ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ Η DEUTSCHE BANK ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ Η DEUTSCHE BANK ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ…

ΤράπεζεςΣύμφωνα με το ΔΝΤ η Deutsche Bank αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως σχετικά αναφέρει σε έκθεσή του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται  ότι η HSBC και η Credit Suisse συνιστούν τη δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όσο για το φάρμακο, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η  βαρύτητα της Deutsche Bank καθιστά αναγκαία τη βελτίωση της διοίκησής της, την αύξηση της εποπτείας και την εντατικοποίηση του ελέγχου της εξωγενών συναλλαγών της.

Έτσι, τόσο η Γερμανία,  όσο και οι Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ αποτελούν τους υψηλότερους κινδύνους μετάδοσης μίας κρίσης παγκόσμια, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη, συμπληρώνει το ΔΝΤ.

Θα αφήσουν να γίνει το «μεγάλο ΜΠΑΜ, να γίνουν όλα γης μαδιάμ», ή απλά τα θηρία αλληλοδαγκώνονται αγρίως για να μεγαλώσουν τα μερίδια που διεκδικούν; Μάλλον θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για τα αδιανόητα μέχρι χθες…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου