι πολιτικές του. Μένει στην ιστορία και ως αυτός που κατέλυσε την Δημοκρατία με σωρεία αντισυνταγματικών ενεργειών. Μένει στην ιστορία και για κάτι άλλο. Ως αυτός που γιγάντωσε τους νεοναζί. Ιδίως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα γίνουν αντιπολίτευση. Εξαιτίας του Σαμαρά.

Προκηρύσσονται εκλογές. Οι νεοναζί με τους κατάλληλους μιντιακούς χειρισμούς (ίσως και με κάποιες απαραίτητες θυσίες συντρόφων τους) έχουν ξεπλυθεί εντελώς. Παίρνουν την 2η θέση και γίνονται μια τρομοκρατική αξιωματική αντιπολίτευση. Πιο άγρια από την ΝΔ. Με περισσότερο ρεύμα από την ΝΔ. Πιο παρακρατική από την ΝΔ. Πιο φασιστική από την ΝΔ. Πιο ελεγχόμενη από την ΝΔ. Πιο διαπλεκόμενη από την ΝΔ.

Ο νέος πρωθυπουργός (αυτός που τον Μάϊο συναντήθηκε με τον ΣΕΒ), ο Τσίπρας, έχει δύο επιλογές τώρα που πήρε την εξουσία. Η πρώτη είναι να γίνει ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη είναι να κυβερνήσει ως ριζοσπαστική αριστερά. Στην πρώτη θα τον στηρίξουν αυτοί που στήριζαν τον Σαμαρά. Δηλαδή οι καναλάρχες, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Στην δεύτερη θα τον στηρίξουν οι ψηφοφόροι του.

Και στις δύο επιλογές του θα έχει κάποιες παρενέργειες. Αν γίνει ΠΑΣΟΚ και τον στηρίξουν οι ολιγάρχες, η αριστερά τελείωσε. Τα ποσοστά της Χρησύς Αβγύς θα διπλασιαστούν και του Σύριζα θα εξανεμιστούν. Ίσως η Digea μπορέσει και το αποτρέψει για κάποιο χρονικό διάστημα όπως έκανε με τον Κουτσαβάκη Σαμαρά, ίσως και όχι. Μάλλον όχι.

Αν κυβερνήσει ως ριζοσπαστική αριστερά η παρενέργεια θα είναι τα ΜΜΕ και οι ολιγάρχες να γιγαντώσουν την Χρησύ Αβγύ για κάτι παραπάνω από αντιπολίτευση και να ξεσκίσουν επικοινωνιακά την αριστερή κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορούν. Με κάθε μέσο. Με προβοκάτσιες, με Δούρειους Ίππους, ακόμα και με μεθόδους “Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη”. Ίσως ο λαός μπορέσει και το ελέγξει, ίσως και όχι. Μάλλον όχι. Για Έλληνες μιλάμε. Έχουν μεγαλώσει κατά τρόπο ώστε να χειραγωγούνται πανεύκολα. Τα καλύτερα δυστυχώς έρχονται και είναι αναπόφευκτα!


To be continued…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου