ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα «παρωδία» που θυμίζει Χίτλερ – Έκαψαν μέχρι και τη Βουλή

Πραξικόπημα τουλάχιστον παρωδία χαρακτηρίζεται το χθεσινοβραδινό «κίνημα» στην Τουρκία που αποσκοπούσε (;) στην ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν.

Λίγο μετά το σχόλασμα των Τούρκων από τις δουλειές τους, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο στρατός κινήθηκε να καταλάβει τη χώρα.

Μια χώρα που οι πάντες ήταν στους δρόμους και γύρναγαν από εδώ κι από εκεί.

Συνήθως τα πραξικοπήματα γίνονται όταν όλοι κοιμούνται, ξημερώματα – πρωινές ώρες, για τον απλούστατο λόγο ότι στόχος τους είναι να πιάσουν τους αντιπάλους τους στον ύπνο.

Οι Τούρκοι πραξικοπηματίες δεν ακολούθησαν αυτό τον «χρυσό κανόνα». Έκαναν πραξικόπημα σε ώρα αιχμής για να παίξουν στα δελτία ειδήσεων και να το μάθει όλος ο κόσμος.

Επίσης, δεν συνέλαβαν κανέναν πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα ουδεμία ενόχληση είχε από την «επανάσταση».

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρχικά «αγνοούνταν», έκανε δραματική έκκληση μέσω Skype, η οποία δεν μεταδόθηκε μέσα από το κοντρόλ του σταθμού αλλά από το κινητό της παρουσιάστριας, που το κράδαινε με τα υπέροχα (αν και λίγο υπερβολικά) βαμμένα νύχια της.

Ο Ερντογάν θα μπορούσε να βγει από το Skype κανονικά, μέσω υπολογιστή, σε κανονικό παράθυρο, αλλά τότε πώς θα δραματοποιούνταν η κατάσταση;

Δούλεμα κανονικό λες και δεν έχουμε τόσοι άνθρωποι Skype στα σπίτια μας και δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί.

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν βρήκε βήμα να καλέσει τους ισλαμιστές οπαδούς του να κατέβουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν το πολίτευμα.

Σε ένα κανονικό πραξικόπημα τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Θα είχαν απλά ξυπνήσει ένα πρωί και ο Ερντογάν θα είχε συλληφθεί.

Το σίριαλ του πραξικοπήματος είχε ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ξαφνικά κι ενώ οι στασιαστές νικούσαν, ο αρχηγός τους άλλαξε γνώμη και παραδόθηκε.

Ο Ερντογάν βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο και έκοβε βόλτες πάνω από διάφορες χώρες, ζητώντας άσυλο που κανείς δεν του έδινε. Ούτε η Γερμανία.

Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Δεν του έδιναν άσυλο γιατί δεν τον «χωνεύουν» ή γιατί γνώριζαν τη «μαϊμουδιά» του;

Από κάτω τα τουρκικά τανκς ξεκίνησαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά… σταμάτησαν απέξω. Δεν το κατέλαβαν ποτέ.

Οι Τούρκοι διαδηλωτές, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, άοπλοι την «έπεφταν» σε τανκς των πραξικοπηματιών, τους έδερναν και τα καταλάμβαναν.

Οι στρατιώτες δεν αντιστάθηκαν, δεν άνοιξαν πυρ.

Οι Τούρκοι στρατιώτες, που κατέλαβαν τη δημόσια τηλεόραση TRT και το CNN Turk, συνελήφθησαν από… αστυνομικούς και ισλαμιστές διαδηλωτές.

Προσέξτε, γιατί έχει σημασία. Πάνοπλοι στρατιώτες πιάστηκαν δίχως να προβάλλουν καμία αντίσταση από αστυνομικούς με περίστροφα.

Ενδιαφέρον έχει ότι πολλοί ενώ κρατούσαν τα όπλα τους γρονθοκοπούνταν δίχως να προβάλλουν καμία αντίσταση.

Δεν είχαν εντολές; Τι εντολές είχαν; Αυτά πάντως δεν έχουν ξανασυμβεί σε κανένα πραξικόπημα στον πλανήτη.

Καλά γνωρίζοντες δεν αποκλείουν να πρόκειται για ένα πραξικόπημα προβοκάτσια, στημένο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία του Ερντογάν, ξεφτιλίζοντας τους στρατιωτικούς, βρίσκοντας αφορμή να συλλάβει όσους του εναντιώνονται (ως συνεργούς) και αναγορεύοντας τον ισλαμιστικό του όχλο σε «ηρωικό πλήθος» που έσωσε τη «δημοκρατία» στην Τουρκία.

Το γεγονός ότι βομβαρδίστηκε και η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία κάηκε σε μεγάλο βαθμό, κάνει τον αυτόματο συνειρμό με τον εμπρησμό του γερμανικού Ράιχσταγκ (Κοινοβούλιο), στις 27 Φεβρουαρίου 1933.

Ως δράστης τότε συνελήφθη ο Ολλανδός Κομμουνιστής Μαρίνους φαν ντερ Λούμπε (Marinus van der Lubbe), που κατηγορήθηκε από τους ναζιστές ότι ήθελε έτσι να διαμαρτυρηθεί για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Στον αντιφασιστικό, όμως, κόσμο υπήρχε η πεποίθηση ότι ο εμπρησμός ήταν προβοκάτσια της χιτλερικής κυβέρνησης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ομολογήσει και δηλώσει δημοσίως ότι είναι θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ. Και ο καλύτερος μαθητής του, θα συμπληρώναμε εμείς.

Και όπως ο Αδόλφος Χίτλερ ανακηρύχθηκε μοναδικός ηγέτης -φύρερ- του γερμανικού έθνους μέσα από τις προβοκάτσιες έτσι και ο Έρντι -που τα παίζει όλα για όλα- αναμένεται να δούμε πότε θα ανακηρυχθεί σουλτάνος.

Υ.Γ. Όλο αυτό το «σόου» γίνεται με τα Χρηματιστήρια κλειστά.

http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου