ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Πολωνία ψήφισε ναζισμό

Ο φιλοναζιστής νέος Πολωνός πρόεδρος που θεωρεί χολέρα τους πρόσφυγες – Ο ευρωσκεπτικιστής που λατρεύει την Ε.Ε. 
Κατερίνα Γκαράνη
Το κράτος-μέλος της Ε.Ε, Πολωνία,  απέκτησε από χθες μία ακροδεξιά-φιλοναζιστική κυβέρνηση με ποσοστό 39,1% που την καθιστά αυτοδύναμη. Κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, “Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), ως κόμμα συντηρητικό που κάποιοι το βαπτίζουν και ως κόμμα που θέλει την αποσύνδεση της Πολωνίας από την Ε.Ε. Το σίγουρο είναι ένα ότι ο Κατσίνσκι είναι ένας πολιτικός με φιλοναζιστικές απόψεις αλλά και με πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες της Ε.Ε αφού διετέλεσε πρωθυπουργός 2006-2007 και κέρδισε την συμπάθεια των δυτικών ομολόγων του και ειδικά της Άγκελα Μέρκελ.
Μπορεί να έχασε τις εκλογές το 2007 και να παρέδωσε την εξουσία μετά από εκλογική αναμέτρηση στον σημερινό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά το κόμμα του ήταν πάντα στις επάλξεις και τώρα νίκησε το κεντροδεξιό κόμμα του Τουσκ. Κατάφερε να αποστάσει την αυτοδυναμία με τους πύρινους λόγους του εναντίον του κομουνισμού και βέβαια εναντίον των μεταναστών και προσφύγων. 
Μάλιστα κατά τον τελευταίο προεκλογικό του αγώνα και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση είπε: “Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταφέρουν πολύ επικίνδυνες αρρώστιες τις οποίες δεν έχουμε δει στην Ευρώπη από πολύ καιρό. Κρούσματα χολέρας στα ελληνικά νησιά, δυσεντερίας στη Βιέννη, διάφορους τύπους παρασίτων, πρωτοζώων που δεν είναι επικίνδυνοι στον οργανισμό αυτών των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνοι για μας”. Το θέμα τότε είχε περάσει στα ψιλά θεωρώντας ότι ένας γραφικός ναζιστής λέει παραπάνω λόγια για να συγκινήσει το κοινό του. Το κοινό του όμως ήταν το 39,1% του εκλογικού σώματος της Πολωνίας και ο Κατσίνσκι γίνεται ηγέτης ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε την στιγμή που γίνεται το μοίρασμα για το πού θα εναποθέσουν τους πρόσφυγες οι Βρυξέλλες. 
Η θέση του νέου προέδρου της Πολωνίας θα είναι το ίδιο και ίσως σκληρότερη από αυτή της Ουγγαρίας στο θέμα των προσφύγων. Η Πολωνία θα κρατήσει ισχυρή θέση άμυνας στο θέμα των ποσοστώσεων ανά κράτος-μέλος υποδεχόμενο πρόσφυγες. Πόσο μάλλον που δεν έχει εκλεχθεί ούτε ένας βουλευτής από τα δύο αριστερά κόμματα που κατήλθαν στις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά από την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989 που η πολωνική βουλή δεν θα έχει ούτε έναν εκπρόσωπο της Αριστεράς. Είναι επίσης η πρώτη φορά που μετά την πτώση του κομουνισμού μία κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη στην Πολωνία και μάλιστα θα είναι ακροδεξιά. 
Οι σχέσεις του Κατσίνσκι με τους ναζί έγινε πολύ έντονη το 2013 όταν ο ίδιος επισκέφθηκε την Ουκρανία για να υποστηρίξει το φασιστικό πραξικόπημα στην χώρα και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση  του ναζιστικού κόμματος το οποίο επιθυμεί την ένωση της Ουκρανίας με την Ε.Ε. Ευρωσκεπτικιστής με ναζιστές φίλους που θέλουν να γίνουν πολίτες της Ε.Ε δεν συνάδει. Το φοβερό όλων είναι ότι οι ναζιστικές ορδές του Ουκρανού ναζιστή μακελάρη, Stepan Bandera, τους θαυμαστές του οποίου έχει φίλους ο νέος Πολωνός πρόεδρος, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο σκότωσαν 200,000 Πολωνούς της ανατολικής πλευράς της Πολωνίας που σήμερα ανήκει στην Ουκρανία με το όνομα Galicia. Ο πρόεδρος αγαπά την χώρα του αλλά περισσότερο αγαπά τις ιδεολογικές του θέσεις.

Η δεξιά και η ακροδεξιά στα κράτη-μέλη της Ε.Ε δυναμώνει επικίνδυνα. Ειδικά μετά την έναρξη της Αραβικής “Άνοιξης” που έφερε βαρύ πολιτικοκοινωνικό χειμώνα σε χώρες της Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής οι οποίες έχουν γίνει χώρες-φαντάσματα αναγκάζοντας τους πολίτες να μεταναστεύουν στον “παράδεισο” της Γηραιάς Ηπείρου, είτε λόγω πολέμου και  θρησκευτικής τρομοκρατίας, είτε λόγω φτώχειας . 
Ξαφνικά η μεγάλη οικογένεια, Ενωμένη Ευρώπη, δείχνει ότι στα δύσκολα όχι μόνο δεν είναι ενωμένη αλλά φτάνει σε σημείο που ακροδεξιά πολιτικά τάγματα παίρνουν την εξουσία μέσω της δημοκρατίας. Ειδικά στα σημεία που η Γερμανία θέλει να ενισχύσει την θέση της απέναντι στην Ρωσία βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις φτάνουν σε σημείο κατάντιας όπως αυτό του Κατσίνσκι που μπορεί να ξεκίνησε ως ηθοποιός, να μην ξεπερνά το 1,55μ. ύψος αλλά κατάφερε να πείσει ότι θα σώσει με την ακροδεξιά κυβέρνησή του το κράτος-μέλος στην Ε.Ε, Πολωνία, από μετανάστες, πρόσφυγες, Εβραίους και φυσικά κομουνιστές
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου